Patrycja Pawlikowska Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 Mikolajkowy Puchar Elblaga!!! Termin zawodów: 2/12/2018 Miejsce: Bulwar Zygmunta Augusta w Elblągu Harmonogram 6:30-7:00- zapisy od strony lasu 7:00-losowanie 9:50-necenie 10:00-14:00- czas trwania zawodów 15:00- wyniki Wpisowe:120pkt Zapisy pod numer 793701556(sms)-Patrycja Proszę chętnych do startu o wykupienie pozwolenia na łowienie na Bulwarze w tym dniu. Pierwsze miejsce otrzyma 20% kwoty netto(bez kosztów organizacji) z wpisowego. Aby zawody się odbyły musi być min 30 osób a max. 60. Więc przy 60 osobach nagroda wyniesie 1200pkt za 1 miejsce. Więcej informacji o zawodach i pozostałych nagrodach niebawem. Być może odwiedzi nas Święty Mikołaj. Zapraszam do zapisów. Patrycja Pawlikowska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Jaka to waluta "pkt"? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 (edited) 9 godzin temu, Patrycja Pawlikowska napisał: Pierwsze miejsce otrzyma 20% kwoty netto(bez kosztów organizacji) A jak będzie ujemna to trzeba będzie dopłacić. Genialne! No nie dało spokoju, musiałem policzyć ile te koszty organizacyjne wynoszą. Minimum 30 osób po 120pkt wynosi 3600pkt. Dla max 60 osób wyniesie 7200pkt i tu pierwsze miejsce otrzyma 1200pkt. No to 7200 - 1200 wynosi 6000pkt na koszty organizacyjne. Zapewne jeszcze jakieś nagrody są przewidziane ale o nich ani słowa, więc trzeba założyć, że ich nie ma. No to koszty 6000pkt, min obsada 3600pkt, a dalej 6000 - 3600 = 2400 / 30 = 80pkt dopłaty dla każdego miejsca przy minimalnej obsadzie. Jak pisałem - GENIALNE! Nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Dlaczego trzeba się zapisywać od strony lasu przez sms? Tylko tam jest zasięg? Edited November 20, 2018 by Docio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 1200pkt. piechotą nie chodzi. Tylko nie wiem jaką wędkę zabrać. Spławikówkę, gruntówkę, czy może... podlodówkę. O metodzie połowu ani słowa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 (edited) Dwukrotnie brałem udział w zawodach spinningowych w Gdańsku 11 listopada. Oplata wynosiła 100PLN, w tym był dwudaniowy, gorący posiłek, przez cały dzień gorąca herbata w termosach i opłata dla dzierżawcy wody (Spółka TROĆ). O nagrodach nie wspominam, bo fundowali je sponsorzy. W Elblągu wpisowe 120pkt(?) bez żadnej oferty żywieniowej i jeszcze opłatę za wędkowanie trzeba wnieść odrębnie. Gratuluję super organizacji... Edited November 20, 2018 by Alexspin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 (edited) No dobra pozwoliłem sobie pojechać po bandzie ale spokoju nadal nie daje. Mam podejrzenia, że Pani Patrycja to wędkarka, która uważa, ze wszyscy wszystko wiedzą, dlatego zaistniała tak lakoniczna informacja. We wcześniejszych latach organizatorem był SARS ale informacje urywają się na 2015 roku. O aktualnej imprezie nic nie znalazłem, ani w komunikatach miejskich, ani na stronie SARS, ani w ZO PZW. Sama impreza to spławik na rzece, czyli tyczka. Znalazłem za to kilka innych informacji i w połączeniu z tymi nięszczęsnymi pkt zrodziła się kolejna teoria spiskowa. Otóż Pani Patrycja jest uczennicą technikum ekon-handl i może to jest jakaś praca zaliczeniowa, stąd te pkt. Potwierdzeniem osiągniętego limitu pkt maja być sms-y na jej telefon. Tylko nie rozumiem dlaczego mam jechać pod ten las. Edited November 20, 2018 by Docio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 (edited) 20 minut temu, Docio napisał: (…) Tylko nie rozumiem dlaczego mam jechać pod ten las. Ja bym nie ryzykował, w lesie mieszkają wilki i Baba Jaga... PS Może to zawody wędkarskie połączone z grzybiarskimi. Kilkanaście lat temu pojechałem ze spinningiem nad Pilicę za Inowłodzem, a przywiozłem do domu wiadro grzybów... Edited November 20, 2018 by Alexspin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Pawlikowska Posted November 20, 2018 Author Report Share Posted November 20, 2018 Witam Wszystkich! Przede wszystkim z grzeczności fajnie byłoby gdyby Drodzy Forumowicze wykazywali się większą empatią. Wystarczy zapytać? Zadzwonić? Po pierwsze: Zapisy od lasu, bo Ci co wiedzą to w miejsce klasycznej zbiórki od strony Starego Miasta jest budowa, po drugiej stronie Bulwaru jest LAS i od tamtej strony odbędą się rano zapisy. Nikomu się krzywda nie stanie, a zasięg? Co ma piernik do wiatraka? Po drugie: Ci, którzy wiedzą PONOWNIE to nie raz byłam organizatorka/wspolorganizatorka zawodów i zawsze rano była ciepła zupa, kawa, herbata, a po zawodach tzw. Drugie danie. Tak też będzie tym razem. Przepraszam za brak informacji ze swojej strony. Wystarczy normalnie napisać, a nie z wielkim oburzeniem. Po trzecie: Jeżeli Szanowny Pan Docio jest taki dobry w organizacji to zapraszam na Bulwar, z pewnością zawody będą najlepszymi w ostatnim czasie... Po drugie, jak mam ogłosić nagrody, jeżeli nie wiem czy zapisze się 30 czy 50 osób? Niestety nie wiem, jaką kwotę będę mogła przeznaczyć na nagrody. Chyba to wyjaśnia sprawę, że o nagrodach wkrótce. A po drugie szkoda, że nie bierze Pan pod uwagę opłaty za wynajem wody i opłaty, którą muszę wnieść od zawodnika za start, a nie samo łowienie. Taka polityka okręgu? Co poradzę? Pomijam sędziów, posiłki i chociażby toi-toie. W razie wątpliwości proszę dzwonić do Okręgu lub do mnie, chętnie wyjaśnię. Z poważaniem Patrycja Uczennica Szkół Ekonomiczno-Handlowych w Gdańsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Pawlikowska Posted November 20, 2018 Author Report Share Posted November 20, 2018 PS. Metoda zawodów to spławik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 35 minut temu, Patrycja Pawlikowska napisał: Wystarczy normalnie napisać, a nie z wielkim oburzeniem. Sorry, ale między oburzeniem a ironią jest subtelna różnica. Pozdrawiam serdecznie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Pawlikowska Posted November 20, 2018 Author Report Share Posted November 20, 2018 Tylko nie wiem po co ta ironia? PS. Nie wiedziałam, że w grupie spławik ogłasza się zawody pod lodem lub z gruntu... Hehe Pozdrawiam również 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 8 minut temu, Patrycja Pawlikowska napisał: Nie wiedziałam, że w grupie spławik ogłasza się zawody pod lodem lub z gruntu... Hehe Faktycznie... Gamoń ze mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 2 godziny temu, Patrycja Pawlikowska napisał: Jeżeli Szanowny Pan Docio jest taki dobry w organizacji to zapraszam na Bulwar Impreza już jest zorganizowana, więc nic tam po mnie. Może ze dwa miesiące temu, jak wszystko się budowało, to mógłbym doradzić. Mój sarkazm wynikł wyłącznie na podstawie pierwszego postu, informacji skierowanej wyłącznie do wędkarzy, którzy już byli na imprezie i wiedzą czego się spodziewać. Nikt nie oczekuje konkretnych informacji o nagrodach, no chyba, że są sponsorzy i z góry wiadomo co i jak. Wystarczyło wspomnieć, podobnie z posiłkami. To wbrew pozorom ważna informacja. A co do informacji i lasu to nie mój pomysł tylko Pani informacja. W jednym miejscu napisała Pani, że zapisy od lasu w konkretnym czasie a kilka wierszy niżej o sms-ach do tych zapisów. Te informacje nie są rozdzielone niczym, nawet wzmianką, że te od lasu to na miejscu a wcześniejsze na sms. Skąd ja z Warszawy mam znać lokalne tradycje? Oburzenia nie było, trochę ironii z "jazdą po bandzie" i mam nadzieję, że Pani też do tego tak podejdzie, a może nawet wykorzysta to w przyszłych zapowiedziach współorganizowanych imprez, co jest bardzo chwalebne. Forum spławikowe służy dyskusji o tej metodzie. Forum "Umawialnia" jest dedykowane takim zapowiedziom, jest drugie od góry, w kolejności na stronie. To też tak na przyszłość. I naprawdę proszę się nie gniewać. Co i raz jakiś przebiegły spamer próbuje coś nam tu wcisnąć i ima się naprawdę przebiegłych metod. Z szacunkiem dla kobiety, której się chce. Zbigniew "Docio" Stanisz Rzecznik internetowy Redakcji WW. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Bracia i ... siostro . Temat trafił w odpowiedniejsze miejsce, mam nadzieję, ze ktoś od nas zajrzy na tą imprezę. Swoją drogą łowisko zaprawdę zacne, wynik poniżej 10tyś pkt jest raczej sensacją, w powyżej 15 tyś codziennością. A i pani Patrycja całkiem zręcznie posługuje się wędziskiem, cokolwiek byście nie mieli za myśli, starzy satyrzy Droga Patrycjo, wybacz kolegom, dawno nie zaglądała do nas nie dość, ze piękna kobieta to jeszcze świetna wędkarka. A tu lud dziki .. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Przeczytałem, wszystkie posty i ... bez sensu cała ironia. Jak wiadomo, sport wyczynowy jest dla ludzi bardziej zasobnych w pkt. i walka o małą stawkę nie pociągnie dużej ilości osób, stąd kwota taka, a nie inna. Czytamy info-liczymy swoje pkt. i już wiemy czy startujemy, czy nie. Pozdrawiam. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted November 22, 2018 Report Share Posted November 22, 2018 (edited) W dniu 20.11.2018 o 20:27, Docio napisał: Z szacunkiem dla kobiety, której się chce. Zabrzmiało prawie jak wyznanie miłosne. Edited November 22, 2018 by Ozet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 22, 2018 Report Share Posted November 22, 2018 Do osoby szacunek zawsze jest, do wypowiedzi już niekoniecznie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts