trensa10 Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 (edited) Zestaw much z podkarpacia owady. Skuteczne muchy na klenia jazia pstrąga Zrobione na hakach 8. Bardzo widowiskowe ataki ryb. tel.796056465 Edited February 19, 2019 by hege Połączenie postów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trensa10 Posted February 19, 2019 Author Report Share Posted February 19, 2019 Zestaw much z podkarpacia owady. Skuteczne muchy na klenia jazia pstrąga Zrobione na hakach 8. Bardzo widowiskowe ataki ryb. tel.796056465 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trensa10 Posted February 19, 2019 Author Report Share Posted February 19, 2019 Zestaw much z podkarpacia owady. Skuteczne muchy na klenia jazia pstrąga Zrobione na hakach 8. Bardzo widowiskowe ataki ryb. tel.796056465 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Witam, Proszę uzupełnić wpis zgodnie z regulaminem działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Panie deroktorze może to miało być do działu rękodzieło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 7, 2019 Report Share Posted April 7, 2019 Był już kot z centralnej Polski a teraz muchy z Podkarpacia Mieszkałem niedaleko i bywam na lotnisku nieopodal stolicy tego uroczego regionu. Co jest wyjątkowego w tych muchach? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 Michał, jakoś tak prowokacyjnie zabrzmiał mi powyższy tekst. Gdzie jak gdzie, ale w (dawnym) Królestwie Galicji i Lodomerii, kolebce polskiego wędkarstwa, chyba jak mało gdzie potrafią kręcić muchy wszelakie. :) ;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 Zwyciężyła zwykła ciekawość. Z natury dociekliwy jestem i nie mogłem się powstrzymać przed wetknięciem swojego nosa. Pochodzę z Padolu Zamojskiego a to niedaleko od tego uroczego regionu Wyjazdy na ryby to ważna część mojego życia a tu okazuje się że pochodzę z szeroko pojętej okolicy kolebki wędkarstwa polskiego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 Powinienem uściślić: "kolebki zorganizowanego, ucywilizowanego wędkarstwa w Polsce". Bo samo łowienie ryb na haczyk (wędę), praktykowane było "od zawsze", gdy tylko człowiek zorientował się że to coś co w wodzie pływa, da się zjeść i jest nawet smaczne. Jedni łowili ryby, inni uprawiali proso, a jeszcze inni (cytując klasyczkę), "rzucali kamieniami w dinozaury". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 Jest mi tym bardziej miło Kiedy będę w ojczyźnie rozejrze się czy gdzieś tych kamieni nie widać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 (edited) 24 minuty temu, zwykły michał napisał: Kiedy będę w ojczyźnie rozejrze się czy gdzieś tych kamieni nie widać Jungu jednego znalazł. Odłupał się pewnie od tego wielkiego "kamienia", który uśmiercił wszystkie dinozaury - hurtowo. Edited April 8, 2019 by Ozet 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts