Jump to content

Prośba o wycenę

Narcyz Przybylski
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie. Proszę kolegów znawców w temacie o wycenę sprzętu który posiadam a którego od lat już nie używam. Będę chciał to sprzedać ale nie mam pojęcia jaką aktualnie posiadają wartość.

wędka mikado blue moon 600 z kołowrotkiem mikado treasured possession xm 4000

wędka jaxon maestro green z wędką jaxon gallaper 703

Z góry serdecznie dziękuję

20190126_132835.jpg

20190126_132946.jpg

20190126_132932.jpg

Gdyby to była licytacja za całość mógłbym dać dwa piwa ;) Nie spodziewaj się że ktoś zaoferuje o wiele więcej

Edyta;

O mało co a zapomniałbym wspomnieć że pewnie już więcej się nie odezwiesz. 

Edited by zwykły michał

Godzinę temu, zwykły michał napisał:

za całość mógłbym dać dwa piwa

I właśnie przez takie wyceny sprzęt ma takie ceny rynkowe a nie inne. Ja ograniczyłbym się do jednej małej mineralnej. ;) 

16 minutes ago, Docio said:

I właśnie przez takie wyceny sprzęt ma takie ceny rynkowe a nie inne. Ja ograniczyłbym się do jednej małej mineralnej. ;) 

Rzeczywiście psuje rynek używanego sprzętu. To chyba przez ten kurz ze zdjęć dopadła mnie "pomrocznosc jasna".

Niedawno (ok 2 mies. temu) zrobiłem wystawkę ze sprzętu spinningowego. Węglowe spinningi, których nie używałem od kilku lat, wystawiłem za bramę. Poskładałem kije, żeby każdy widział, że są w pełni sprawne i tak zostawiłem. Obok kijków postawiłem jeszcze starą wagę sklepową, ale wciąż sprawną. Branie miałem po około 7-8 minutach. Do furtki zadzwonił facet 35-40 lat:

- Proszę Pana, czy te kije wystawione są do wzięcia?

- Tak, jeśli ma Pan ochotę, to proszę sobie wybrać. 

- A co będę wybierał, zabiorę wszystkie, a po wagę zaraz wrócę.

I faktycznie zabrał wędki, ciężko było mu tylko odjechać ode mnie, bo na rowerze przejeżdżał. Żałuję trochę, bo nie widziałem już jak wagę zabierał, a ciekawe, jak mu z nią poszło, bo ciężka była jak jasna cholera.

Uważam, że zrobiłem dużo lepszy interes, niż mógłbym sprzedać za flaszkę lub kilka piwek. Przynajmniej za oliwiarę mnie "klient" nie wziął. ;) :)

Ale nie zniechęcaj sie, jak znajdziesz nie popękany bambus, ładnego starego centerpina czy coś ze stajni DDR/ĆS/ZSRR że o Polskich antykach nie wspomnę -chętni sie znajdą szybko :)

W dniu 26.01.2019 o 20:07, Docio napisał:

Dobra silnie lecznicza minerałka więcej stoi niz lumpenbrowar :)

Co najmniej 1/3 moich "zalegaczy" przekazałem do "Szkółki wędkarskiej" prowadzonej przez znajomego. Teraz też pewnie czeka to ze dwa wędziska i trzy kołowrotki, bo tylko zajmują miejsce... ;)

Edited by Alexspin