Minus Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 dzisiaj zarybiliśmy naszą Radunię pstrągami potokowymi. W sumie wpuściliśmy do wody ponad 5000 rybek - niech rosną duże i silne i niech omijają szerokim łukiem robaczkarzy
Gość woldi Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 Tak sami na własny rachunek?
Nicco Puccini Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 Na własny, to i mnie ciekawi? Ale i tak cudownie, wspaniale i pięknie się ogląda takie zdjęcia, z takiej akcji...Brawo Panowie!
Minus Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 no jak na własny rachunek, zarybienie PZW - my tylko nosili krzynki
Gość woldi Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 zarybienie PZWJak robisz sobie jaja to lepiej wykasuj te zdjęcia i info, bo możesz mieć nieprzyjemności. Graty za pomysł
Minus Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 a niby dlaczego mam robić jaja? myślisz że nie mam co robić tylko hodować pstrągi i je wpuszczać dla zabawy żeby robaczkarze mieli co łowić ale zabrałem do domu kilkadziesiąt zdrowych potoczków dla kota
ms80 Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2012 Jarek, ale chyba to jest odcinek nizinny, jak się nie mylę?
Gość woldi Napisano 14 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 14 Kwietnia 2012 myślisz że nie mam co robić tylko hodować pstrągi i je wpuszczaćwystarczy kupić
Minus Napisano 14 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 14 Kwietnia 2012 pstrąga kupuję tylko na patelnię tak ms to odcinek nizinny
Minus Napisano 19 Kwietnia 2012 Zgłoszenie Napisano 19 Kwietnia 2012 a tak wygląda kanał raduni w św. wojciechu Krzyżacy 700 lat temu go zbudowali i było git, a teraz nasi się wzięli i za 20 lat wszystko szlag trafi, no i zapewne wybili wszystkie ryby
Minus Napisano 4 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 4 Maja 2012 dzisiaj znowu zarybiliśmy Radunię szczupalem (niestety wylęgiem) wpuściliśmy prawie sto tysięcy małych kaczodziobów
Minus Napisano 8 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) dzisiaj było kolejne zarybienie Raduni, tym razem smoltem troci wędrownej - 9000 szt. Niech maluszki wyrosną na silne sreberka mam filmik ale nie mogę go załadować Edytowane 8 Maja 2012 przez Minus
Areh Napisano 8 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2012 Ja dzisiaj "spacerowałem" przy Raduni między Straszynem a Juszkowem. Widoki przepiękne. Namierzyłem też spore stadko kleni, tak ok. 20 sztuk, może więcej. Na ostatnim zdjęciu, jak się dobrze przyjrzeć, to kilka widać.
Nicco Puccini Napisano 8 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2012 Areh- widać, widać. MInus- Cud miód dla oka tego rodzaju akcję....Podczas gdy z każdej strony płynął lipne informacje o stanie wód czy aktach kłusoli, ty nas karmisz nadzieją w ciemne dni...Graty i tak trzymaj Mistrzu
Minus Napisano 8 Maja 2012 Zgłoszenie Napisano 8 Maja 2012 Jak się tych dziadków leśnych pociśnie to i coś się uda zrobić, dzięks Nikoś za dobre słowo
jonasz7 Napisano 21 Lutego 2013 Zgłoszenie Napisano 21 Lutego 2013 A chłopaki, podpowiecie jakieś fajne miejsce na spławik pod tyczkę z rybami (białymi) tylko aby auto blisko stało, bo dużo gratów jest.
Areh Napisano 16 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 16 Marca 2013 Może Juszkowo, odcinek gdzie Radunia wpada do zbiornika Juszkowo. Sam nie łowiłem, ale widziałem tam sporo porządnych leszczy (przynajmniej tak mi się wydaje że to były leszcze).
jonasz7 Napisano 16 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 16 Marca 2013 A jak tam wygląda z dojazdem? czy daleko auto od łowiska będzie stało?
Areh Napisano 17 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Juszkowo Myślę że tragedii nie będzie. Ja osobiście byłem tam tylko ze spinem i samochód miałem zaparkowany całkiem gdzie indziej. Edytowane 17 Marca 2013 przez wind edycja linku
jonasz7 Napisano 17 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 17 Marca 2013 Widać że droga idzie w zdłóż wody, znaczy że jest OK. A jak tam głęboko w okolicach 10-13m?
Areh Napisano 18 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 18 Marca 2013 To wzdłuż wody to deptak, samochodem tam nie wjedziesz. Co do głębokości, to raczej 2-3m.
jonasz7 Napisano 18 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 18 Marca 2013 Pięknie, taka głębokość mi pasuje Teraz tylko czekać na ciepło. Dziękuje za pomoc, jakby jeszcze jakieś fajne miejsca ktoś znał, to proszę pisać w kwietniu mam zamiar zrobić rekonensans po całej raduni i wyszukać fajnych miejsc pod tyczkę.
robson2325 Napisano 28 Marca 2013 Zgłoszenie Napisano 28 Marca 2013 Panowie jak się ma sprawa na Raduni w Straszynie ? Jest jeszcze ryba ? Pytam bo kilka lat temu prawie wszystkie ryby zostały wytrute.. (kilka ton, aż płakać się chciało jak stało się na moście i mnóstwo zdechlych ryb płynęło z prądem..)
kris1313 Napisano 5 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 5 Października 2014 Zrobiłem dziś wyprawę w nieznane jak po złote runo. Złoto było, ale na niebie i drzewach. Po zwiadzie satelitarnym postanowiłem dotrzeć do odcinka Raduni wpływającego do jez. Straszyn. Dojazd jest pewnie nielegalny, to nie pytajcie jak. A tak uroczo wygląda zatoczka do której wpływa Radunia. Innych cudownych zjawisk jak przelatujące tuż nad moją głową łabędzie i większego od spasionego kota czarnego tchórza zdziwionego moim widokiem w BB na wodzie, nie zdążyłem sfotografować. Kontaktu z rybkami niestety nie było. Popłynąłem w górę rzeki ok.1,5 km (do wyspy) i pustka. Tam prz brzegach prawie niema roślinności, jest trochę zatopionych i zwisających drzew dających kryjówki, ale woda jest pusta. Nic się nie spławia i nie gania. Przezroczystość wody świetna i żadnej drobnicy nie widać. Przed samą wyspą jest naniesiony namuł z roślinnością gdzie latem pewnie siedzą ryby, ale teraz to wszystko już obgniło i spadło na dno. Koryto ma w dolnym odcinku do ok.100m szerokości i równe dno 2,5-3m głebokości, dopiero przy zatoce ujściowej i na zatoce jest 4-5m. Lewy brzeg jest prawie bez miejscówek bo stromy i zarośnięty - ścieźka biegnie wyżej. Prawy brzeg jest niższy.Podsumowując widzę, że Mazury mają bogatszą wodę. Może jeszcze znajdę swoje Eldorado?
Rekomendowane odpowiedzi