Dario1906 Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 Siemanko Mam pytanko jakiej firmy haczyki używacie?? czy ma to wogóle jakieś wielkie znaczenie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 GAMAKTSU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 Mustad, a nawet na ali znalazłem trochę sensownych do moich zastosowań. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał morszczuk Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 Podpinam się z pytaniem, czy da się zrobić własny haczyk? Jeśli tak to jakiego drutu użyć? Czy to opłacalne? A jeśli nie to pytanie brzmi które haczyki są najskuteczniejsze i z których ryba napewno się nie zerwie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 W warunkach domowych kiedyś była popularna produkcja haków na sumy ..... jak w sklepach było duże nic. Po za tym bez sensu popatrz np tu haki Jak koniecznie lubisz podłubać można produkować spławiki , reanimować bambusy i klejonki, stare kołowrotki czy robić blachy oraz kręcić muchy i koguty. Druga część pytania odpowiedź nie istnieje...... a do jakiego zastosowania .....i dalej zależy od wielu czynników...... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 26, 2020 Report Share Posted April 26, 2020 6 godzin temu, Michał morszczuk napisał: Podpinam się z pytaniem, czy da się zrobić własny haczyk? Jeśli tak to jakiego drutu użyć? Czy to opłacalne? A jeśli nie to pytanie brzmi które haczyki są najskuteczniejsze i z których ryba napewno się nie zerwie? 1. Da się, ale nie ma sensu. 2. Patrz 1. 3. Nie. 4. Zerwać/wypiąć może się każda źle zacięta, źle holowana, lub zbyt duża/silna w stosunku do użytego sprzętu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 W dniu 25.04.2020 o 23:22, Michał morszczuk napisał: Podpinam się z pytaniem, czy da się zrobić własny haczyk? Jeśli tak to jakiego drutu użyć? Czy to opłacalne? A jeśli nie to pytanie brzmi które haczyki są najskuteczniejsze i z których ryba napewno się nie zerwie? Pewnie że się da np . ze szpilki tylko po co , pozostaje kwestia wykucia, zahartowania , naostrzenia i nałożenia warstwy antykorozyjnej W dniu 25.04.2020 o 23:39, Wartburg napisał: Jak koniecznie lubisz podłubać można produkować np. spore ilości postów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 23 minuty temu, GLONU napisał: np. spore ilości postów Do postów będących wynikiem upadku na głowe, padaczki alkoholowej bądź odreagowania absurdów otaczającej na rzeczywistości służy ten wątek"Kompostownik" 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 (edited) . Edited May 2, 2020 by GLONU Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted May 2, 2020 Report Share Posted May 2, 2020 W dniu 29.04.2020 o 22:30, Wartburg napisał: "Kompostownik" Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanjipl Posted May 26, 2020 Report Share Posted May 26, 2020 Ja łowię na przykład na haczyki różnej maści i sprawdzają się, nigdy żaden nie strzelił Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted May 27, 2020 Report Share Posted May 27, 2020 W dniu 25.04.2020 o 22:13, Dario1906 napisał: Siemanko Mam pytanko jakiej firmy haczyki używacie?? czy ma to wogóle jakieś wielkie znaczenie?? Ja używam tylko Robinson Titanium. Do wyboru do koloru praktycznie pod każdy gatunek. Z oczkiem lub łopatką. Mogą być też gotowe z przyponem, które stosuję kiedy nie mam czasu wiązać swoich lub w nocy ( zazwyczaj to najmniejsze rozmiary) Są z zadziorem, mikrozadziorem i bez zadziora. Do cheburashki i bocznego troka... Czego tylko potrzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 27, 2020 Report Share Posted May 27, 2020 Zdecydowanie wolę Gamakatsu, Hayabusa albo Mustada. Przynajmniej specjalizują się w produkcji haczyków a nie tylko sprzedają pod swoją marką. A jaki mają wybór modeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts