wind Posted January 1, 2023 Report Share Posted January 1, 2023 Armaty na podpórki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted January 4, 2023 Report Share Posted January 4, 2023 Dobrze zaraz; zimno ciemno i do domu daleko. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted February 4, 2023 Popular Post Report Share Posted February 4, 2023 Wędkarstwo gruntowe podejście pierwsze. Przygotowałem wczoraj przynęty, spakowałem plecak. Miało być takie lekkie wyjście z jedną wędką i spacer brzegiem rzeki. Niestety wędka nowa, plecak nowy ale bieda stara. Wczoraj w miarę ciepło i dobrze dziś pada i mocno wieje. Więc z planów nic. Napisano tak dla tych którym też coś dziś nie poszło i coby oni nie płakali ale ze mnie się śmiali. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted February 15, 2023 Popular Post Report Share Posted February 15, 2023 Jakby coś tak wiosną czuć dziś było. Ptoki wracają (zdjęcie dzisiejsze nie z archiwum). Środkiem rzeki mkną butelki, słoiki i inne cuda czyli jak to określił ładnie ktoś z innego portalu "dary od tego z góry". Stan wody podwyższony ale woda w miarę klarowna "odstana" na zaporze w Rzeszowie a pewnie i na tych wyżej też. Rzeka jeszcze zimna i surowa ale nadzieja błysła. Wędka ryb nie widziała ale przynajmniej z błotem miała okazję się zapoznać. Nad wodą byłem od dwunastej do zmroku. Ogólnie dzień trzeba uznać za udany. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted February 15, 2023 Report Share Posted February 15, 2023 Czy mi się wydaje, czy też woda delikatnie parowała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted February 16, 2023 Report Share Posted February 16, 2023 9 godzin temu, Docio napisał: Czy mi się wydaje, czy też woda delikatnie parowała? To tylko gra światła. Siedziałem na północnym brzegu twarzą do słońca i to ono robiło takie efekty podczas robienia zdjęć. Szczególnie na początku dopiero bliżej zachodu światło było bardziej korzystne. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post wind Posted March 19, 2023 Author Popular Post Report Share Posted March 19, 2023 Wreszcie mam i ja ... pierwsze wędkowanie w tym roku Wybór padł na Nogat w Kępkach, "panie, take leszcze biero ..." I chyba rzeczywiście było coś na rzeczy bo o sensownej miejscówce można było zapomnieć. Wreszcie padła pierwsza ryba sezonu Potem było jeszcze kilka nieco większych oraz jezgarz. Paweł odnotował dwa nieudane hole czegoś większego, pewnie wspomnianych wcześniej leszczy. Najważniejsze, ze ręce nabrały naturalnego zapachu 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopsik Posted March 21, 2023 Report Share Posted March 21, 2023 Piękna miejscówka na bacik.Tuż za trzcinami pewnie siedzi płoć Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopsik Posted April 30, 2023 Report Share Posted April 30, 2023 (edited) Majówkę czas zacząć chociaż jeszcze kwiecień :).Dzisiaj dla odmiany gruntowki na królowej w okolicach Kiezmarku. Przyjazd nad wodę ok 6 tej i zdziwienie bo woda doś c wysoka a nurt dość szybki. Nie poddajemy się ,będziemy łowić bliżej brzegu bo 70gr koszyki nie ustały by w miejscu.Zanęta lekko sklejona bo zapażyłem płatki owsiane z zanętą anyżową + dosypałem lekko karmelowej.Od 1 minuty brania cert.Większość niewymiarowa...a dokładnie na ponad 30 cert raptem 5 wymiarowych.I te 5 chociaż bidulki chude zostały zabrane. Certa smaczna rybka...ale oczywiście nie upiekłem na miejscu bo na miejscu jak to zwykło być nad Wisłą - były chrupiące kiełbaski .Przepraszam za słabe foty...aparat przestawił mi się na tryb nocny i nie zauważyłem. Edited April 30, 2023 by mopsik 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 30, 2023 Author Report Share Posted April 30, 2023 Wczoraj też sporo ludzi w Kiezmarku. Znaczy się, certa gryzie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopsik Posted April 30, 2023 Report Share Posted April 30, 2023 Gryzie gryzie i tak bliżej południa ta większa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopsik Posted May 14, 2023 Report Share Posted May 14, 2023 Dzisiaj dla odmiany Wisła.Melduję się ok 6 tej,piękna pogoda,ciepło ,lekka mgła. Zanęta specjalna na certę a bardziej specjalny sposób jej podania ...lecimy z łowieniem.Niemal od 1 rzutu brania i tak było do ok 13tej.Z lekka 50 szt wyciągniętych ,niemal każda ok 30 cm a kilka ponad 35.Oczywiście była kiełbaska z kija..mała porcyjka bo miałem też wątróbkę w cebuli do odgrzania :). Ciepło ,siedziałem pod parasolem.Co ciekawe - obok panowie łowili ale nie łowili . Kilka fotek naszej królowej . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 14, 2023 Report Share Posted May 14, 2023 Wygląda jak Kiezmark. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopsik Posted May 14, 2023 Report Share Posted May 14, 2023 57 minut temu, Docio napisał: Wygląda jak Kiezmark. Dokładnie Kiezmark,strona gdańska 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mopsik Posted May 21, 2023 Popular Post Report Share Posted May 21, 2023 Powtórka z poprzedniego tygodnia czyli Kiezmark i Wisła. Tak jak tydzień temu sama certa w ilościach ogromnych czyli dobre 50 szt z czego większość ok 30 cm a tylko ok 5-6 ciu ponad 35 cm.Chwilami na 2 wędki nie dało się łowić.Pogoda piękna,ptaszki ćwierkają ,bobry buszują ( na jednej fotce) ...nic tylko łowić.Była oczywiście kiełbaska z kija . A jak u Was ? Był ktoś z feederkami ? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post wind Posted July 2, 2023 Author Popular Post Report Share Posted July 2, 2023 Wreszcie jest się czym pochwalić Wczoraj pojechałem do Kępek na Nogat, gruntuweczki na zupełnym lajcie Trochę ludzi było ale jakieś miejsce sobie znalazłem. Postawiłem pierwszy zestaw i zacząłem szykować drugi a tu na pierwszej wędce dość zdecydowane branie. Na kukurydzę z bialym skusił się całkiem przyzwoity karasek. Taki 1,5kg. Potem było już tylko gorzej. Przez 4 godziny dwa leszczyki trochę większe od dłoni i na koniec płotka pod 20 cm. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekSz Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 U mnie dzisiaj podobnie, w drugim czy trzecim rzucie karpik 35cm a tak to kilka leszczy jeden krąp i płotka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 3, 2023 Author Report Share Posted September 3, 2023 W dniu 14.05.2023 o 20:57, mopsik napisał: Dokładnie Kiezmark,strona gdańska Jak rozwiązujesz problem zaczepów w tym miejscu?? straciłem tam mnóstwo koszyków To nie tak, że nie łowię, chociaż ostatnio mam mało czasu, ale nie za bardzo jest czym się pochwalić. Wczoraj wybrałem się do Kępek na Nogat, w Jazowej nie było szans na miejsce. Nadzieję dało mi mnóstwo świeżej łuski na brzegu, dużej łuski Niestety, największe okazy to całkiem ładna płotka i "taki se" leszczyk. Zawsze to lepiej niż w ostatnich tygodniach. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts