mikolaj łódzki Posted May 5 Report Share Posted May 5 Postanowiłem zmałpować jednego kolegę forumowicza. Pierwszy karp w promyczkach zachodzącego słońca. Nastepne 2 wyjazdy były monnotone 2-3 karpie. Dopiero majowy zowocował czymś niekawym bo nic nie złowiłem. No i wreszcie dzień dzisiejszy dzień odbicia sobie wszystkiego. 7 karpiszonów i 3 karasie (było by więcej ale w pewnym momencie zacząłem ignorować ich brania). No jestem leń patentowany. Pierwsza ryba i pierwsza tak szybko złowiona (max 10 mimut od rzutu ). Jak można zauważyć żar lał się z nieba około południa. A samo zdjęcie robiacy kolega niezbyt kompetentny (ja trzymaniem ryba też się nie popisałem szczerze patrząc) Potem była największa ryba wyjazdu ale była brzydalem. Dużo ranek (od plecionek ) bardzo uszkodzona płetwa ogonową (wypucilem go z podbieraka ) . I nagle pustka nic się nie działo. Brały jakieś małe karasie wielkości max 20 cm. Uznałem że nie chce mi się ich łowić więc był grill i ignorowanie ich brań. Potem około 16 coś zaczęło się dziać małe karpie. I nagle odjazd wędka wciągnięta do wody. No po prostu sam lewiatan się chycił. I wyciągam malutkiego ale ślicznego karpia naprawdę był ładny. Chyba z świeżego zarybienia. Więc fotka i do wody. Obstawiabym że był to 4 karp. Tak to jedyne zdjęcie jakie posiadam....... No i wiatr, wiatr z dodatkowym wiatrem dopełniłem po którym z nowu kilka brań i 3 małe karpie potem musiałem wracać do domu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mikolaj łódzki Posted May 17 Author Popular Post Report Share Posted May 17 (edited) 8 i 9 maja. 8 maj mały karłowaty 6 wąsiasty zagłoba był ciekawy. 9 maj. Ten garbus uderzył na bacika. Były też malutkie uklejkj za którymi się uganiały. Przez większość wyjazdu towarzyszła mi myszka. A nawet 2 którym udało się pobić. Zlokalizowałem za to karpia ktorego chcę złowić na chlebek z powierzchni. Edited May 17 by mikolaj łódzki 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts