Gość Napisano 25 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Coś większego złapałeś na RoBo czy również same takie gluty? A jak ze szczupakiem, atakował te okoniówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Niestety, sama drobnica, ale to nie wina przynęty, tylko bezrybia. ZG PZW bardzo usilnie pracuje nad tym, żeby wędkarze nie mieli czego łowić. Jeśli chodzi o szczupaka, to moja Pani miała jeden atak, ale niestety nie zacięty. Przypuszczam, że te błysteczki są dla szczupaka trochę za male, żeby opłacało mu się tracić energię, a poza tym małe kotwiczki też mają wpływ na zacięcie przyzwoitej sztuki. Myślę, że będą rewelacyjne na klenie, a wybieram się na kleniownie dopiero za tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 u mnie ostatnie wypady to też sama drobnica ale zawsze tak mam w wakacje, że w pewnym momencie te większe ryby gdzieś się chowają...materiału trochę nazbierałem więc coś wrzucam dla chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Alex u mnie na Warcie w końcu trafiła się przyzwoita sztuka szczupaka (mam na myśli wymiarowa) - całe 55cm szczęścia bo to pierwszy szczupak w tym odcinku od dwóch lat !. Pływa dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja niestety w tym sezonie nie mam szczęścia. Czekam na jesień, może coś się ruszy, bo jak dotąd największy sukces to prawie półkilowa szczeżuja... Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hege Napisano 27 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Wczorajszy wieczorny wypadzik na pobliskie jeziorko zaowocował 3 szczupaczkami, sfotografowałem tylko największego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Napisano 7 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 po dłuższej nieobecności w końcu dziś rano zameldowałem się nad Wisłą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarot Napisano 12 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Taki rozbójnik koło 44 zameldował się ostatniej niedzieli, nic specjalnego łowiłem większe w tym zbiorniku. Ciekawostką jest jego "nad chrupnięty" ogonek, ciekawi mnie ile miał ten co go gryzł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KhalDrogo Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 (edytowane) Witam jestem tu dość świerzy założyłem tutaj kiedyś temat pomoc przy wyborze sprzętu dla początkującego wówczas pomógł mi alexspin i wybór padł na DRAGON Viper HD Super Fast 2.70 6-21 to był mój szósty wypad na ryby i to co udało się wyciągnąć przedstawiam na zdj. Teraz zapał na rybki jeszcze większy 70cm na żywo bestia:) Edytowane 19 Września 2016 przez KhalDrogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Fajna miara porównawcza , u nas na razie ciągną same nie wymiarowe poniżej 40cm, ale widać że się Warta ożywiła ostatnio w żer drapieżnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Wszystko fajnie, pięknie, ślicznie, tylko tak obrócone zdjęcia to zgroza dla oczu. A nie można było ich odwrócić? Zwłaszcza, że ryba godna uwagi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KhalDrogo Napisano 19 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Złapany nad Odra pierwsze koty za płoty sory za zdj mi wydają się dobre. Innej miary nie było pod ręka jestem początkujący jeszcze nie mam wszystkiego co potrzebne ale nadrabiam powoli.Był jeszcze złowiony szczupak 55cm ale nie mój szwagra następnym razem postaram się zrobić więcej zdj z wyprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Spacerek po parku Moczydło z nową blaszką RoBo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Złapany nad Odra pierwsze koty za płoty sory za zdj mi wydają się dobre. Innej miary nie było pod ręka jestem początkujący jeszcze nie mam wszystkiego co potrzebne ale nadrabiam powoli.Był jeszcze złowiony szczupak 55cm ale nie mój szwagra następnym razem postaram się zrobić więcej zdj z wyprawy Staraj się prezentować rybki na łowisku, bo z tamtych fotek można wysnuć wniosek, że dostały "w berecik"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Okoniowie nie gryzą jeszcze. Cały mój urobek dzisiaj, to kilka sztuk. Przynajmniej kijek ochrzczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Jarek, elegancki garbek Edytowane 21 Września 2016 przez marckus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 21 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Dzięki. Tylko zdjęcie wyszło mi ciemne i musiałem rozjaśniać. Nie pomyślałem, że cień fotela tak go spaskudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max-wo Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Dziś wraz z Ozetem wybrałem się na okonie, ja w przeciwieństwie do Ozeta wymiarowego okonia niestety nie złapałem, ale dopisało mi szczęście i na srebrnego twistera usiadł Boleń. Nie największy ale na pierwszego w życiu może być całe 51 cm . Jeszcze raz dziękuje Ozecie za rady co do holu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 25 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Max, czuję się zakłopotany. Za dużo w tej historii mnie, za mało Ciebie i bolenia, ale doceniam Twoją (pewnie wrodzoną) skromność i grzeczność. Aż się boję myśleć co będzie dalej, biorąc pod uwagę Twoją smykałkę oraz łowiecki instynkt. (Uff, ciężko mi przychodzi prawienie komplementów ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Piękne rybki u obydwu Kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarot Napisano 26 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Zazdroszczę, w sobotę byłem od 14 do zmierzchu i nawet stuknięcie nie miałem ni to na szczupłego ni to na okonia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max-wo Napisano 30 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Byłem dziś przetestować wędkę na najbliższym starorzeczu. Wędka to Robinson Red Star cw. 3-18. Bardzo fajnie pracuje na rybie. Złapałem na nią okonia 30cm i kilka innych okonków plus mały boleń 34cm. Ogólnie ryby dziś chciały współpracować więc ciesze się że nie przełożyłem tego wyjazdu na jutro.(Przepraszam że taki rozmazany chciałem go jak najszybciej wypuścić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 30 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Jaka szkoda że dzisiaj inne sprawy zatrzymały mnie w domu. Z pewnością doradził bym Ci, żebyś "strzelił " kilka fotek, wtedy byłoby z czego wybrać odpowiednie dla zaprezentowania kolegom na forum. Jak się nie mylę, jest to Twój dotychczasowy rekord okonia, który (jak podpowiada mi intuicja ) z pewnością jeszcze tej jesieni poprawisz. Tego Ci serdecznie życzę, gratulując jednocześnie dzisiejszego połowu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max-wo Napisano 30 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 No wiesz Ozecie jutro też jest dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 30 Września 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 widzę że koledzy z regionu ostro już zaczęli sezon jesienny. Ja już tez mam na koncie 3 szczupłe, na razie krótkie w granicach 50cm. Bez mierzenia wróciły do wody. 2 sandacze takie po 30cm i do tego jedna spinka większego ok 80cm. Trafił mi sie również sum na jeziorze 100cm i 6,7kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi