beelzenef Posted September 13, 2020 Report Share Posted September 13, 2020 (edited) Witam , możecie panowie zaproponować jakiś kołowrotek do feedera do 200 zł ? Myślałem nad dragonem mega baits methods feeder fd550i czy ktoś z forum go użytkuje ? Dodam że łowię głównie rybki do 5-6 kg , preferuje kołowrotki z przednim hamulcem Edited September 13, 2020 by beelzenef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 13, 2020 Report Share Posted September 13, 2020 Zajrzyj tu, dopiero co została podana propozycja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 14, 2020 Author Report Share Posted September 14, 2020 (edited) Bardzo panu dziękuję , ciekawa propozycja kołowrotka od trapera , ostatnio przeglądając inne oferty natrafiłem na kołowrotek dawa ninja 4000 , i pytam z czystej ciekawości może to jest oczywiste ... Ale czym się różni ten model LINK od tego LINK Edited September 14, 2020 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted September 14, 2020 Report Share Posted September 14, 2020 Ja mogę zaproponować Robinson Power Feeder 506 Power Feeder Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 14, 2020 Report Share Posted September 14, 2020 3 hours ago, beelzenef said: Bardzo panu dziękuję , ciekawa propozycja kołowrotka od trapera , ostatnio przeglądając inne oferty natrafiłem na kołowrotek dawa ninja 4000 , i pytam z czystej ciekawości może to jest oczywiste ... Ale czym się różni ten model LINK od tego LINK Ceną, ale tylko nieznacznie Takie samo przełożenie, waga i pojemność szpuli. Mam i gdybym potrzebował wziął bym drugi taki sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 14, 2020 Author Report Share Posted September 14, 2020 (edited) 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Edited September 14, 2020 by beelzenef Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 14, 2020 Author Report Share Posted September 14, 2020 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Ceną, ale tylko nieznacznie Takie samo przełożenie, waga i pojemność szpuli. Mam i gdybym potrzebował wziął bym drugi taki sam. Został ostatni u mnie w Decathlonie za 200 zł chyba sobie sprawie do feedera , miałem wątpliwości bo w opisie ma że niby kołowrotek spinningowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 14, 2020 Report Share Posted September 14, 2020 Dla księgowych każdy kołowrotek nie będący centerpinem lub multiplikatorem jest spiningowy.... Porównaj parametry dokładnei abyś nie kupił zbyt dlikatnego. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 7 hours ago, beelzenef said: Został ostatni u mnie w Decathlonie za 200 zł chyba sobie sprawie do feedera , miałem wątpliwości bo w opisie ma że niby kołowrotek spinningowy. W opisie ma to co podaje producent. Piszą że spinningowy bo typowo gruntowy do ciężkiego łowienia powinien mieć mniejsze przełożenie. Najlepiej mniejsze niż 1:5.0, ten ma trochę większe. To nie znaczy że sobie nie poradzi ale teroretycznie posłuży krócej. Nie łowie na komercji, na duży uciąg mam inny kołowrotek. Mój współpracuje z cw do 60g, ryby do 3kg w porywach. Większych tam nie ma. Za taką cenę nic lepszego nie kupisz ale musi pasować do Twoich potrzeb. Poszukaj opinii w internecie, zobacz to czego używają inni. Sprawdź ile kosztuje w innych sklepach a nie tylko jednym. Nie sztuka kupić. Z opisu wynika że feeder ma cw do 70 g i raczej nie łowisz regularnie ryb do 5-6kg? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 15, 2020 Author Report Share Posted September 15, 2020 59 minut temu, zwykły michał napisał: W opisie ma to co podaje producent. Piszą że spinningowy bo typowo gruntowy do ciężkiego łowienia powinien mieć mniejsze przełożenie. Najlepiej mniejsze niż 1:5.0, ten ma trochę większe. To nie znaczy że sobie nie poradzi ale teroretycznie posłuży krócej. Nie łowie na komercji, na duży uciąg mam inny kołowrotek. Mój współpracuje z cw do 60g, ryby do 3kg w porywach. Większych tam nie ma. Za taką cenę nic lepszego nie kupisz ale musi pasować do Twoich potrzeb. Poszukaj opinii w internecie, zobacz to czego używają inni. Sprawdź ile kosztuje w innych sklepach a nie tylko jednym. Nie sztuka kupić. Z opisu wynika że feeder ma cw do 70 g i raczej nie łowisz regularnie ryb do 5-6kg? Tak jak piszesz , Głównie 3-4 kg czasami coś większego się trafi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 Czyli łowisz na granicy możliwości swojej wędki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 15, 2020 Author Report Share Posted September 15, 2020 Ma spory zapas , 6 kg karp i myślę że dała by rade więcej ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 21 godzin temu, Wartburg napisał: Dla księgowych każdy kołowrotek nie będący centerpinem lub multiplikatorem jest spiningowy.... Porównaj parametry dokładnei abyś nie kupił zbyt dlikatnego. Wypraszam sobie ja znajduje róznice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 2 godziny temu, wędkarstwo z pasją napisał: Wypraszam sobie ja znajduje róznice Są wyjątki ale to tylko potwierdza regułę Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 2 hours ago, beelzenef said: Ma spory zapas , 6 kg karp i myślę że dała by rade więcej ... Pochwal się jaki to model. On 9/13/2020 at 11:50 PM, Docio said: Zajrzyj tu, dopiero co została podana propozycja. Mogę tylko powiedzieć że ryukon1975 byle czego nie poleca. Parametry bardziej pasują do Twojego łowienia i cena w okolicy budżetu. Kołowrotków nie brakuje i wybór należy do Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 15, 2020 Author Report Share Posted September 15, 2020 (edited) Flagman cast master , ale to tylko moje odczucia , nie mam zbyt dużo doświadczenia , łowię głównie na komercji nie ma tam żadnych krzaków ani zaczepów więc mogę swobodnie holować rybkę. W każdym bądź razie dzięki wam za dobre rady. Edited September 15, 2020 by beelzenef Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 16, 2020 Report Share Posted September 16, 2020 Wybrałbym mniejsze przełożenie ale jeśli musisz zmieścić się w budżecie. Czytałem dobre opinie o czymś takim Nie widziałem na żywo i wiem tyle co czytałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beelzenef Posted September 16, 2020 Author Report Share Posted September 16, 2020 Myślałem właśnie o nim i o okuma custom black 4000, można kupić za 230 , ale nie będzie za mały ? Tylko przełożenie 5.0:1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 16, 2020 Report Share Posted September 16, 2020 Okuma Ceymar w zależności od wielkości ma różne przełożenie. Tutaj dobrze to widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 16, 2020 Report Share Posted September 16, 2020 8 hours ago, beelzenef said: Myślałem właśnie o nim i o okuma custom black 4000, można kupić za 230 , ale nie będzie za mały ? Tylko przełożenie 5.0:1 Dobierz wielkość do grubości żyłki. Nie potrzebujesz więcej niż 150- 200 m. Zawsze możesz dać podkład Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts