Jump to content

Co to za rybka ?

Pawelu Majewski
 Share

Recommended Posts

1 godzinę temu, Pawelu Majewski napisał:

Witam. Jestem amatorem w tej dziedzinie, tak naprawdę dopiero zaczynam przygodę z łowieniem. 

Wczoraj udało mi się złowić taka rybkę, pomożecie?

received_913616952304051.jpeg

A w ogóle patrząc na jego wymiar to już jest paragraf.

Ryba została wypuszczony spokojnie. Zapytałem tylko co to za rybka...

2 godziny temu, Docio napisał:

Jak zdałeś Kartę Wędkarską jeśli nie znasz jedynego w swoim rodzaju gatunku z wymiarem ochronnym?

Nie posiadam karty wędkarskiej. Złowiona w stawie który jest dla wszystkich dostępny 

To, że ryba została wypuszczona nic nie zmienia. Chroniona wymiarem powinna być bezzwłocznie wypuszczona a nie robiona sesja. Na stawach ogólnodostępnych Karta Wędkarska również obowiązuje.

W dniu ‎09‎.‎08‎.‎2019 o 08:03, dziwak napisał:

Nie przejmuj  się tymi wpisami  to jest Lin i fajnie że wrucil  do wody 

Wróć do pierwszej klasy, albo kup sobie słownik!:angry:

Panowie! Nie ma co się tak oburzać na ten wpis. Każdy z nas kiedyś zaczynał (na szczęście większość z nas za czasów książki drukowanej) - Wtedy nie było jeszcze internetu i takich "głupich pytań".  Teraz młodzież nie wie jak trafić do księgarni po atlas i woli każde zapytanie słać na fora.

Niestety nas, którzy mamy nieco większe doświadczenie razi po oczach brak podstawowej wiedzy młodych adeptów wędkarstwa. Czasem to i dobrze, czasem odwrotnie.

Fakt jest niepodważalny - wędkarzy przybywa w ogromnym tempie, a ryb z roku na rok coraz mniej i osobiście  uważam że edukacja "młodych" jest najważniejsza.

Godzinę temu, jungu napisał:

Niestety nas, którzy mamy nieco większe doświadczenie razi po oczach brak podstawowej wiedzy młodych adeptów wędkarstwa.

Nie do końca się zgodzę. Nie mam oporów przed pomocą mniej doświadczonym. Za to mam opory przed utwierdzaniem w nawyku kłusownictwa.