Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, mikolaj łódzki napisał:

Miały być karpie ale koncepcja się zmieniła

Nie zauważyłem. Cały czas hołdujesz swojej odrębności choć publikujesz posty, które idealnie pasują do istniejących od lat wątków. Mnie to nie przeszkadza :) i tu pytanie, czy Tobie również?

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Docio napisał:

Nie zauważyłem. Cały czas hołdujesz swojej odrębności choć publikujesz posty, które idealnie pasują do istniejących od lat wątków. Mnie to nie przeszkadza :) i tu pytanie, czy Tobie również?

Docio sam nie wiem jakoś z przyzwyczajenia tak robię. Jakoś nie czuje żeby mi to przeszkadzało. A tutaj mam formę mini pamiętniczka. Nie jest to wynik zamieżony.  Jakoś zbyt leniwy jestem aby robić albumy lub opisywać zdjęcia. A sam chwalę sobie jak znajdę chodciażby fotografie sprzed 50 lat a potem np. dopasować do niej przedmioty które są wokół mnie. Forum jest wygadną formą pochwalenia się , podyskutowania i zapisania sobie co łowiłem X czasu temu. Jest to grono bardziej hermetyczne niż np Facebook. A ten wątek jest taki bardziej mój niż karpiowy. Dziwne to zrobiłem może kiedyś to zmienię. 

Edytowane przez mikolaj łódzki
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Messenger_creation_E5905142-A189-40CE-AF2D-F775EE7BE556.thumb.jpeg.50826d00d7dea0f21942ced139627081.jpeg

I test kulek udany. Troche testów z składem ten jest najbardziej wyważony a co najprzyjemniejsze można wstać pójsc do marketu i tam wszystko bedzie. Przepis prosty:

50 % psiej karmy , 30% mleka w proszku, 20%mąki kukurydzianej,10 mąki pszenej. Na jedno całe jajko dodaję dodatkowe żółtko i szczypta soli. Stopniowo dodaje suchej mieszanki do rozbełtanego jajka. Do odpowiedniej konsystencji. Wyrabiam, zawijam w folie i do lodówki na 30 minut. Po wykulaniu gotowuję je przez 8 minut. Suszę na parapecie. Część wykorzystałem teraz. A część odsypałem do torebki strunowej i do zamrażalnika zobaczymy jak zniosą mrożenie. Jedną z ich cech jest mała porowatość. Są bardzo stabilne ale słabo przyjmują zapachy z dipów. Najlepiej dodawać skoncentrowane zapachy do jajek. 

Trochę mierzną mi te komercje chyba opłacę skierniewice i spróbuję tamtejszych zbiorników ale to już sobie mówię od ponad roku......

A tak na koniec nie byłem sam. Wziąłem dwóch kolegów. Spróbowali i wyrażają chęć do dalszego łowienia. Polecam dzielenie się hobby.