Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• hege promuje ten temat
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Fajne leszczyki. Fajny klimacik.

Ja już byłem 2 razy nad wodą z moimi batami i nie mam się czym Wam pochwalić. W tym roku ryba ogłupiała - o tej porze zawsze była super zabawa z płotkami a teraz lipa. Może brały jak mnie nie było :P

Napisano

Gratuluję, mam nadzieję, że to zapowiedź wyjątkowego sezonu:D

Ja osobiście najbardziej lubię łowić na spławik krasnopióry/wzdręgi z tz. opadu. Mega zabawa.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 25.05.2025 o 18:49, mopsik napisał:

Z czystej ciekawości a i chyba z sentymentu zajrzałem do forum.Jakoś mało relacji,tak mało jeździcie czy się nie chwalicie ?

Byłem w sobotę z moimi "szkodnikami" na PZW no kill - wanna z rybami  - 1 płotka na 3 wędki - chłopaki zawiedzeni :angry:

Niedziela na bardzo dużej wodzie w okolicy (wcześniej wrzucałem fotki)- 6 h łowienia na 4 wędki - zero kontaktu z rybą. Ani na bata ani na feeder. Inni wędkarze także na zero. Od samego początku byłem zdziwiony że nie ma miejscowych "dziadków" i tyle stanowisk wolnych. Domyślałem się że leszczyków się nie połowi ale żeby żadnej płoteczki czy uklejki nie było w okolicy. Woda była zupełnie martwa.

Wczoraj czytałem podobne wypowiedzi na FB odnośnie okolicznych łowisk i braków sukcesów. A już myślałem że to ja robiłem coś nie tak.

Coś dziwnego się porobiło na moich wodach. Co prawda ktoś coś odłowi ale to raczej jak widzę ma farta i trafił na przepływającą ławicę.  :P

W weekend znowu próbuję - pogoda się poprawia to może rybki będą :D

Napisano

Pogoda w tym roku płata figle i ryba słabo bierze.Byłem 2 razy nad Wisłą bo zawsze certa brała jak szalona.Tym razem kilka certek z rana i od 9 tej pusto,bezrybie.Woda się ogrzeje i ryba się ruszy.

• 3 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

Rano trochę zabawy ze spławikiem. Ze zdjęciami krucho bo tak brały że aparat nie wytrzymał roboty i się zepsuł. Prawdopodobnie nie wytrzymał masy tych ryb, dobrze że nie mam wagi bo też by padła. Nowy miesiąc nowy wydatek, wędkarstwo jest drogie. : )  

IMG_20250903_055150.jpg

Edytowane przez ryukon1975
  • 3 tygodnie później...