Jump to content

Opinie o sprzęcie firmy Robinson

AlbuminPl
 Share

Recommended Posts

Witam☺

Planuje zakup nowego zestawu do łowienia na spławik i zaintresowały mnie wędki, kołowrotka i żyłki tej firmy.

Czy ktoś miał z nią kiedyś do czynienia?

Jeżeli źle wstawiłem mój temat to proszę o przeniesienie go przez administrację forum☺.

Z góry dzięki za odp.

Taka sobie ciekawostka na temat sprzętu Robinsona:

Na sprzęt tej firmy została złowiona największa ryba w historii zawodów wędkarskich w Polsce. Ten rekord do dzisiaj nie został pobity. Łowca już wtedy był testerem sprzętu Robinson i łowił właśnie w całości wyposażony przez nich. Kijek wklejanka, żyłka 0,19 mm i okoniowy twister. Miałem tę przyjemność uczestniczenia w tych Klubowych MP ('98r), również złowiłem największą rybę, ale tylko w sektorze. Tylko, że moja ryba mogłaby posłużyć jako żywiec na tego "sumka: Największa ryba na sprzęt Robinsona. ;)

Edited by Jotes

Potwierdza się teza, że nie sprzęt łowi, a wędkarz, sprzęt ma tylko dobrze spełniać funkcję pomocniczą. Trzeba mieć nie lada umiejętności, żeby na tak delikatny sprzęcik wyciągnąć takiego "smoka"... ;)

Trzeba mieć nie lada umiejętności,

...i przytomność umysłu. Zaciął go w klatce pomiędzy główkami. Jak mu właził pod materac faszynowy główki, na której stał, to zrzucał mu w pobliże bambry, żeby go wykurzyć z nory i to działało. W rzekę nie poszedł, bo sędziowie cały czas stali motorówką po środku klatki na wyjściu w nurt i popiardywali silnikiem, a to powstrzymywało rybę. Walka trwała 4,5 h, a po wywleczeniu ryby na brzeg Bogdan zasłabł z tych całych emocji. Po dostarczeniu suma do wagi spotkał się, zamiast z uznaniem i gratulacjami, z krytyką Kolendowicza, że on by przeciął żyłkę, a nie tracił czas na taką walkę. A na dodatek, "życzliwi" złożyli protest, bo łowca nie przydźwigał ryby samemu do wagi, tylko dowieziona została związkowym samochodem. Protest oddalono. Krytyk zobaczył las środkowych palców, od wszystkich zawodników. A sława, jaką okrył się Bogdan, pozostała. ;)

Coś o przytomności umysłu, sam się ostatnio przekonałem. I wiem że teraz nie ma co pochopnie....

A robinson, jedna z najlepszych marek, z tym ze uwaga, bo jak pójdą na całego w chiny, to i reputacja spadnie.

Artur a jak myślisz gdzie to wszystko jest robione  :o

JK

Artur a jak myślisz gdzie to wszystko jest robione  :o

JK

Zapewne większość. :) 

Nie wiem czemu ale czytając tu posty mam odczucie, że istnieje jakiś mit o tej firmie. Jak dla mnie jakość ogólna wyrobów firmy lokuje się pomiędzy Jaxon a Konger. Za to ceny pomiędzy Konger i Dragon.

Nie wiem kto i gdzie dokładnie co dla nich robi ale sami to raczej nic nie robią. To typowy nasz dystrybutor używający znaków towarowych brzmiących bardziej europejsko. Zresztą sami możecie poczytać i trochę mnie dziwi, ze jeszcze to nie nastąpiło. :) 

Troszkę nie w temacie ale skoro takie firmy jak RYOBI przeniosły się do Chin to co my tu o Robinsonie...

TEL:+86-631-5629911
FAX:+86-631-5629906 
E-MAIL:sales@ryobi-intl.com
ADD:Attached B6-1,Gold Beach Gardens ,Hi-tech Development zone . WEIHAI  CHINA

LINK

Nie mówię, że zły, nie mówię, że dobry. Używałem żyłek - bardzo sobie chwalę. Zanęty ( szczególnie jak się tylko pojawiły ) - bardzo sobie chwalę. Cała seria MVDE bardzo udana ( szczególnie jak żył nieodżałowany Marcel ). I pewnie wędki i kołowrotki też są OK choć nigdy nie używałem. Ot - jak Docio napisał gdzieś tam się lokuje na naszym rynku. Ma swoich zwolenników jak i przeciwników.

JK

Edited by wind
edycja linku