mopsik Napisano 17 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Napisano 17 Kwietnia 2023 Ładny leszczyk...na kanałach jeszcze takie nie biorą.Byłem wczoraj posiedzieć na starej miejscówce licząc na takie płocie jak w poniedziałek. I lipa...brały bardzo rzadko i to wybrednie na pinkę i tylko na pinkę. Zrobiło się zimno i chyba to było powodem. Bardziej agresywne były tym razem krąpiki.Po południu pojechałem odreagować na śledziu ale i te mnie tego dnia ignorowały. Raptem 5 śledzików przy takim zimnie ...nie zmarzłem tak jak w styczniu na kanałach 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 23 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 2023 Dzisiaj kanały ale trochę inne miejsce ,bliżej Szerżawy.Zameldowalem się ok 6 tej ,było już jasno.Kilku panów już pracowało nad wynikiem.Kilka kulek zanęty i do dzieła.Odrazu zameldowały się płocie.Kilkanaście minut później brały już takie nawet spore. brania tylko na pinkę.Biały natychmiast je odstraszał - dziwne.W siatce dobre 5 kilo ,sporo takich ponad 20 cm.Kolegom obok na feeder słabo brały bo wg mnei łowili daleko od brzegu i rybka cos nieskora to brań z dna .Rybki pływają dalej. 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 1 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 1 Maja 2023 W sobotę po raz kolejny Tuga, trzeba korzystać, póki nie zarasta. Cel jak zwykle ostatnio ,leszczyk. Jeden przyzwoity się trafił Poza tym trochę drobnicy. Dziś z kolei kanał Piaskowy, połowiłem trochę drobiazgu, po 9.00 ryby zniknęły i zawinęliśmy się do domu. 8
mopsik Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Maja 2023 No i nie usiedziałem w domu .Tym razem spławiczek na miejscówce sprzed tygodnia .Wtedy brały jak szalone na pinkę a dzisiaj ? Słabo..nawet bardzo słabo.Ryba jest w czasie amorów i nie gryzie.Płocie już tydzień temu były w wysypce.Dzisiaj w dodatku namolne stały się okonki,takie palczaki ociekające mleczem.Pogoda super a to najważniejsze nad wodą. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 3 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2023 Pierwsza ryba sezonu Na oko 40-45 cm długości ale miarki nie posiadam,nie ważę od lat. 6
Docio Napisano 3 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2023 W dniu 2.05.2023 o 19:08, mopsik napisał: Ryba jest w czasie amorów i nie gryzie.Płocie już tydzień temu były w wysypce.Dzisiaj w dodatku namolne stały się okonki,takie palczaki ociekające mleczem. Znaczy w tym roku wszystko zgodnie z naturalnym biegiem a nie jak w zeszłym, że w marcu już było po amorach. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 6 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) Gotowana pszenica jako zanęta i biały z kasterem na haku. Edytowane 6 Maja 2023 przez zwykły michał 6
mopsik Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 Dzisiaj kanał Śledziowy w bliższej okolicy śluzy.Kiedyś super miejscówka na jazie ,liny i leszcze.Kiedyś...bo dzisiaj słabizna.Rano ok 5,30 1 rzut i płotka...wow...zanim zanęciłem.Potem było już tylko gorzej.Kilka plotek ,kąpików ,mały jaź.Od ok 9 mocniejszy wiatr i brania niemal ustały.A miałem jechać na Wisłę powalczyć z certą 4
wind Napisano 7 Maja 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 Ale wam zazdroszczę, żeby wam żyłka pękła . Ja niestety uziemiony 2
mopsik Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Maja 2023 31 minut temu, wind napisał: Ale wam zazdroszczę, żeby wam żyłka pękła . Ja niestety uziemiony Tylko współczuć ... 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 12 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 12 Maja 2023 Dzisiejsze połowy. Gotowana pszenica zmieszana z mrożoną kukurydzą. Dojrzewała kilka dni żeby nabrać zapachu 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 28 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 28 Maja 2023 Dzisiaj dla odmiany wyskoczyłem na kanały.Kanały mega zarośnięte na brzegach.Cel - lin.Puszka kukurydzy,białe ,zanęta i do boju.Rano raptem 4 stopnie - zimno !!! Nęcimy i czekamy.Od 5 tej do 7 zero brań o zero spławów na wodzie.Ptem pojawiły się bomble ...coraz mocniejsze.Coś ryło dno.Wg mnie liny.Nęcone garścią kuku i zanęta spożywcza.Jednego zaciałem .po taplaniu się w wodzie wnioskuję że to lin. Ale zszedł. Z reszty rybek - trochę płoci,wzdręg i krąpiów.Jak na takei zerowanie dziwne że nie gryzły kukurydzy.Na brzegu znalazłem kilka sztuk gotowanego grochu - może to trop ?Za tydzień można już łowić sandacza 8
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 5 Czerwca 2023 Z przystawką nad Wisłą, głównie certuniunie, parę krapi i jakaś zabłąkana płotka. Największa certa, może nie wygląda ale wymiar miała. 6
mopsik Napisano 7 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) Chyba moja miejscówka ? poznaję po tych palach w wodzie. No dobra...nasza Edytowane 7 Czerwca 2023 przez mopsik
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 24 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 24 Czerwca 2023 Wczoraj połowiłem jak chyba nigdy w życiu Glinianka która kilka lat temu była pełna linów, nie brało nic innego. Wyjąłem ze 20 szt płoci poniżej 10cm, kilka spadło i dużo brań przeoczyłem. Na osłodę niewielki leszcz. Zmieniłem taktykę nęcenia i to może być powodem. Były tylko konopie i kukurydza. Wygląda na to, że liny potrzebują pszenicy do szczęścia. 5
zwykły michał Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia 2023 Kilka godzin nad kanałem 2
zwykły michał Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpnia 2023 Nie więcej niż godzina na rzeczką pod domem Wybrałem te bardziej fotogeniczne 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 23 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 23 Sierpnia 2023 Dzisiejsza sztuka. Największa z sześciu złowionych. Pozostałe pięć położone jedna za drugą byłyby krótsze Na oko ze 35 cm i chyba moja życiówka z kanału. 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 1 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 1 Października 2023 W ostatnich miesiącach mam bardzo mało czasu na wędkowanie, więc dzisiejszy dzień od dawna był zarezerwowany wyłącznie na rybki. Początkowo miał być Nogat, po rozmowie z Jonaszem zmiana planów na Elbląg, po przemyśleniu tematu padło jednak na jezioro Wysockie w jednej z gdańskich dzielnic. Piątkowy telefon od Jonasza wywrócił wszystko i dziś wylądowaliśmy nad ... Elblągiem w Elblągu Woda znana wysokich wyników na zawodach, wynik poniżej 10kg to porażka. W łowisku dominuje krąp i drobny leszcz, zdarzają się bonusy po 500g i większe. Jonasz od początku nastawił się na te bonusy podporząkowując temu taktykę nęcenia i łowienia. Znajomość łowiska i tutejszych rybek dało mu wynik ponad 15kg. Mi się udało ułowić mniej więcej połowę tego, biorąc pod uwagę przepaść w umiejętnościach i mój absolutny debiut na tym łowisku jestem zadowolony. Udało mi się trafić ładną płotkę, jedyna tego dnia i kilka większych krąpi i leszczyków. Podsumowując, świetne łowisko jeżeli ktoś chce nałowić się do woli i nie poluje na okazy. Pewnie od czasu do czasu zajrzę. Teraz znów przerwa w wędkowaniu 5
mopsik Napisano 22 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 22 Października 2023 Daniel Ty przerwa a ja dopiero zaczynam spławiczek. Latem inne rybki mam na tapecie .I jak z tym spławikiem ??? słabo. Wyskoczyłem na Śledziowy bliżej Szerzawy i tylko jeden okonek,mgła jak mleko.Powrót ok 9 tej na Gołębi i tu brania ale sama drobnica. Ale je rozumiem,nie spodziewały się mnie nad wodą 3
wind Napisano 22 Października 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Października 2023 Byliśmy z Pawłem na Tudze, wyniki podobne, nic warte indywidualnej foty. 1
mopsik Napisano 23 Października 2023 Zgłoszenie Napisano 23 Października 2023 To wstaw chociaż ładne widoki bo czym byłoby wędkarstwo bez widoczków ,grila i kawki nad wodą . 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ~Piotr~ Napisano 31 Października 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 31 Października 2023 W miniony piątek 27.10.2023 około 9-tej rano wybrałem się na dawną żwirownię z tradycyjną spławikówką. Brały głównie płotki w przedziale 13-17cm, kilka kiełbi i wzdręg. Moim celem było łowienie drapieżników na zestaw "żywcowy" z bojką. Na przynętę stosowałem same płotki zakładając na pojedynczy haczyk z przyponem wolframowym. - Pierwsze branie okoń 31 cm - Drugie branie okoń 30 cm - Trzecie branie okoń 29 cm Taki dziwny traf że kolejno o centymetr mniejsze brały. - Czwarte branie mój rekordowy szczupak 81 cm złowiony koło godziny 14 Nigdy na tym akwenie nie trafiłem takiego wyniku w postaci 3 ładnych okoni i jeszcze życiowego szczupaka podczas jednej zasiadki. To był udany dzień 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 5 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) W powietrzu około 10 stopni,woda też jeszcze ciepła. Zajechałem przed 7 mą ,wiatr wzdłuż kanału ..mało ciekawie ale na piaskowym miałbym w plecy.Padło na piaskowy.Brania niemal natychmiast i po nęceniu niemal co rzut to branie. Trochę leszczyków, malutkie jazie i trochę fajnej płoci takiej pod 30 cm.Siatkę ledwo co wyjąłem z wody .Nadal warto jechać na białoryb.Brania głównie na duże białe ,zeby się nie kurczyły to je zaparzyłem nad wodą. Rybki nadal pływają. Edytowane 5 Listopada 2023 przez mopsik 5
Rekomendowane odpowiedzi