Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zestaw much z podkarpacia owady.

Skuteczne muchy na klenia jazia pstrąga

Zrobione na hakach 8.

Bardzo widowiskowe ataki ryb.

tel.796056465

DSCN8249.JPG

Edytowane przez hege
Połączenie postów.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Michał, jakoś tak prowokacyjnie zabrzmiał mi powyższy tekst. Gdzie jak gdzie, ale w (dawnym)  Królestwie Galicji i Lodomerii, kolebce polskiego wędkarstwa, chyba jak mało gdzie potrafią kręcić muchy wszelakie. :) ;)

Napisano

Zwyciężyła zwykła ciekawość. Z natury dociekliwy jestem i nie mogłem się powstrzymać przed wetknięciem swojego nosa. Pochodzę z Padolu Zamojskiego a to niedaleko od tego uroczego regionu ;)

Wyjazdy na ryby to ważna część mojego życia a tu okazuje się że pochodzę z szeroko pojętej okolicy kolebki wędkarstwa polskiego ;) :)

Napisano

Powinienem uściślić: "kolebki zorganizowanego, ucywilizowanego wędkarstwa w Polsce". Bo samo łowienie ryb na haczyk (wędę), praktykowane było "od zawsze", gdy tylko człowiek zorientował się że to coś co w wodzie pływa, da się zjeść i jest nawet smaczne. Jedni łowili ryby, inni uprawiali proso, a jeszcze inni (cytując klasyczkę), "rzucali kamieniami w dinozaury". :):):)

Napisano (edytowane)
24 minuty temu, zwykły michał napisał:

Kiedy będę w ojczyźnie rozejrze się czy gdzieś tych kamieni nie widać :) 

Jungu jednego znalazł. Odłupał się pewnie od tego wielkiego "kamienia", który uśmiercił wszystkie dinozaury - hurtowo. :)

Edytowane przez Ozet
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...