Skocz do zawartości

Spinningowe łowy 2011-2018

Nicco Puccini
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, sama drobnica, ale to nie wina przynęty, tylko bezrybia. ZG PZW bardzo usilnie pracuje nad tym, żeby wędkarze nie mieli czego łowić.

Jeśli chodzi o szczupaka, to moja Pani miała jeden atak, ale niestety nie zacięty. Przypuszczam, że te błysteczki są dla szczupaka trochę za male, żeby opłacało mu się tracić energię, a poza tym małe kotwiczki też mają wpływ na zacięcie przyzwoitej sztuki.

Myślę, że będą rewelacyjne na klenie, a wybieram się na kleniownie dopiero za tydzień.

• 2 tygodnie później...

Witam jestem tu dość świerzy założyłem tutaj kiedyś temat pomoc przy wyborze sprzętu dla początkującego wówczas pomógł mi alexspin i wybór padł na DRAGON Viper HD Super Fast 2.70 6-21 to był mój szósty wypad na ryby i to co udało się wyciągnąć przedstawiam na zdj. Teraz zapał na rybki jeszcze większy 70cm na żywo bestia:)

post-3965-0-70133600-1474281506.jpg

post-3965-0-98399200-1474281511.jpg

post-3965-0-31464100-1474281529.jpg

Edytowane przez KhalDrogo

Złapany nad Odra pierwsze koty za płoty sory za zdj mi wydają się dobre. Innej miary nie było pod ręka jestem początkujący jeszcze nie mam wszystkiego co potrzebne ale nadrabiam powoli.Był jeszcze złowiony szczupak 55cm ale nie mój szwagra następnym razem postaram się zrobić więcej zdj z wyprawy :)

Złapany nad Odra pierwsze koty za płoty sory za zdj mi wydają się dobre. Innej miary nie było pod ręka jestem początkujący jeszcze nie mam wszystkiego co potrzebne ale nadrabiam powoli.Był jeszcze złowiony szczupak 55cm ale nie mój szwagra następnym razem postaram się zrobić więcej zdj z wyprawy :)

Staraj się prezentować rybki na łowisku, bo z tamtych fotek można wysnuć wniosek, że dostały "w berecik"... :(

Dziś wraz z Ozetem wybrałem się na okonie, ja w przeciwieństwie do Ozeta wymiarowego okonia niestety nie złapałem, ale dopisało mi szczęście i na srebrnego twistera usiadł Boleń. Nie największy ale na pierwszego w życiu może być całe 51 cm  :) . Jeszcze raz dziękuje Ozecie za rady co do holu. ;)

post-3884-0-03501300-1474823449.jpg

Max, czuję się zakłopotany. Za dużo w tej historii mnie, za mało Ciebie i bolenia, ale doceniam Twoją (pewnie wrodzoną) skromność i grzeczność. Aż się boję myśleć co będzie dalej, biorąc pod uwagę Twoją smykałkę oraz łowiecki instynkt. :);) (Uff, ciężko mi przychodzi prawienie komplementów ;) ).

Byłem dziś przetestować wędkę na najbliższym starorzeczu. Wędka to Robinson Red Star cw. 3-18. Bardzo fajnie pracuje na rybie. Złapałem na nią okonia 30cm i kilka innych okonków plus mały boleń 34cm. Ogólnie ryby dziś chciały współpracować więc ciesze się że nie przełożyłem tego wyjazdu na jutro.(Przepraszam że taki rozmazany chciałem go jak najszybciej wypuścić).

post-3884-0-02143000-1475256549.jpg

Jaka szkoda że dzisiaj inne sprawy zatrzymały mnie w domu. Z pewnością doradził bym Ci, żebyś "strzelił " kilka fotek, wtedy byłoby z czego wybrać odpowiednie dla zaprezentowania kolegom na forum. Jak się nie mylę, jest to Twój dotychczasowy rekord okonia, który (jak podpowiada mi intuicja ;) ) z pewnością jeszcze tej jesieni poprawisz. Tego Ci serdecznie życzę, gratulując jednocześnie dzisiejszego połowu. :)

widzę że koledzy z regionu ostro już zaczęli sezon jesienny. Ja już tez mam na koncie 3 szczupłe, na razie krótkie w granicach 50cm. Bez mierzenia wróciły do wody. 2 sandacze takie po 30cm i do tego jedna spinka większego ok 80cm. Trafił mi sie również sum na jeziorze 100cm i 6,7kg.

• wind zamknął ten temat
  • hege odpiął ten temat
  • hege podpiął i podpiął ten temat
  • wind podpiął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...