Wojciech Cora Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Dzień dobry, czy ktoś z Was szukał może tulejek łączących segmenty wędki bambusowej? w mojej niestety brakuje szczytówki i chcę taki element dorobić. Ale do rozwiązania jest kwestia połączenia elementów. miłego dnia. dzieki za polecajki! Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Potrzebujesz samochód jeźdzący .... od czasu do czasu. Udałbys sie wtedy do sklepu i kupił :P a tak serio to poszukaj na Ali pod hasłem "ferrules" małe rozmiary są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Skuwkę przy odrobinie zaparcia (i szczęścia) możesz spróbować zrobić samemu. Skuwki możesz kupić ale głównie poza granicami Polski. Jeśli obydwie operacje nie są odpowiednie bez tokarza się nie obejdzie. Jak brakuje szczytówki możesz zrobić takową z włókna szklanego lub zostać zbieraczem. W końcu znajdziesz odpowiedni kawałek bambusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 5 minut temu, mikolaj łódzki napisał: Jak brakuje szczytówki możesz zrobić takową z włókna szklanego lub zostać zbieraczem. W końcu znajdziesz odpowiedni kawałek bambusa. Bambusa tygrysiegi/pieprzowego nie kupisz -tzreba go sobie urosnąć A co do zbieractwo zanim zjokalizujesz odpowiedzni fant utoniesz w kupie smieci i odrestarujesz jeszcze kilka wędek i kołowrotków 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Szkoda, że jałowiec jest pod ochroną, szczytówka do bambusa idealna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 47 minutes ago, Wartburg said: a tak serio to poszukaj na Ali pod hasłem "ferrules" małe rozmiary są Wpisałem na eBay.com "fishing rod ferrules" I też coś znalazło. Nie wiem czy takie jak powinny być ale są różne opcje do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 32 minuty temu, wind napisał: Szkoda, że jałowiec jest pod ochroną, szczytówka do bambusa idealna. Cienkie pedy można... podobno trzeba doczytać ustawy, niewątpliwie nawet jak jest to w ogródku swoim czy kolegi taka zbrodnia nie wyjdzie na swiatło dzienne, PS Leszczyna jeszcze jest do wykorzystania/ u mnie sie suszy pare tyczek/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 35 minut temu, zwykły michał napisał: Wpisałem na eBay.com "fishing rod ferrules" Ja wpisałem w ebay "vintage fishing rod rings" i wyszły agatowe przelotki do odległościówki.... W sumie skoro odnawia to warto zrobić po ludzku a nie na od/******/l 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Inspirowałem się Twoim słowem kluczowym do zakupów na AliExpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 To sie nie inspiruj bo zginiesz marnie pod lawiną antyków w randze starszego kustosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Trzeba inspirować się najlepszymi a efekty uboczne muszą być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 @Wojciech Cora to tu jeszcze jest czy doszedł do wniosku ze trafił do rezerwatu dla przeciętnych inaczej i uciekł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 25 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Wartburg napisał: to tu jeszcze jest Ograniczenie ilości postów na dobę jako nowy użytkownik, więc z góry zakładam, że jest, ale nie może nic napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Cora Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Czesc wszystkim faktycznie miałem ograniczona ilość odpowiedzi... dziekuje bardzo za podpowiedzi i sugestie! Są bardzo pomocne. Ta wędka to taka pamiątka z dzieciństwa. To chyba rodzaj wędki muchowej.... mam jeszcze kołowrotek czapla 01 ale bez szpuli i chyba dorobię szpule metoda druku 3d bo nigdzie nie mogę jej kupić miłej niedzieli wszystkim!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 27 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Hmm, może Wartburg ma i mógłby zrobić zdjęcie z każdej strony. Powinno pomóc w projektowaniu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 27 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2023 Wartburg ma kontakty i pewnie ktoś ma szpulę na sprzedaż. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 W dniu 27.08.2023 o 08:05, Wojciech Cora napisał: chyba dorobię szpule metoda druku 3d bo nigdzie nie mogę jej kupić miłej niedzieli wszystkim!!! Szpule przedzej czy póżniej z naciskeim na pożniej znajde, ale jak musiśz /bo jeszcze nie wiesz że musisz/ zrób se wodzik szpilki tego pomnika bezmyśnosci technicznej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Cora Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Dobra mysle ze zanim wyjdę z tym zestawem na morze to się zima zacznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2023 Ojtam morze od razu ocean. Na Ali można namierzyc przelotki nie odstajace drastycznie designem od epoki bambusu i nie niszczące żyłki jak skorodowany orginał link dla przykładu przykładowe przelotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocio Napisano 16 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2023 Mam wielki sentyment do tego typu sprzetu.Wedkowanie zaczynalem od leszczyny.Nie wiem jak mocno jestes zdeterminowany aby osiagnac swoj ze wszechmiar zbozny cel.Poniewaz tego typu skuwki juz dawno wypadly z obiegu i nie zakupisz tego w naszych sklepach wedkarskich,mam dwie propozycje ktore sam rozwazalbym, gdybym mial tego typu problem.Pierwsza jest wizyta w sklepach typu OBI,Castorama itp.i odnalezienie tam dzialu na ktorym odnajdziez przerozne profile metalowe.Beda tam mi.rurki mosiezne[takie cie interesuja].Musisz znac srednice zewnetrzna czesci ktore chcesz pasowac i odnalzc tam srednice wewnetrzna rurek ktore beda odpowiednie.Ewetuale korekty dopasowujace robisz papierem sciernym.Grubosc skuwek z cala pewnacia bedzie zbyt duza.Wtedy szukasz tokarza ktory zbiera z zewatrz nadmiera ilosc materialu do odpowiedniej grubosci i dlugosci skuwki.I drugi sposob. Odnalezienie w internecie kogos kto sprzedaje tego typu wedzisko.Sam trafialem wielokrotnie na takie oferty.Wtedy sprawa jest prosta.Wedki te w t amtych czasach byly produkowane seryjnie,wiec skuwki rowniez.Jesli masz problem ze szczytowka to opcja 2 jest jedyna wlasciwa. Muchowki z tamtych czasow to tzw.klejonki z cietych wzdluz czecsi tonkinu i klejonych w szesciokat.Nieosiagalne dzisiaj. Zycze powodzenia.Pozdrawiam.Dobra idea.Wlasnie przygotowuje do nauki wedkowania swojego wnuka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 17 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2023 20 hours ago, kocio said: Muchowki z tamtych czasow to tzw.klejonki z cietych wzdluz czecsi tonkinu i klejonych w szesciokat.Nieosiagalne dzisiaj. Jak najbardziej osiągalne, nowe i z epoki. Mam wędkę która wydaje się być klejonką. Wrzucę jutro zdjęcie do oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 17 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2023 22 godziny temu, kocio napisał: Muchowki z tamtych czasow to tzw.klejonki z cietych wzdluz czecsi tonkinu i klejonych w szesciokat.Nieosiagalne dzisiaj. COOOO?!?!? Kilka osób w Polsce i na świecie pewnie więcej produkuje aktualnie klejonki w tym mój znajomek z Wrocławia, Jak kto zdesperowany do złapania na FB OAK Bamboo jub na koncie imiennym Bart Dąbek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Lutego 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2025 Wiem zarobie "złoty szpadel" Testowałem skuwki z ALI kupione dla niepoznaki jako rurki. Wychodzi tak że małe rozmiary pasują za lużno ale atak punktakiem dobrze im robi, średnie tak sobie trzeba podszlifować męską, duze 16-20 wymagają tylko delikatnego podszlifowania. Skuwki z ali 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 1 Marca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2025 On 9/17/2023 at 3:17 PM, Wartburg said: COOOO?!?!? Kilka osób w Polsce i na świecie pewnie więcej produkuje aktualnie klejonki w tym mój znajomek z Wrocławia, Jak kto zdesperowany do złapania na FB OAK Bamboo jub na koncie imiennym Bart Dąbek Widziałem na targach karpiówkę zrobioną przez sprzedającego. Wygląda rewelacyjnie i była wyceniona na £1200 Mialem kilka klejonek ale znalazły nowy dom. Będą następne i potem kolejne ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi