Wartburg Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Jak wspominałem po przerwie w wędkowaniu przystąpiłem do poszukiwania ryb, na razie bezskuteczniebyło kilka wiosennych wycieczek z delikatnym sprzętem -jak mawiali stare wiślaki na "klepaki"- krąp-leszcz nie przekraczający rozmiarem standardowej deseczki do mięsa Poszukiwania czegoś godnego do sadzyka na razie bez powodzenia...W międzyczasie naprawy drobne sprzętu z epoki mojej młodości - zupełnie nie widzę sensu inwestycji w nowoczesny skoro to co mam działa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 6, 2016 Author Report Share Posted August 6, 2016 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Taki to pożyje. Pozostaje mi tylko pomarzyć o takiej wyprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 8, 2016 Author Report Share Posted August 8, 2016 Wyprawy to były... jak byłem piękny i młody a jedzenie rosło u mamusi w lodówce , teraz dwie trzy nocki na sezon to max co sie da wycisnąć a i to mocno na siłę...Dożyje do emertury to bede łapał o ile będę miał siłe rowerem jechać bo emerytura i benzyna jakos nie lubią sie za bardzo .. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted October 3, 2016 Author Report Share Posted October 3, 2016 Tym razem była lipa w kwiatki ale gulasz i kawa z ogniska smakował znakomicie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 O qurna! Nie wiedziałem, że Wartburg ma taki przepał. Chyba lepiej Cię ubierać, niż żywić. Ale smaka narobiłeś! Fajnie sobie radzisz na tych wypadach, ale mógłbyś wstawiać więcej fotek, a to zawsze oko cieszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted December 9, 2016 Author Report Share Posted December 9, 2016 Jesienny Bug 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted December 10, 2016 Report Share Posted December 10, 2016 Mam wrażenie że często ludzie śmieją się z Twojego sprzętu. Sami są obladowani wszystkim co nowoczesne i mocno wierzą że tylko tak można ryby łowić. Po kilku godzinach pakują graty bo widzą co się dzieje i nie mogą sobie poradzić z faktem że wyciągasz ryby a oni nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted December 10, 2016 Author Report Share Posted December 10, 2016 (edited) Mam wrażenie że często ludzie śmieją się z Twojego sprzętu Mam to głębokim poważaniu Ryby łapiemy głową a nie sprzętem, ryba się "zna" na kiepskich hakach za grubej żyłce i tu się wiedza techniczna kończy Lubie Muzealnicze akcenty i cóż działa to dziła po co drążyc temat Edited December 10, 2016 by Wartburg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
max-wo Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Ryby łapiemy głową a nie sprzętem Święte słowa, ja mojego rekordowego bolenia wyciągnąłem na wędkę dwa razy starszą ode mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Święte słowa, ja mojego rekordowego bolenia wyciągnąłem na wędkę dwa razy starszą ode mnie. Ze sprzętem jest jak z pieniędzmi. Niby szczęścia nie dają. Ale jeśli je masz to jakoś łatwiej z tym szczęściem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted December 11, 2016 Author Report Share Posted December 11, 2016 Ze sprzętem jest jak z pieniędzmi. Niby szczęścia nie dają. Ale jeśli je masz to jakoś łatwiej z tym szczęściem. Znajdz kup i odemontuj klejonke/stary kołowrotek etc czasem to zdecydowanie nie jest tania zabawa Zresztą zimą czasen bardziej chodzi o zabawy warsztatowe niż ryby .... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted December 14, 2016 Author Report Share Posted December 14, 2016 Kanał Żerański, niestety bez wymiernych efektów 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted February 17, 2017 Author Report Share Posted February 17, 2017 Glinianki 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 29, 2017 Author Report Share Posted March 29, 2017 Glinianki, białoryb jakiś jeszcze "nieruchawy" ale za to miałem okazje poobserwować figle miłosne szczupaków 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Dobrze Wartburgu że nie wymieniasz nazw tych glinianek, bo "ściany mają uszy", więc niebawem jakiś wonton czy inny winciorek pewnie by tam stał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 31, 2017 Author Report Share Posted March 31, 2017 Niekonieczne akurat tam ganiają dość skutecznie takich 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 2, 2017 Author Report Share Posted April 2, 2017 Wisła to nie jest dobre miejsce na nowoczesność 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 16 godzin temu, Wartburg napisał: Wisła to nie jest dobre miejsce na nowoczesność Śmiała teza, z którą się z gruntu nomen omen, nie zgadzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 3, 2017 Author Report Share Posted April 3, 2017 Bo ja wiem, w przypadku polowania na coś grubszego miedzy drzewami stosuje szklaki germiny z dorobionymi dolnikami i katuszki.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 Nie o to mi chodziło Wartburgu. Nie mam nic przeciwko stosowaniu bambusów, szklaków pustych i pełnych, czy katuszek. Sam przecież tak niegdyś łowiłem, więc mam do takiego typu sprzętu szczególny sentyment. Chodziło mi o to, że nowoczesny sprzęt również (a może nawet bardziej), sprawdzi się w warunkach Wisły. Pod warunkiem wszakże, że będzie odpowiednio dobrany/dostrojony do tychże warunków, tu i teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 4, 2017 Author Report Share Posted April 4, 2017 A niech sie sprawdza Z powodu szczególnego sentymentu oraz kilku niewytłumaczalnych naukowo powodów zostaje przy tradycyjnych rozwiązaniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 16, 2017 Author Report Share Posted May 16, 2017 Karaski nie bierą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 23, 2017 Author Report Share Posted May 23, 2017 Tym razem wycieczka nad Bug, jak zwukle w niezbyt nowoczesnym stylu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Nie musi być nowocześnie, ważne że skutecznie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts