mopsik Napisano 17 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2023 Ładny leszczyk...na kanałach jeszcze takie nie biorą.Byłem wczoraj posiedzieć na starej miejscówce licząc na takie płocie jak w poniedziałek. I lipa...brały bardzo rzadko i to wybrednie na pinkę i tylko na pinkę. Zrobiło się zimno i chyba to było powodem. Bardziej agresywne były tym razem krąpiki.Po południu pojechałem odreagować na śledziu ale i te mnie tego dnia ignorowały. Raptem 5 śledzików przy takim zimnie ...nie zmarzłem tak jak w styczniu na kanałach 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 23 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2023 Dzisiaj kanały ale trochę inne miejsce ,bliżej Szerżawy.Zameldowalem się ok 6 tej ,było już jasno.Kilku panów już pracowało nad wynikiem.Kilka kulek zanęty i do dzieła.Odrazu zameldowały się płocie.Kilkanaście minut później brały już takie nawet spore. brania tylko na pinkę.Biały natychmiast je odstraszał - dziwne.W siatce dobre 5 kilo ,sporo takich ponad 20 cm.Kolegom obok na feeder słabo brały bo wg mnei łowili daleko od brzegu i rybka cos nieskora to brań z dna .Rybki pływają dalej. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 1 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 W sobotę po raz kolejny Tuga, trzeba korzystać, póki nie zarasta. Cel jak zwykle ostatnio ,leszczyk. Jeden przyzwoity się trafił Poza tym trochę drobnicy. Dziś z kolei kanał Piaskowy, połowiłem trochę drobiazgu, po 9.00 ryby zniknęły i zawinęliśmy się do domu. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 No i nie usiedziałem w domu .Tym razem spławiczek na miejscówce sprzed tygodnia .Wtedy brały jak szalone na pinkę a dzisiaj ? Słabo..nawet bardzo słabo.Ryba jest w czasie amorów i nie gryzie.Płocie już tydzień temu były w wysypce.Dzisiaj w dodatku namolne stały się okonki,takie palczaki ociekające mleczem.Pogoda super a to najważniejsze nad wodą. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 3 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Pierwsza ryba sezonu Na oko 40-45 cm długości ale miarki nie posiadam,nie ważę od lat. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 3 Maja 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 W dniu 2.05.2023 o 19:08, mopsik napisał: Ryba jest w czasie amorów i nie gryzie.Płocie już tydzień temu były w wysypce.Dzisiaj w dodatku namolne stały się okonki,takie palczaki ociekające mleczem. Znaczy w tym roku wszystko zgodnie z naturalnym biegiem a nie jak w zeszłym, że w marcu już było po amorach. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 6 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) Gotowana pszenica jako zanęta i biały z kasterem na haku. Edytowane 6 Maja 2023 przez zwykły michał 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 Dzisiaj kanał Śledziowy w bliższej okolicy śluzy.Kiedyś super miejscówka na jazie ,liny i leszcze.Kiedyś...bo dzisiaj słabizna.Rano ok 5,30 1 rzut i płotka...wow...zanim zanęciłem.Potem było już tylko gorzej.Kilka plotek ,kąpików ,mały jaź.Od ok 9 mocniejszy wiatr i brania niemal ustały.A miałem jechać na Wisłę powalczyć z certą 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 7 Maja 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 Ale wam zazdroszczę, żeby wam żyłka pękła . Ja niestety uziemiony 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 7 Maja 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 31 minut temu, wind napisał: Ale wam zazdroszczę, żeby wam żyłka pękła . Ja niestety uziemiony Tylko współczuć ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 12 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 Dzisiejsze połowy. Gotowana pszenica zmieszana z mrożoną kukurydzą. Dojrzewała kilka dni żeby nabrać zapachu 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 28 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Dzisiaj dla odmiany wyskoczyłem na kanały.Kanały mega zarośnięte na brzegach.Cel - lin.Puszka kukurydzy,białe ,zanęta i do boju.Rano raptem 4 stopnie - zimno !!! Nęcimy i czekamy.Od 5 tej do 7 zero brań o zero spławów na wodzie.Ptem pojawiły się bomble ...coraz mocniejsze.Coś ryło dno.Wg mnie liny.Nęcone garścią kuku i zanęta spożywcza.Jednego zaciałem .po taplaniu się w wodzie wnioskuję że to lin. Ale zszedł. Z reszty rybek - trochę płoci,wzdręg i krąpiów.Jak na takei zerowanie dziwne że nie gryzły kukurydzy.Na brzegu znalazłem kilka sztuk gotowanego grochu - może to trop ?Za tydzień można już łowić sandacza 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Z przystawką nad Wisłą, głównie certuniunie, parę krapi i jakaś zabłąkana płotka. Największa certa, może nie wygląda ale wymiar miała. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 7 Czerwca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) Chyba moja miejscówka ? poznaję po tych palach w wodzie. No dobra...nasza Edytowane 7 Czerwca 2023 przez mopsik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 Zgadza się 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 24 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 Wczoraj połowiłem jak chyba nigdy w życiu Glinianka która kilka lat temu była pełna linów, nie brało nic innego. Wyjąłem ze 20 szt płoci poniżej 10cm, kilka spadło i dużo brań przeoczyłem. Na osłodę niewielki leszcz. Zmieniłem taktykę nęcenia i to może być powodem. Były tylko konopie i kukurydza. Wygląda na to, że liny potrzebują pszenicy do szczęścia. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 Kilka godzin nad kanałem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 4 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2023 Nie więcej niż godzina na rzeczką pod domem Wybrałem te bardziej fotogeniczne 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 23 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Dzisiejsza sztuka. Największa z sześciu złowionych. Pozostałe pięć położone jedna za drugą byłyby krótsze Na oko ze 35 cm i chyba moja życiówka z kanału. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 1 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2023 W ostatnich miesiącach mam bardzo mało czasu na wędkowanie, więc dzisiejszy dzień od dawna był zarezerwowany wyłącznie na rybki. Początkowo miał być Nogat, po rozmowie z Jonaszem zmiana planów na Elbląg, po przemyśleniu tematu padło jednak na jezioro Wysockie w jednej z gdańskich dzielnic. Piątkowy telefon od Jonasza wywrócił wszystko i dziś wylądowaliśmy nad ... Elblągiem w Elblągu Woda znana wysokich wyników na zawodach, wynik poniżej 10kg to porażka. W łowisku dominuje krąp i drobny leszcz, zdarzają się bonusy po 500g i większe. Jonasz od początku nastawił się na te bonusy podporząkowując temu taktykę nęcenia i łowienia. Znajomość łowiska i tutejszych rybek dało mu wynik ponad 15kg. Mi się udało ułowić mniej więcej połowę tego, biorąc pod uwagę przepaść w umiejętnościach i mój absolutny debiut na tym łowisku jestem zadowolony. Udało mi się trafić ładną płotkę, jedyna tego dnia i kilka większych krąpi i leszczyków. Podsumowując, świetne łowisko jeżeli ktoś chce nałowić się do woli i nie poluje na okazy. Pewnie od czasu do czasu zajrzę. Teraz znów przerwa w wędkowaniu 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 22 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Daniel Ty przerwa a ja dopiero zaczynam spławiczek. Latem inne rybki mam na tapecie .I jak z tym spławikiem ??? słabo. Wyskoczyłem na Śledziowy bliżej Szerzawy i tylko jeden okonek,mgła jak mleko.Powrót ok 9 tej na Gołębi i tu brania ale sama drobnica. Ale je rozumiem,nie spodziewały się mnie nad wodą 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 22 Października 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Byliśmy z Pawłem na Tudze, wyniki podobne, nic warte indywidualnej foty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 23 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2023 To wstaw chociaż ładne widoki bo czym byłoby wędkarstwo bez widoczków ,grila i kawki nad wodą . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ~Piotr~ Napisano 31 Października 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 W miniony piątek 27.10.2023 około 9-tej rano wybrałem się na dawną żwirownię z tradycyjną spławikówką. Brały głównie płotki w przedziale 13-17cm, kilka kiełbi i wzdręg. Moim celem było łowienie drapieżników na zestaw "żywcowy" z bojką. Na przynętę stosowałem same płotki zakładając na pojedynczy haczyk z przyponem wolframowym. - Pierwsze branie okoń 31 cm - Drugie branie okoń 30 cm - Trzecie branie okoń 29 cm Taki dziwny traf że kolejno o centymetr mniejsze brały. - Czwarte branie mój rekordowy szczupak 81 cm złowiony koło godziny 14 Nigdy na tym akwenie nie trafiłem takiego wyniku w postaci 3 ładnych okoni i jeszcze życiowego szczupaka podczas jednej zasiadki. To był udany dzień 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 5 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) W powietrzu około 10 stopni,woda też jeszcze ciepła. Zajechałem przed 7 mą ,wiatr wzdłuż kanału ..mało ciekawie ale na piaskowym miałbym w plecy.Padło na piaskowy.Brania niemal natychmiast i po nęceniu niemal co rzut to branie. Trochę leszczyków, malutkie jazie i trochę fajnej płoci takiej pod 30 cm.Siatkę ledwo co wyjąłem z wody .Nadal warto jechać na białoryb.Brania głównie na duże białe ,zeby się nie kurczyły to je zaparzyłem nad wodą. Rybki nadal pływają. Edytowane 5 Listopada 2023 przez mopsik 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi