NeoCM Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Dla mnie najlepsze piwo to irlandzki Guinness, drogi jak nieszczęście, ale nikt mnie nie przekona, że istnieje lepsze. Też je lubię, szczególnie w gorące w dni.. schłodzone.. No i ta pianka, po której można rysować . Kolejne, które bardzo lubię: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 @jungu, Polski Chmiel czeka na mnie w lodówce, aż wrócę z pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 14 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja ostatnio kupiłem w "niemcach" dwa rodzaje piwek, które mi posmakowały 1. Kilkenny Irish Beer (jeszcze dwa się w lodówce ostały ) 2. Beck's gold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmatejko Napisano 15 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Jak tak czytam o tych wszystkich piwach to po pewnym czasie czuje w powietrzu zapach tego napoju bogów nie wiem czy macie podobnie czy tylko ja jestem taki dziwny... choć przyznaję że udziwnienie dosyć przyjemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 17 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 I przyszedł czas na Polski Chmiel. Czysty piwny smak, szkoda, ze tak mocno gazowany i niestety pasteryzowany. Ale smaczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 17 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 I przyszedł czas na Polski Chmiel. Czysty piwny smak, szkoda, ze tak mocno gazowany i niestety pasteryzowany. Ale smaczny. Trzeba będzie spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Polski chmiel jest aż tak dobry, że wybornie smakuje golonka duszona z warzywami, potem zapiekana i znów duszona, ale już z dodatkiem piwka. Ten posmak chmielu w mięsku, to istne niebo w gębie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekzk Napisano 18 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Globalna tendencja to rezygnacja z wyrazistych smaków. Chmiel jest drogim składnikiem. W zamian stosują ponoć jakąś żółć ze zwierząka itp. itd... W miejsce stosowana jest totalna reklama. Skrajnym przykładem jest amerykański budweiser....jak by negatyw oryginalnego czeskiego. Ten amerykański był reklamowany w wielkich kasowych filmach. Smakuje jak lemoniada......jak nie piwo.....pieniądze z oszczędności na wyprodukowanie dobrego piwa poszły na reklamę... Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Jacekzk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmatejko Napisano 18 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Też musze wypróbować ten Polski Chmiel mam nadzieję że się nie zawiodę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 18 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 a z ciemnych Reszta to siki św. Veroniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekzk Napisano 18 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Te piwa tak samo komercjalnie okrojone...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Wczoraj tak od niechcenia testowałem Ciemne z Okocimia i Kasztelan specjalny Chmielowe. To drugie bardziej mi podeszło, bo nie przepadam za ciemnym. Dzisiaj ciąg dalszy Okocimia, Cztery Chmiele. I co Wam powiem, to Wam powiem, że jest grzechu warte. Bardzo wyraziste ze świetnym posmakiem chmielu. Mi posmakowało, ale jak wiadomo, są różne gusta i guściki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Ciemne z Okocimia i Kasztelan specjalny Chmielowe. Się posmakuje. Kasztelan, kiedyś mój ulubiony, ostatnio mnie rozczarowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Kasztelan, kiedyś mój ulubiony, ostatnio mnie rozczarowuje. Podczas degustacji, miałem nieodparte wrażenie, że goryczka pochodzi z wołowej żółci. No, ale to nie jest dla nas żadna nowina. Okocim Cztery Chmiele, bez wątpienia cały smak związany jest z chmielem i nie wyczuwa się w nim "sztucznej" goryczki. Historyczna, jubileuszowa etykieta specjalnie postarzana. Polecam, warto czegoś takiego łyknąć po pracy. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Kasztelan od jakiegoś czasu zaczął zalatywać mi po prostu spirytusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Kasztelan od jakiegoś czasu zaczął zalatywać mi po prostu spirytusem. Ja po kasztelanie, tyskim na drugi dzień, czuję się jakbym wypił 0,5 litra wódki sam Niektóre pseudo piwa powinny mieć na etykiecie napis "napój piwopodobny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Ooooo, ładnie powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Napisano 21 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Też potwierdzam tą opinie z Kasztelanem... Kolegi z pracy "kolega" jest w kampanii piwowarskiej i jeździ i wciska piwa po sklepach.Mówił, że te piwa "chodliwe" (czyli tańsze, szybko się sprzedające) są półproduktami. Nie dojrzewają w tych kadziach, tylko są wlewane do butelek. Bo jest zapotrzebowanie na rynek. Przez co mają dziwne zapachy i smak.Kiedyś tak naciąłem się na Tatrze.. więcej nas było, więc większa ilość.. tańsze.. Nie dało się go wypić. Wylaliśmy wszystkie. Od tej pory nie pijam tych najtańszych piw. A u mnie na wsi są pasjonaci Harnasia.... w sklepie jest promocja i sztuka w butelce 1,79 PLN... Więc piją hektolitrami.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolarola Napisano 21 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ja osobiście polecam Fortune Czarną. Bardzo dobre, ciemne piwko. Idealne na długie chwile z wędeczką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmatejko Napisano 22 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ostatnio jakoś zasmakował mi Żywiec Biały. Niby komercja, ale smakuje nieco inaczej niż te wszystkie tradycyjne piwa z marketów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Zapas piwka Cztery Chmiele zrobiony, teraz jeszcze przyszła kolej na spróbowanie kolejnego z tej serii Piwo Eksportowe. Eksportowe Smacznego smakosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 24 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Smacznego smakosze. Na zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Zapas piwka Cztery Chmiele zrobiony, teraz jeszcze przyszła kolej na spróbowanie kolejnego z tej serii Piwo Eksportowe. Po kolejnych próbach, stwierdzam, że smak jest dokładnie taki sam, jakby tylko różniły się etykietami. Ale fakt, piwko grzechu warte i nie zamieniłbym tego jednego nawet za 10 najlepszych ciemnych. Rzecz gustu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jmatejko Napisano 2 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Wszystkim piwoszom przyjemnej majówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivonka Napisano 4 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Również bardzo lubię lokalne piwa. Osobiście jasny Władek z Władysławowa był jak dotąd najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi