Bluebird Posted July 27, 2022 Report Share Posted July 27, 2022 Można powiedzieć że zaczynam po długiej przerwie,i odrazu przypał zgubiłem kartę wędkarska co i gdzie muszę się zgłosić.prosze o odpowiedź nie śmianie się jak to bywa nieraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 27, 2022 Report Share Posted July 27, 2022 Udać sie do organu który ją wydał po wtórnik- czy aby na to wpaść potrzebna jest wiedza szamana? Jeśli natomiast mieszkasz na drugim końcu kraju i jest Ci to wybitnie nie na ręke to najbliższego koła PZW zaliczasz egzamin i udajesz sie do wydziału ochrony srodowiska ze zdjęciem. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 27, 2022 Report Share Posted July 27, 2022 W starostwie, które wystawiło poprzednią kartę. Powinno wydać wtórnik. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 27, 2022 Report Share Posted July 27, 2022 1 hour ago, Wartburg said: Jeśli natomiast mieszkasz na drugim końcu kraju i jest Ci to wybitnie nie na ręke to najbliższego koła PZW zaliczasz egzamin i udajesz sie do wydziału ochrony srodowiska ze zdjęciem. Można tak sobie zdawać egzamin kilka razy? Karta wędkarska jest wydawana dożywotnio i musieliby anulować pierwszą? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 27, 2022 Report Share Posted July 27, 2022 23 minuty temu, zwykły michał napisał: Można tak sobie zdawać egzamin kilka razy? Karta wędkarska jest wydawana dożywotnio i musieliby anulować pierwszą? Właśnie taką sytuacje miałem 7 lat temu, nie wiem czy to było stricte "arte legis" ale mam nową karte a nie wtórnik starej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted July 28, 2022 Report Share Posted July 28, 2022 (edited) Wszystko zależy od tego kiedy miałeś wydaną kartę i przez kogo. Jeśli w starych czasach kartę wdał Ci PZW to czeka Cię taki mały slalom żeby to odzyskać najlepiej przez koło do którego należałeś. Jeśli już załapałeś się pod czas kiedy karty wędkarskie wydawały Starostwa to droga jest prosta. Jednak piszesz że przerwa była długa więc prawdopodobnie musisz udać się do PZW. Edited July 28, 2022 by ryukon1975 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 28, 2022 Report Share Posted July 28, 2022 Gorzej jeśli koło już nie istnieje... Wówczas lepiej wyrobić sobie nową. Jeśli kartę wydawało już starostwo, to trzeba wystąpić o wtórnik, bo nawet po powtórnym zdaniu egzaminu mogą nie wydać nowej karty. Piszesz, że masz długą przerwę, to pewnie i tak musisz mieć nową kartę, bo zmienił się wzór i stare karty utraciły ważność. Poszukaj na Forum, był ten temat dość obszernie omawiany. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts