AlbuminPl Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Witam☺ Planuje zakup nowego zestawu do łowienia na spławik i zaintresowały mnie wędki, kołowrotka i żyłki tej firmy. Czy ktoś miał z nią kiedyś do czynienia? Jeżeli źle wstawiłem mój temat to proszę o przeniesienie go przez administrację forum☺. Z góry dzięki za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Jaką metodą będziesz łowić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Miałem teleskopowy spinning ROBINSON-a 5-20/240, rewelacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosjin Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 (edited) Jaką metodą będziesz łowić? 2 drugiej linijce pisał że metodą na spławik Edited July 15, 2015 by Rosjin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrfishing Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 firma Robinson jest jedną z czołowych firm na polskim rynku i bardzo ją polecam obecnie przy okoniówce mam Jasperka 256 i świetnie pracuje już przez 2 sezony Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlbuminPl Posted July 16, 2015 Author Report Share Posted July 16, 2015 Dzięki za tyle odpowiedzi, myślę że za niedługo pojawi się nowy post w temacie "Co nowego kupiliście"☺. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 (edited) Taka sobie ciekawostka na temat sprzętu Robinsona: Na sprzęt tej firmy została złowiona największa ryba w historii zawodów wędkarskich w Polsce. Ten rekord do dzisiaj nie został pobity. Łowca już wtedy był testerem sprzętu Robinson i łowił właśnie w całości wyposażony przez nich. Kijek wklejanka, żyłka 0,19 mm i okoniowy twister. Miałem tę przyjemność uczestniczenia w tych Klubowych MP ('98r), również złowiłem największą rybę, ale tylko w sektorze. Tylko, że moja ryba mogłaby posłużyć jako żywiec na tego "sumka: Największa ryba na sprzęt Robinsona. Edited July 16, 2015 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Potwierdza się teza, że nie sprzęt łowi, a wędkarz, sprzęt ma tylko dobrze spełniać funkcję pomocniczą. Trzeba mieć nie lada umiejętności, żeby na tak delikatny sprzęcik wyciągnąć takiego "smoka"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlbuminPl Posted July 17, 2015 Author Report Share Posted July 17, 2015 (edited) A taki kołowrotek byście kupili: FOREX Robinson Edited July 17, 2015 by hege edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Trzeba mieć nie lada umiejętności, ...i przytomność umysłu. Zaciął go w klatce pomiędzy główkami. Jak mu właził pod materac faszynowy główki, na której stał, to zrzucał mu w pobliże bambry, żeby go wykurzyć z nory i to działało. W rzekę nie poszedł, bo sędziowie cały czas stali motorówką po środku klatki na wyjściu w nurt i popiardywali silnikiem, a to powstrzymywało rybę. Walka trwała 4,5 h, a po wywleczeniu ryby na brzeg Bogdan zasłabł z tych całych emocji. Po dostarczeniu suma do wagi spotkał się, zamiast z uznaniem i gratulacjami, z krytyką Kolendowicza, że on by przeciął żyłkę, a nie tracił czas na taką walkę. A na dodatek, "życzliwi" złożyli protest, bo łowca nie przydźwigał ryby samemu do wagi, tylko dowieziona została związkowym samochodem. Protest oddalono. Krytyk zobaczył las środkowych palców, od wszystkich zawodników. A sława, jaką okrył się Bogdan, pozostała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur z Kętrzyna Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Coś o przytomności umysłu, sam się ostatnio przekonałem. I wiem że teraz nie ma co pochopnie.... A robinson, jedna z najlepszych marek, z tym ze uwaga, bo jak pójdą na całego w chiny, to i reputacja spadnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Coś o przytomności umysłu, sam się ostatnio przekonałem. I wiem że teraz nie ma co pochopnie.... A robinson, jedna z najlepszych marek, z tym ze uwaga, bo jak pójdą na całego w chiny, to i reputacja spadnie. Artur a jak myślisz gdzie to wszystko jest robione JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Artur a jak myślisz gdzie to wszystko jest robione JK Zapewne większość. Nie wiem czemu ale czytając tu posty mam odczucie, że istnieje jakiś mit o tej firmie. Jak dla mnie jakość ogólna wyrobów firmy lokuje się pomiędzy Jaxon a Konger. Za to ceny pomiędzy Konger i Dragon. Nie wiem kto i gdzie dokładnie co dla nich robi ale sami to raczej nic nie robią. To typowy nasz dystrybutor używający znaków towarowych brzmiących bardziej europejsko. Zresztą sami możecie poczytać i trochę mnie dziwi, ze jeszcze to nie nastąpiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 (edited) Troszkę nie w temacie ale skoro takie firmy jak RYOBI przeniosły się do Chin to co my tu o Robinsonie... TEL:+86-631-5629911FAX:+86-631-5629906 E-MAIL:sales@ryobi-intl.comADD:Attached B6-1,Gold Beach Gardens ,Hi-tech Development zone . WEIHAI CHINA LINK Nie mówię, że zły, nie mówię, że dobry. Używałem żyłek - bardzo sobie chwalę. Zanęty ( szczególnie jak się tylko pojawiły ) - bardzo sobie chwalę. Cała seria MVDE bardzo udana ( szczególnie jak żył nieodżałowany Marcel ). I pewnie wędki i kołowrotki też są OK choć nigdy nie używałem. Ot - jak Docio napisał gdzieś tam się lokuje na naszym rynku. Ma swoich zwolenników jak i przeciwników. JK Edited July 17, 2015 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts