Skocz do zawartości

Spinningowe łowy 2011-2018

Nicco Puccini
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj oto na blaszce zagościł taki zębacz

Jest to mój pierwszy sukces spinningowy.Dopiero raczkuję w tej metodzie, ale nawet taki maluszek dał mi mnóstwo frajdy.Oczywiście po sesji w myśl zasady ZiW wrócił w zdrowiu do wody.Branie bardzo delikatne, w pierwszej chwili myślałem,że to zaczep(spiningowałem wzdłuż brzegu, przy krzaczkach).

post-2736-0-94020500-1431178080.jpg

Przeważnie jeżdżę gdzie indziej.Na zbiornik Hamernia w miejscowości Tartak Brzózki.Nie lubię zalewu z racji właśnie wysokiej presji wędkarskiej, presji grilowiczów i faktu, że jest to zbiornik sztuczny(wyłożony płytami betonowymi".Właśnie wróciłem ze "spacerku" ze spinningiem.Niestety nawet puknięcia, wędkarzy i grilowiczów całe stada :(

Ja wczoraj złowiłem identycznego pistoleta na Kanale. Ciężko mi rozgryźć te łowisko. Jest stosunkowo monotonne. Ciężko znaleźć miejsca osobliwe, charakterystyczne, w których obecności pewnych gatunków można być niemalże pewnym. Znalazłem jedno miejsce w którym na 3 spacerki miałem 2 ryby (Szczupaczki) Nie spotykam też ryb normalnych rozmiarów, żeby zaglądały blisko brzegu. Tylko malutkie cierniki i niekiedy inna drobnica. Ataków drapieżników nie widać wcale :o Zobaczymy. Na zalewie Zemborzyckim było łatwiej. Ale nie poddaje się i walczę z Kanałem dalej, inne Warszawskie łowiska poznaję mniej intensywnie i nie są moim punktem honoru ;)

• 3 tygodnie później...

Dzięki. Mam nadzieję że będą i większe w tym sezonie.

Niestety czasami okoliczności nie pozwalają zrobić lepszej fotki. Fotka na pływadełku dużej rybie raczej nie jest możliwa. W najlepszym wypadku takiej rybie sfotografujesz tylko pysk, jeżeli trzymasz w jednym ręku aparat a w drugim ręku wędkę z rybą, w gorszym wypadku stracisz aparat lub rybę lub rybę z wędką a już w naprawdę złym wypadku stracisz wszystko. Dlatego fotka jest na trawie. 

• 3 tygodnie później...

Witam was panowie :) od majóweczki atakuje pobliskie jeziora na pontoniku z spinningiem w ręku i muszę z przykrością stwierdzić że mimo różnorodności przynet Bluefox,mepps,spinnex po rekodzieła tak szczupak wogole nie współpracuje. Jedynym połowem jest okoń ok.30 cm który zazwyczaj na jednym z jezior potrafi pogonić w tym samym miejscu i współpracować. Powiedzcie mi tak szczerze czy u was też jest taka lipa z braniami ? Czy to efekt zanikania pięknego gatunku szczupaka czy to po prostu moje błędy albo postój w braniach. ?

• wind zamknął ten temat
  • hege odpiął ten temat
  • hege podpiął i podpiął ten temat
  • wind podpiął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...