Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zależy od dnia. Byłem kilka razy w marcu na zasiadce karpiowej i były dni, gdzie wyławiałem po 5sztk 5-7kg plus bonusy w postaci amurów i ładnych jazi. A za kolejnym razem wracałem o kiju. Trzeba próbować :) . 

Edytowane przez Kamień
Napisano

Tak, można i obecnie próbować go złowić. Jest tylko jedno ale...Jeśli wędkowanie ma być przyjemnością ze względu na styczność z naturą, na dodatek pozwalającą złowić coś co w wodzie pływa, to jednak wskazana jest poprawa pogody...Nie biorę tu pod uwagę odchyłek masochistycznych, chociaż 30-40 lat wstecz sam takie miewałem

Napisano

Przyjemność to bardzo osobiste pojęcie. Nie próbowałem łowienia spod lodu bo nie było takiej opcji kiedy mieszkałem w Polsce a teraz nawet lodu nie ma :) Na ryby jeżdżę przez cały rok, aby nie padało i mogę jechać.

Napisano

Zima i lód lub brak lodu to pojęcia mocno niewymierne. Rzec by można, że jedno drugiego nie wyklucza. :) A oto dowód. Zdjęcia wykonane tego samego dnia nad Wisłą w trzech miejscach oddalonych od siebie o 100 i 200 metrów.

Napisano
1 hour ago, Docio said:

Zima i lód lub brak lodu to pojęcia mocno niewymierne. Rzec by można, że jedno drugiego nie wyklucza. :) A oto dowód. Zdjęcia wykonane tego samego dnia nad Wisłą w trzech miejscach oddalonych od siebie o 100 i 200 metrów.

Nie widać ;)

Screenshot_20210416-115130_Chrome.thumb.jpg.e2d1d64c3650f8dac55d6ab2b8ac39b6.jpg

Napisano
7 godzin temu, zwykły michał napisał:

Przyjemność to bardzo osobiste pojęcie

Oczywiście...dlatego też wyraziłem swoje osobiste zdanie ale każdy może mieć inne