Jump to content

Wyrabianie karty wędkarskiej

Denis
 Share

Recommended Posts

Witam, mam kilka pytań. Teść chce wyrobić karte, ale przyjechał na 2 tygodnie i zależy mu na jak najszybszym wyrobieniem tej karty.

I teraz pytanie. Jak idzie przyspieszyć wyrobienie karty, np. płatność przez internet. Może jakaś aplikacja na telefon? A i skąd wziąć numer karty skoro chce ja dopiero wyrobić. A mam wpisać w tytule przelewu nr karty.

Dzięki z góry 

Wpierw egzamin, najczęściej w którymś Kole PZW, i cud jakby był na dzień następny. Potem z kwitem do starostwa po wyrobienie Karty Wędkarskiej i tu na pewno nic od ręki się nie załatwi, chyba że kolejny cud. Koszt niewielki 30-50 pln plus zdjęcie, albo dwa, nie pamiętam.

Karta wedkarska to rodzaj uprawnień na podstawie ktorego mozna wykupowac zedzwolenia róznyck operatoów.
przeczytaj choćby we włąsnym linku, 
"Łopatologicznie: aby pozyczyć samochód należy posiadać prawo jazdy, terez proste?

• Prawo do okresowego amatorskiego połowu ryb (1, 3 lub 14-dniowego) nabywają osoby, które posiadają przy sobie wypełnione zezwolenie na amatorski połów ryb pobrane ze strony bydgoszcz.wody.gov.pl, potwierdzenie dokonania opłaty oraz kartę wędkarską (z wyjątkiem przypadków opisanych w ustawie o rybactwie śródlądowym).
Edited by Wartburg

Jezu, nie znam się kompletnie na tym, dlatego pytam. Nie będzie mi to potrzebne nigdy w życiu, bo się tym nie interesuje. Pytam bo teściu poprosił.  Czyli musi być karta wędkarska i tyle. I nie wyrabia się tego w dwa dni. I o to głównie mi chodziło. Dziękuję 

Prosimy bardzo, taki kraj taki obyczaj, dodam ze Karte robi sie raz i jak Tesciu  bedzie miał kaprys wykupić inne pozwolenie na drugim końcu kraju za rok to będzie "przygotowany do zajęć" jak to ogarnie teraz.

A ja wcale bym się nie zdziwił jak zaraz się dowiemy, że teściu to obcokrajowiec i Karta Wędkarska jest mu niepotrzebna. :D 

Jest kilka logicznych przesłanek, że tak jest.

Skoro przyjechał z Polski i łowił ryby, to wie, że potrzebna mu Karta Wędkarska i całą reszta, zna również procedury.

Jeśli zza granicy to wie, że jest potrzebny odpowiednik własnej Karty Wędkarskiej lub zezwolenia na połów ale nie zna procedur i nie wie, że obcokrajowcy naszej Karty Wędkarskiej nie potrzebują.

Edited by Docio

Dorcio, Aleks szanse ze macie racje sa spore ale analfabetyzm wtórny i brak kwalifikacji do uzycia szukajki czy choćby telefonu do miejscowo właściwego opretaora wodno/rybackiego to jakaś masakra.
Pokolenie "dej na tacy bo mom horom szókajkie" :(

Docio

Nie, teściu nie jest obcokrajowcem.

Wartburg 

Jak jesteś taki do przodu to nie wiesz, że karty nie wyrabia się bóg wie ile czasu. A miejscowy sklep kart już nie sprzedaje, ponieważ rozliczył się z kart. Gdybym wiedział jak to zrobić i bym nie pisał tutaj na forum.