Jump to content

Kołowrotek do feedera 360/70

Recommended Posts

Witam , możecie panowie zaproponować jakiś kołowrotek do feedera do 200 zł ? Myślałem nad dragonem mega baits methods feeder fd550i czy ktoś z forum go użytkuje ? Dodam że łowię głównie rybki do 5-6 kg , preferuje kołowrotki z przednim hamulcem 

Edited by beelzenef

Bardzo panu dziękuję , ciekawa propozycja kołowrotka od trapera , ostatnio przeglądając inne oferty natrafiłem na kołowrotek dawa ninja 4000 , i pytam z czystej ciekawości może to jest oczywiste ... Ale czym się różni ten model 

LINK

od tego 

LINK

Edited by wind
edycja linków

3 hours ago, beelzenef said:

Bardzo panu dziękuję , ciekawa propozycja kołowrotka od trapera , ostatnio przeglądając inne oferty natrafiłem na kołowrotek dawa ninja 4000 , i pytam z czystej ciekawości może to jest oczywiste ... Ale czym się różni ten model 

LINK

od tego 

LINK

Ceną, ale tylko nieznacznie ;)

Takie samo przełożenie, waga i pojemność szpuli. Mam i gdybym potrzebował wziął bym drugi taki sam.

2 godziny temu, zwykły michał napisał:

Ceną, ale tylko nieznacznie ;)

Takie samo przełożenie, waga i pojemność szpuli. Mam i gdybym potrzebował wziął bym drugi taki sam.

Został ostatni u mnie w Decathlonie za 200 zł chyba sobie sprawie do feedera , miałem wątpliwości bo w opisie ma że niby kołowrotek spinningowy.

7 hours ago, beelzenef said:

Został ostatni u mnie w Decathlonie za 200 zł chyba sobie sprawie do feedera , miałem wątpliwości bo w opisie ma że niby kołowrotek spinningowy.

W opisie ma to co podaje producent. Piszą że spinningowy bo typowo gruntowy do ciężkiego łowienia powinien mieć mniejsze przełożenie. Najlepiej mniejsze niż 1:5.0, ten ma trochę większe. To nie znaczy że sobie nie poradzi ale teroretycznie posłuży krócej. Nie łowie na komercji, na duży uciąg mam inny kołowrotek. 

Mój współpracuje z cw do 60g, ryby do 3kg w porywach. Większych tam nie ma.

Za taką cenę nic lepszego nie kupisz ale musi pasować do Twoich potrzeb. Poszukaj opinii w internecie, zobacz to czego używają inni. Sprawdź ile kosztuje w innych sklepach a nie tylko jednym. Nie sztuka kupić.

Z opisu wynika że feeder ma cw do 70 g i raczej nie łowisz regularnie ryb do 5-6kg? 

59 minut temu, zwykły michał napisał:

W opisie ma to co podaje producent. Piszą że spinningowy bo typowo gruntowy do ciężkiego łowienia powinien mieć mniejsze przełożenie. Najlepiej mniejsze niż 1:5.0, ten ma trochę większe. To nie znaczy że sobie nie poradzi ale teroretycznie posłuży krócej. Nie łowie na komercji, na duży uciąg mam inny kołowrotek. 

Mój współpracuje z cw do 60g, ryby do 3kg w porywach. Większych tam nie ma.

Za taką cenę nic lepszego nie kupisz ale musi pasować do Twoich potrzeb. Poszukaj opinii w internecie, zobacz to czego używają inni. Sprawdź ile kosztuje w innych sklepach a nie tylko jednym. Nie sztuka kupić.

Z opisu wynika że feeder ma cw do 70 g i raczej nie łowisz regularnie ryb do 5-6kg? 

Tak jak piszesz , Głównie 3-4 kg czasami coś większego się trafi  .

2 hours ago, beelzenef said:

Ma spory zapas , 6 kg karp i myślę że dała by rade więcej ... 

Pochwal się jaki to model. 

On 9/13/2020 at 11:50 PM, Docio said:

Zajrzyj tu, dopiero co została podana propozycja.

Mogę tylko powiedzieć że ryukon1975 byle czego nie poleca. Parametry bardziej pasują do Twojego łowienia i cena w okolicy budżetu. Kołowrotków nie brakuje i wybór należy do Ciebie.

Flagman cast master , ale to tylko moje odczucia , nie mam zbyt dużo doświadczenia , łowię głównie na komercji nie ma tam żadnych krzaków ani zaczepów więc mogę swobodnie holować rybkę. W każdym bądź razie dzięki wam za dobre rady. 

Edited by beelzenef