Jump to content

Zestaw spiningowy do 400 zł

Recommended Posts

Witam, 

Udało mi się wynegocjować z małżonką kupno spiningu :)

Na cały zestaw mam 400 zł i nie więcej niestety. 

Myślę o łowieniu z brzegu, ale i na łódkę będę miał się z kim wybrać sporadycznie. 

Jeśli chodzi o zestaw to mam na myśli Wędzisko razem z kołowrotkiem i plecionką. 

Zamierzam zaczepić na taki zestaw wymiarowe szczupaki i okonki. 

W innym poście użytkownik Alexspin polecił mi taki zestaw:

Wędkę: konger troker ml 240 cm z cw do 20 g. 

Kolowrotek : konger ultris aqua 830

Plecionka: kamatsu techron Olive green 0,12 mm. 

Chciałbym, żeby jeszcze ktoś podrzucił jakieś swoje propozycje ;)

Wtedy będę miał wybór i parę różnych opinii. Pierwszy sprzęt kupiłem sam i niestety trochę się na tym przejechałem, więc tym razem proszę kolegów o pomoc. 

Mikado Black Stone UL. Kręcioł Dam Quick 5 albo 6 seria. Plecionka, która wymieniłeś powyżej to dobry wybór. Zębatych łowić nie umiem ale pod okonia Troker lub Black Stone to dobre wybory. Miałem te dwa wędziska. Wg. mnie bs lepiej trzyma rybę i jest ciut lepiej wykonany. Z kolei Konger jakoś lepiej mi leży w dłoni. Ukierunkuj się na kilka modeli i weź je do łapy. Pozdro

Dodam że znam cały ten sprzęt z praktyki a nawet mam zamiar napisać coś na temat kija. Kołowrotek już jest ogarnięty link niżej. W tym opisie warto zwrócić uwagę na cenę tego kołowrotka sprzed roku. Jest w jednym z komentarzy.

Edited by wind
edycja linku

W dniu 26.10.2019 o 08:05, ryukon1975 napisał:

Panowie, a jakby chciał do tego zestawu jakiś inny dobry kolowrotek wybrać w tym samym poziomie cenowym? Pozdrawiam ;)

Edited by Kuca3

Ja wczoraj łowiłem nowym zestawem na szczupaka. Więc w tym temacie mogę Ci polecić kołowrotek który kupiłem. Ryobi Ecusima 3000Vi, 137,99 zł+15 zł przesyłka. Za te pieniądze trudno oczekiwać więcej, działa bez zarzutu. Mały gabarytowo i zgrabny będzie pasował do wędziska które chcesz kupić. Kołowrotek na zdjęciu a cały zestaw możesz zobaczyć pod linkiem niżej. Link do sklepu z opisem gdzie go kupiłem. Dodam że nowy kij też z serii Black Rock tylko inny model. :)

DSCF6776.JPG

Edited by ryukon1975

Także tak... Po propozycjach i przemyśleniach, a także rozmowie ze znajomymi wędkarzami stwierdzam, że fajny będzie zestaw... 

Wedka: black dragon II 2,45m z cw 5/25

Kołowrotek:  Dragon Fishmaker II Stealth FD 530i

Oraz plecinka: kamatsu konger techron olive green 0,10

Powiedzcie jeszcze co myślicie i zamawiam ;)

Edited by Kuca3

Pierwsze rzuty za mną ;)zestaw razem fajnie współpracuje. Miałem tylko godzinkę, ale jedno branie było i to szczupłego, który niestety uciekł w trzciny i się wypiął, a co za tym idzie zafundował mi zaczep o trzcinę :mellow:zabawa był fajna no ale niestety zdjęcia z wypadu nie udało się z rybką zrobić. 

Edited by Kuca3

• 2 months later...

No to po paru wypadach siadł i okoń na ten mój zestawik Nie miałem czasu wcześniej napisać i stąd dopiero teraz zamieszczam ten wpis. Wszystko fajnie się ze sobą zgrywa i ładnie pracuje. Jestem zadowolony i jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Tak jak obiecałem foto rybki. Okonek 25 cm.

DSC_1041.JPG