Gorgoth82 Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Cześć. Mam okazję pojechać ze znajomym na suma. Czy taki zestaw karpiówka 3lbs plus kołowrotek DAM Quick SLS 570 FS wytrzyma (na razie jest żyłka 0.30, ale możliwe że zmienię na plecionkę)? Nie ukrywam, że nie chciałbym kupować zestawy typowo na suma ponieważ raczej nie będę za często go używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Wygląda na taki który sobie poradzi. Sumów co prawda nie łowię ale masz mocny zestaw na karpie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Nie chce być niemiły ale 0.30 to urwie ledwo wymiarowy sumek jak po chamsku będzie chciał zakotwiczyć w zawadzie.... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgoth82 Posted July 19, 2021 Author Report Share Posted July 19, 2021 Tak myślałem, że żyłka będzie najsłabszym ogniwem także zmienię ją na plecionkę. Jaką grubość polecacie? Bardziej mi chodziło czy taki kołowrotek da radę i wędka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Poczytaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 5 godzin temu, Gorgoth82 napisał: Bardziej mi chodziło czy taki kołowrotek da radę i wędka. Kołowrotek na pewno powinien sobie poradzić. Co do wędziska mam niejakie wątpliwości, jest zdecydowanie słabsze od kołowrotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Drugie miejsce do poczytania z poradnikami dla "blądynek"następne forum sumowe Nie będę sie wypowiadał na temat sprzętu bo sam uzywam z uporem godnym lepszej sprawy wyłącznie zabytków Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 8 godzin temu, Gorgoth82 napisał: czy taki kołowrotek da radę i wędka. sprawdź najpierw jakie przelotki są w tym wędzisku, jeżeli to kijek z dolnej półki to może się okazać, że plecionka zniszczy pierścienie w przelotkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgoth82 Posted July 19, 2021 Author Report Share Posted July 19, 2021 Dziękuję wszystkim za pomoc. Jeśli chodzi o wędki bo mam dwie to jedna to Robinson Xenon Carp 3,9m 3lbs a druga to Konger Arcus Black Carp 3,9m 3lbs. Jedziemy na staw do znajomego bo siedzi mu w stawie sum i mu karpie wyjada. 4 godziny temu, wind napisał: sprawdź najpierw jakie przelotki są w tym wędzisku, jeżeli to kijek z dolnej półki to może się okazać, że plecionka zniszczy pierścienie w przelotkach. Jak mam sprawdzić czy przelotki wytrzymają plecionkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts