marckus Napisano 17 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Byłem dzisiaj na rzece Warcie w poszukiwaniu okoni, niestety nic nie złowiłem. Prawdopodobnie przez wędke okoniówki jeszcze nie zakupiłem i machałem dradon thytan 5/25g Tak mi się wydaję, że nie powinieneś szukać problemu w niezakupionej wędce.... ale, może się mylę? Edytowane 17 Stycznia 2016 przez marckus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 17 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Prawdopodobnie przez wędke okoniówki jeszcze nie zakupiłem i machałem dradon thytan 5/25g Oj Paweł, już ci w temacie tych gigantycznie drogich przynęt napisałem, że nie doszukuj się winy w przynętach. Teraz Ci dopisuję, żebyś też nie doszukiwał się przyczyn "porażki" w niewłaściwym sprzęcie. Pamiętaj, że mamy środek zimy! Ryba nie jest obecnie tak aktywna, jak w lato, czy na jesieni, gdy musi gromadzić tłuszczyk, konieczny do przezimowania. A skoro nagromadziły tłuszczyku, to jeszcze im go wystarczy na długi czas, aż do końca zimy. Ale! To nie znaczy, że ryba w ogóle nic nie musi jeść. Owszem, je, ale zdecydowanie rzadziej niż w innych porach roku. A jeśli tak, to może jadła wczoraj, przedwczoraj - kiedy Ciebie nie było na rybach. Zimującego okonia trzeba też umieć znaleźć, ale trzeba go również umieć sprowokować do brania. A kijek? A cóż to jest do 25 g cw? Ja kiedyś świetnie sobie radziłem kijkami do 30 g i więcej. W moich czasach takiego wyboru sprzętu nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 18 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Paweł, sprzęt nie łowi, tylko pomaga wędkarzowi w łowieniu. Kilkanaście lat temu łowiłem okonie wędką 240cm/5-20g i potrafiłem w trzy godziny z brzegu nałowić 17 okoni (mój osobisty rekord). Teraz finezyjnym sprzętem 300cm/1-10g z wklejką, w tym samym czasie i miejscu, udaje mi się czasem skusić 2-3 okonki, Tym bardziej zimą, jak napisał @Jotes, żaden wstyd zejść "o kiju". ____________________ Okoń to ryba >25cm Okonek to rybka >15cm Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 18 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pewnie macie racje, ogólnie nie nastawiałem się że coś złowie wypad rekreacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 18 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (...) nie nastawiałem się że coś złowie wypad rekreacyjny I tak 3maj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 24 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Dziś odbyłem kolejny wyjazd nad rzekę niestety bez ryby. Widziałem pare pstrągów niestety okres ochronny jeszcze trwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Burlaga Napisano 28 Stycznia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 7 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 ja pierwsze wypady w tym roku już zaliczyłem, atakowaliśmy z kolegami Drwęcę i jednemu szczęście dopisało.Wypady typowo rekreacyjne bez żadnej spinki, jak ktoś ma ochotę obejrzeć relację to tutaj, coś tam się udało posklejać z nagranego materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabar Napisano 12 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 fajnie wam wyszło z tym filmikiem... "siedzisko" mnie urzekło XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 TROLL!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Panowie, obaj spamujecie. Kolejne spamy i będę musiał zareagować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Napisano 13 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Byłem dziś na Drwęcy w sumie na 3 godzinki. Próbowałem dorwać jakiegoś okonka. W poprzednim sezonie kilka ładnych sztuk udało mi się złapać. Łowiłem głównie na obrotówki i na małe wobki max 6 cm. Miałem nadzieje, iż złowię jakiegoś pstrąga.[tak przy okazji] Niestety jak na złość złowiłem 2 szczupaki jeden 48 cm i drugi 57 cm. Mamuśki na szczęście delikatnie się zapięły na obrotówki i mam nadzieje, że złowię je za jakiś czas 2 razy większe. Zrobiłem sobie z nimi pamiątkowe zdjęcie i tyle. Inne ryby stety nie żerowały. Pogoda w kratkę.. od pochmurnej po słonecznej aury. Zrobiłem kilka fotek rzeki gdzie łowiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Panowie, obaj spamujecie. Kolejne spamy i będę musiał zareagowac czy post o spamie dotyczy mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 czy post o spamie dotyczy mnie? Akurat Ciebie nie . I nikogo, kto pisze merytorycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabar Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 No dotyczy mnie ale wiedzy merytorycznej za dużo nie mam dla tego staram się udzielać w miarę wszędzie żeby też taką wiedzę zdobyć. Z resztą dotychczas starałem się właśnie pisać tam gdzie albo zauważyłem że jest pewne rozprężenie i ludzie mogą sobie też pożartować i napisać mniej znaczące posty albo jak już to zadawać pytania jeśli czegoś nie rozumiem. Przykro mi że sporo nie rozumiem ale każdy z was gdzieś kiedyś zaczynał i to są moje początki. Z resztą jak coś mi się podoba to to skomentuję tak jak na przykład ten film co tu wrzuciliście, mogę chyba okazać moje uznanie dla takich rzeczy prawda? Jeśli nie odpowiada wam że czasem wtrącę coś mniej bądź bardziej na temat to przepraszam i postaram się ograniczyć swoje wpisy do niezbędnego minimum. Ja osobiście nie uważam się za trolla bo nie staram się też sztucznie wywoływać awantur ani nic z tych rzeczy ale to już nie mnie oceniać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 21 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Wczoraj pojechałem nad Kanał Żerański, pomimo sypiącego śniegu z rana były pasiaki i leszcz, który uderzył w wolno prowadzoną jaskółkę. Po stworzeniu strefy z zakazem zabierania ryb wrażenia znad kanału całkiem inne niż w zeszłym sezonie. W końcu jest gdzie stanąć i nie ma dziadów zabierających po 20 kilo drobnicy co drugi dzień.,,, Edytowane 21 Lutego 2016 przez wojciech1919 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elton34 Napisano 22 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Kurcze, byłem przed tygodniem nad kanałem, zacząłem w Wwa a skończyłem turę w Nieporęcie i tam dopiero trafiłem szczupłego a polowałem na okonia:( A przerobiłem wtedy wszystkie chyba pory roku tego dnia:) Na obrotówkę go chwyciłeś i w którym miejscu jeśli można wiedzieć warto połowić ?? Edytowane 22 Lutego 2016 przez elton34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 23 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 ja łowię teraz na małe gumy, jaskółki i różne gumowe wynalazki bez lub z bardzo słabą pracą własną. Lekka główka maks 3 gramy i jazda... Kręciłem się w okolicach Nieporętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 24 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 wczoraj powtórzyłem miejsce, trafiłem 3 okonie i przyłowiłem szczupaczka, skleiłem też relację z 2 ostatnich wypadów więc jak ktoś ma ochotę to zapraszam tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elton34 Napisano 25 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Kurcze, jaskółki w kolorze oliwkowym i niebieskie z brokatem mam ale nie używałem ich zbyt często a jak widać są skuteczne. Ja próbowałem na kolorowe, pomarańczowe, żółte lunatici, też tak do 7.5 cm max bez efektów, na obrotówki 0/1 3g 4 g bez efektu. Jak pisałem wyżej dopiero w Nieporęcie trafiłem szczupełgo na Lunatica 7,5 zielono-czarny z brokatem. Pobawię się tymi jaskółkami, dzięki za info i udanych łowów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianek Kowalczyk Napisano 29 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 mam pytanie opłaca się pojechać w półowie marca pojwchać nad jezioro albo nad staw na spining a jak tak to polecie nad jakie jezioro albo staw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 1 Marca 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Adrianek a z jakiego okręgu jesteś, bo przecież jeśli ze Szczecina, to nie będziemy Cię wysyłali nad Solinę... Ps Dziwię się nowo rejestrującym się na Forach, czemu ukrywają region w którym mieszkają... Wstydzą się, czy co? Wstydzą się swojej daty urodzenia, imienia... choćby odrobina kultury wymagałaby przedstawienia się, a co w tych danych wstydliwego?! Jest przecież taki specjalny temat, żeby się przywitać... a nie incognito Do tego przydała by się znajomość języka polskiego. Edytowane 1 Marca 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 3 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) w piątek wybrałem się na pstrągi i udało się trafić 4 ryby, największy 38 cm. Relacja z wyjazdu tutaj Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez wojciech1919 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WierzbaAdrian2001 Napisano 3 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 wedlug mnie u mnie w 2016 roku bedzie duuzo spinningowania, zamierzam kupic nowa wedke wiec ... licze na wiele nowych doswiadczen i wgl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 4 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) wedlug mnie u mnie w 2016 roku bedzie duuzo spinningowania, zamierzam kupic nowa wedke wiec ... licze na wiele nowych doswiadczen i wgl Według mnie, najpierw powinieneś nauczyć się pisać, bo czytanie Twoich postów powoduje oczopląs! Rozumiem "polska jezyka trudna" ale nieco więcej szacunku dla współużytkowników przydałoby się! Poza tym to nie temat o zamiarach tylko o wynikach. Ad rem, cztery godziny biczowania wody we dwoje w Miłkowicach (Zb. Jeziorsko) okolice starej drogi Miłkowice-Brodnia. Efekt, stare spodnie: Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi