Popular Post mikolaj łódzki Posted May 5 Popular Post Report Share Posted May 5 Postanowiłem zmałpować jednego kolegę forumowicza. Pierwszy karp w promyczkach zachodzącego słońca. Nastepne 2 wyjazdy były monnotone 2-3 karpie. Dopiero majowy zowocował czymś niekawym bo nic nie złowiłem. No i wreszcie dzień dzisiejszy dzień odbicia sobie wszystkiego. 7 karpiszonów i 3 karasie (było by więcej ale w pewnym momencie zacząłem ignorować ich brania). No jestem leń patentowany. Pierwsza ryba i pierwsza tak szybko złowiona (max 10 mimut od rzutu ). Jak można zauważyć żar lał się z nieba około południa. A samo zdjęcie robiacy kolega niezbyt kompetentny (ja trzymaniem ryba też się nie popisałem szczerze patrząc) Potem była największa ryba wyjazdu ale była brzydalem. Dużo ranek (od plecionek ) bardzo uszkodzona płetwa ogonową (wypucilem go z podbieraka ) . I nagle pustka nic się nie działo. Brały jakieś małe karasie wielkości max 20 cm. Uznałem że nie chce mi się ich łowić więc był grill i ignorowanie ich brań. Potem około 16 coś zaczęło się dziać małe karpie. I nagle odjazd wędka wciągnięta do wody. No po prostu sam lewiatan się chycił. I wyciągam malutkiego ale ślicznego karpia naprawdę był ładny. Chyba z świeżego zarybienia. Więc fotka i do wody. Obstawiabym że był to 4 karp. Tak to jedyne zdjęcie jakie posiadam....... No i wiatr, wiatr z dodatkowym wiatrem dopełniłem po którym z nowu kilka brań i 3 małe karpie potem musiałem wracać do domu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mikolaj łódzki Posted May 17 Author Popular Post Report Share Posted May 17 (edited) 8 i 9 maja. 8 maj mały karłowaty 6 wąsiasty zagłoba był ciekawy. 9 maj. Ten garbus uderzył na bacika. Były też malutkie uklejkj za którymi się uganiały. Przez większość wyjazdu towarzyszła mi myszka. A nawet 2 którym udało się pobić. Zlokalizowałem za to karpia ktorego chcę złowić na chlebek z powierzchni. Edited May 17 by mikolaj łódzki 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted September 11 Author Report Share Posted September 11 Jak wyjechałem nie wierzyłem że coś się uda złowić. Ale były karpie głównie mniejsze i ale jeden się trafił, no i były ważki duże ,komary małe(w sensie rozmiarowym a nie że larwy). Takie tam 81,5 cm szczęścia. Przynajmniej sprawdziłem betoniarkę. Oczywiście kremu z filtrem nie miałem i wyglądam jak pewien pilot 22 lata temu..... ale bez chusty. Podbierak suszy się w piwnicy gdyż i albowiem skończyłem koło 19-20 więc suszył się w ostatkach słońca .Nie spakowałem go w pokrowiec i zostawiłem w aucie naiwnie licząc że się wysuszy ... I się wysuszył ale woń jaka jest w aucie hm przynajmniej zabezpieczenie anty kradzieżowe 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 13 Report Share Posted September 13 Zapach podbieraka w samochodzie nie ma sobie równych Kiedy wynajmowaliśmy mieszkanie ruszyłem pod samochodem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 13 Report Share Posted September 13 Jak podbierak lub siatka tak okrutnie śmierdzą podczas suszenia, to znaczy, że są brudne, że o gniciu resztek śluzu nie wspomnę. Osobiście nie zwracam uwagi na wysuszenie nad wodą, w domu biorę sprzęt pod prysznic i prysznicem z zimną wodą zlewam dokładnie całość aż przestanie się pienić woda. Z 10 min trzeba postać i zlewać wszędzie słuchawką prysznicową po siatkach ale nagle nic nie śmierdzi i schnie spokojnie w łazience. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted November 19 Author Report Share Posted November 19 (edited) Było parę wypadów ale bez ciekawych efektów. Potem przerwa i wypad wczorajszy. Ciekawy że względu na aurę śnieg i śnieg ale ryby były może nie karpie ale jednak. Zdjecie poglądowe. Ryb było więcej tylko ile można robić zdjeci podobnym "okazom". Edited November 19 by mikolaj łódzki 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts