Narcyz Przybylski Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 Witam serdecznie. Proszę kolegów znawców w temacie o wycenę sprzętu który posiadam a którego od lat już nie używam. Będę chciał to sprzedać ale nie mam pojęcia jaką aktualnie posiadają wartość. wędka mikado blue moon 600 z kołowrotkiem mikado treasured possession xm 4000 wędka jaxon maestro green z wędką jaxon gallaper 703 Z góry serdecznie dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 (edited) Gdyby to była licytacja za całość mógłbym dać dwa piwa Nie spodziewaj się że ktoś zaoferuje o wiele więcej Edyta; O mało co a zapomniałbym wspomnieć że pewnie już więcej się nie odezwiesz. Edited January 26, 2019 by zwykły michał 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 Godzinę temu, zwykły michał napisał: za całość mógłbym dać dwa piwa I właśnie przez takie wyceny sprzęt ma takie ceny rynkowe a nie inne. Ja ograniczyłbym się do jednej małej mineralnej. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 16 minutes ago, Docio said: I właśnie przez takie wyceny sprzęt ma takie ceny rynkowe a nie inne. Ja ograniczyłbym się do jednej małej mineralnej. Rzeczywiście psuje rynek używanego sprzętu. To chyba przez ten kurz ze zdjęć dopadła mnie "pomrocznosc jasna". 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 Niedawno (ok 2 mies. temu) zrobiłem wystawkę ze sprzętu spinningowego. Węglowe spinningi, których nie używałem od kilku lat, wystawiłem za bramę. Poskładałem kije, żeby każdy widział, że są w pełni sprawne i tak zostawiłem. Obok kijków postawiłem jeszcze starą wagę sklepową, ale wciąż sprawną. Branie miałem po około 7-8 minutach. Do furtki zadzwonił facet 35-40 lat: - Proszę Pana, czy te kije wystawione są do wzięcia? - Tak, jeśli ma Pan ochotę, to proszę sobie wybrać. - A co będę wybierał, zabiorę wszystkie, a po wagę zaraz wrócę. I faktycznie zabrał wędki, ciężko było mu tylko odjechać ode mnie, bo na rowerze przejeżdżał. Żałuję trochę, bo nie widziałem już jak wagę zabierał, a ciekawe, jak mu z nią poszło, bo ciężka była jak jasna cholera. Uważam, że zrobiłem dużo lepszy interes, niż mógłbym sprzedać za flaszkę lub kilka piwek. Przynajmniej za oliwiarę mnie "klient" nie wziął. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narcyz Przybylski Posted January 26, 2019 Author Report Share Posted January 26, 2019 Dziękuję Wszystkim za odpowiedz. Teraz już mam sprawę jasną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 Ale nie zniechęcaj sie, jak znajdziesz nie popękany bambus, ładnego starego centerpina czy coś ze stajni DDR/ĆS/ZSRR że o Polskich antykach nie wspomnę -chętni sie znajdą szybko W dniu 26.01.2019 o 20:07, Docio napisał: I właśnie przez takie wyceny sprzęt ma takie ceny rynkowe a nie inne. Ja ograniczyłbym się do jednej małej mineralnej. Dobra silnie lecznicza minerałka więcej stoi niz lumpenbrowar 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 Kwestia tego co chce się sprzedać. Zawsze znajdzie się chętny na sprzęt z górnej półki lub na swój sposób unikalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 (edited) Co najmniej 1/3 moich "zalegaczy" przekazałem do "Szkółki wędkarskiej" prowadzonej przez znajomego. Teraz też pewnie czeka to ze dwa wędziska i trzy kołowrotki, bo tylko zajmują miejsce... Edited January 29, 2019 by Alexspin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts