Duke Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Szukamy zestawu na urodziny kolegi aby mógł sobie skoczyć parę razy do roku połowić w stawie, nic ambitnego. Zestawy na Allegro nie wyglądają zachęcająco, nie oczekuję jakości za tę cenę, ale przyzwoitości. Szukam czegoś co od razu się nie połamie, zestaw: wędka + kołowrotek + żyłka + spławik. Czy jest cokolwiek w tej cenie co się nie rozleci od razu? Serdecznie pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) Za 150 zł wędka + kołowrotek + żyłka + spławik ciężko będzie zaproponować coś przyzwoitego. Jedyne co mi przychodzi na myśl to: - wędzisko model WJ-ARX30030 - taką posiada mój zięć i chwali sobie; - kołowrotek model KJ-ARM300M - używam również do spinningu, jak na razie półtora sezonu, niezawodny; - żyłka 0,25mm/6,9kg - koniecznie z tegorocznej nowej ulepszonej serii; - spławik 43-10903. Niestety nawet tak prosty zestaw przekroczy Twój budżet o 40 zł + koszty przesyłki. Edited March 22, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Szukaj jakiegoś teleskopa, albo trzyczęściowej wędki, minimum 4 m długości, albo bata 6 m. Żyłka nie grubsza niż 0,18 mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Sorry, że się wtrąciłem w nie moją dziedzinę, ale tak mi przyszło do głowy, bo jeśli to ma być tylko staw... Już milczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Zestawy z Allegro to najczęściej tandeta. Staw, rekreacja, najlepsze wyjście to wspomniany wcześniej bat 6m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Czasem mi się wydaje że przeżywam "Dzień świstaka". Podobne pytania, podobne odpowiedzi... A poszukać na forum, poczytać, czymś się zainspirować, jednemu z drugim się nie chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Sorry, że się wtrąciłem w nie moją dziedzinę A ja uważam, że bardzo dobrze. A co. Twoja propozycja jest jak najbardziej do przyjęcia. Choć sam bym tego długim kijem nie tknął, to na prezent jak najbardziej, gdyż darowanemu koniowi...wiecie sami. Tym bardziej, że istnieje jakiś limit gotówki z powodu wspomnienia o zestawach za 5euro na stacjach paliwowych zza Odrą. W USA zestawy z Alledrogo za 100zł kosztują 5$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WierzbaAdrian2001 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Szczerze mówiąc to sprzęt JAXONA w tym arcadia jest dobry, kołowrotek JAXON Armand też... Ale jak już zestaw ma być w pełni sprawny to lepiej zainwestować w lepszą żyłkę i spławik a nie przeplacac. Szczerze mówiąc to bat nawet 5m byłby dobrym rozwiązaniem bo.... No tańszy niż tamten zestaw jest na pewno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WierzbaAdrian2001 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 (edited) Szczerze mówiąc to sprzęt JAXONA w tym arcadia jest dobry, kołowrotek JAXON Armand też... Ale jak już zestaw ma być w pełni sprawny to lepiej zainwestować w lepszą żyłkę i spławik a nie przeplacac. Szczerze mówiąc to bat nawet 5m byłby dobrym rozwiązaniem bo.... No tańszy niż tamten zestaw jest na pewno. Edited March 23, 2016 by WierzbaAdrian2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts