wind Posted January 5, 2020 Report Share Posted January 5, 2020 Zeszłego roku spławikowcy byli bardziej wylewni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 Trza mieć co wylać... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grześ82 Posted January 16, 2020 Report Share Posted January 16, 2020 Witam jade na weekend do teściów,w okolicach Drawna ,może znalazł by sie ktoś kto ma doświadczenia na Drawie chodzi mi o przynęty na ta pore roku... jeżdżę tam często...aż wstyd że bez kija chodze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post jungu Posted February 25, 2020 Popular Post Report Share Posted February 25, 2020 Rozpoczynam sezon ! Wczoraj opłaciłem kartę, dzisiaj szybki wypad przed pracą na rybki zaowocował pięknym garbuskiem. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caweł Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 W dniu 25.02.2020 o 11:08, jungu napisał: Rozpoczynam sezon ! Wczoraj opłaciłem kartę, dzisiaj szybki wypad przed pracą na rybki zaowocował pięknym garbuskiem. Piękny okoń. Połamania! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Rybiński Posted March 25, 2020 Report Share Posted March 25, 2020 Witammam pytanie zacząłem ostatnio wędkować metodą spiningową zakupiłem spining do 21gr i moje pytanie brzmi jaki kołowrotek najlepiej kupić do takiej wędki pytam ponieważ jestem początkujący jeżeli chodzi o ta metode z góry dziękuje i Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 25, 2020 Author Report Share Posted March 25, 2020 Proszę założyć temat w odpowiednim dziale. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 26, 2020 Report Share Posted March 26, 2020 A przywitać się nie łaska? Wypadałoby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 W dniu 26.03.2020 o 06:59, Alexspin napisał: A przywitać się nie łaska? Wypadałoby. nie ma jak to odpowiedź na temat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted June 29, 2020 Report Share Posted June 29, 2020 Nie wiem jak u Was, ale mi mija sezon pod znakiem zapytania .... Czy w ogóle coś jeszcze złowię w tym roku....? Ponad 26 wyjazdów spinningowych średnio po 3h i zero ryb. Poza kilkoma niewymiarowymi sandaczami i krótkim nieudanym holu bolenia +- 70, nie udało mi się przechytrzyć ani jednej sztuki. Na pobliskich zbiornikach dramat, nikt nic nie łowi. Jedynie w czerwcu ruszył się trochę sum. W ub. roku o tej porze bolenie trzaskały jak szalone w starych miejscówkach na zaporówce, a teraz ślad po nich zaginął... Jak dotąd słyszałem tylko o jednym szczupłym złowionym w moim regionie i to był jeszcze nie wymiarek. Jakaś klątwa na mnie wlazła czy coś ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 29, 2020 Report Share Posted June 29, 2020 Adam, nie załamuj się, nie jesteś sam... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Dopiszę się do tego dramatu. Ryby łowie ponad 20 lat ale doświadczenie ze spinningiem to zaledwie kilkanaście godzin Przez ostatnie dwa wyjazdy ze spławikiem obserwowałem szczupaka pod moimi nogami! Na oko będzie miał 50 cm z plusem ale woda zniekształca obraz więc się nie napalam. Zeżarł mi rybę przy holu i drugą próbował Mam przeczucie że podpływa skuszony odgłosem wrzucanej zanęty i czeka na łatwą zdobycz. Odkurzyłem dziś spinning, conajmniej dwa lata leżał nieużywany, i porzucałem trochę. Nic nie brało ale znowu go widziałem pod powierzchnią. Uderzony przynętą odpłynął tylko na bok i nic sobie nie robił z mojej obecności! Próbowałem kilku różnych gum, obrotówki i nic. Mile widziany jakiś pomysł na takie skubańce Mam taki staż w spinningu że każdy sposób będzie dla mnie nowy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 6, 2020 Author Report Share Posted August 6, 2020 25 minut temu, zwykły michał napisał: Mile widziany jakiś pomysł na takie skubańce Może nie spining, może żywcówka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 6, 2020 Report Share Posted August 6, 2020 Nie wiem czy wolno. Często jest zakaz łowienia szczupaków od stycznia do października. Dlaczego? A bo tak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted September 10, 2020 Popular Post Report Share Posted September 10, 2020 (edited) Dziś małe nieplanowane wyjście ze spinningiem. Jedno branie, jeden szczupak, jeden spad pod nogami. Po powrocie przed domem zastałem gościa który częstował się tym czego nie zjadł pies. Edited September 10, 2020 by ryukon1975 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamień Posted September 20, 2020 Report Share Posted September 20, 2020 Dzisiejszy dwu godzinny wypad na okonie zaowocował 13 sztukami , killerem został ketiech 5cm kolor herbaciany. Może byłoby ich więcej, gdyby cwaniaki nie ściągały gum z haczyka. Wszystkie okonki zostały wypuszczone. Następnym razem postaram się wstawić jakieś fotki (rzadko zabieram na rybki telefon, żeby nie rozpraszał). 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kamień Posted September 21, 2020 Popular Post Report Share Posted September 21, 2020 Dzisiaj znowu wyruszyłem w to samo miejsce, na to samo łowisko, co wczoraj. Łącznie złowiłem 10 okoni i przytrafiły mi się dwie niespodzianki. Pierwsza to 30-sto centymetrowa płoć za "kapotę", a druga to godzinny hol ponad metrowego suma na ultra light. Przywalił 3 metry od brzegu w 7cm keitecha, niestety nie udało mi się go wyciągnąć, ale sama walka niezapomniana. Pozdrawiam. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 (edited) Biorąc pod uwagę datę mogę chyba śmiało powiedzieć że spinningiści w tym roku się nie wykazali. Będę miał cały przyszły rok żeby to naprawić. Edited December 16, 2020 by ryukon1975 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 16, 2020 Author Report Share Posted December 16, 2020 2 godziny temu, ryukon1975 napisał: Będę miał cały przyszły rok żeby to naprawić. Trzymamy za słowo 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikolaj37 Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 No u mnie szczupce brały dobrze czyli tak jak co roku jesienią. Połowy były jednak skromniejsze a wyjazdy nieliczne ze względu na brak możliwości noclegu.Łowię od października do końca roku. A więc tak : dwa wyjazdy październik dwudniowe we czterech to 23 sztuki jeden wyjazd i 18 sztuk drugi na wszystkich. Listopad dwa wyjazdy dwudniowe raz 9 sztuk na czterech i raz 17 sztuk na dwóch. Oczywiście liczę tylko ryby wymiarowe. Sztuk dużych nie było. Pewnie z 15 ryb w przedziale 60z70 cm kilka lekko ponad 70.Zmienili zasady wędkowania na moim jeziorze i od tego roku łowienie tylko do końca listopada. Sezon skromny w wyjazdy i z niedosytem. Myślę że za rok odbije sobie to za rok. Oczywiście nie zabieramy wszystkich ryb do domu. Ze dwa zjadamy na miejscu i po jednym dla naszych żon i teściowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikolaj37 Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 Jeszcze gwoli uzupełnienia. Na okoniach, boleniach nie byłem ani razu. Jazi, kleni, brzan itp nie łowię na spinning. Sandacze nie brały. Złowiłem kilka niewymiarów i kilka wymiarów ale nie warto wspominać. Sezon podratowały mi sumki. Sumki bo złowiłem 6 w przedziale 82-115cm.Dwa mi poszły bo sprzęt nie sumowy. Ogólnie sezon przez koronawirusa i inne osobiste sprawy nadzwyczaj ubogi. Na rybach spędziłem może 30 proc czasu jaki zwykłem spędzać. Następny rok odbije sobie to z nawiązką. Przynajmniej taki mam plan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts