RybakONB Napisano 2 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2015 Będe robił lada moment więcej Ten drugi wzór chyba porobię kilka sztuk. Dziś wkleiłem oczka i obrobiłem drobnym papierem. Muszę teraz załatwić jakiś plastik na ster. Wkleję ster i zaczne zabawę z ołowiem jak wyjdzie to pobawię się w malowanie :]
DawidGorzow Napisano 3 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2015 Korpusów ciąg dalszy Zrobiłem 4 szt pod testy, tylko czekam na ładna pogodę i będzie kolejny etap zakończony.
DawidGorzow Napisano 3 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Plastik na ster możesz zrobić z płyty CD, albo idź do biedronki i kup patyczki do czyszczenia uszu w takim pudełeczku, też się nadaje i ma grubość 1mm. Tego typu patyczki kosmetyczne do uszu w pudełku Edytowane 3 Marca 2015 przez wind edycja linku
Jotes Napisano 3 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Dawid, to pudełko się nie nadaje, bo jest zbyt kruche. Na pierwszym kamyku stracisz ten ster. Poszperaj dokładniej na Allegro, to znajdziesz z prawdziwego zdarzenia poliwęglan, a to dopiero jest doskonały materiał na stery. Na aukcjach powinieneś znaleźć różne grubości. Do małych woblerów z krótkimi sterami wystarczy Ci 1 mm grubości, ale już do takich 7-9 cm z dłuższym lub długim sterem musi być 1,5-2 mm. Masz TUTAJ porządny materiał na stery, w dobrej cenie. Pogmeraj w aukcjach głębiej. U mnie są też sklepy, w których kolega zaopatruje się w różne kawałki poliwęglanu. Bier się do roboty i szybciutko napisz, jak testy wypadły? Ps: Napisz jakiej długości są te korpusy? Edytowane 3 Marca 2015 przez Jotes
DawidGorzow Napisano 3 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Ja używam poliwęglanu, a korpusy maja 6cm. Testy w tym tyg. jak znajdę czas i pogoda dopisze bo coś od wczoraj pada co chwile. Przyszło zamówienie trzeba dalej działać Edytowane 3 Marca 2015 przez DawidGorzow
DawidGorzow Napisano 3 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2015 Wstępne przygotowania idą pełna para Jutro potne na cienkie listeweczki, naniosę kształt i po pracy skocze poobrabiać wstępnie szlifierką.
DawidGorzow Napisano 5 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2015 Trochę łapią skurcze, ale co tam jeszcze 30szt. i kończę obróbkę papierami i biorę się za porządną robotę
DawidGorzow Napisano 6 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2015 73 elementy szczęścia baaardzo się ciesze że ten etap za mną.
DawidGorzow Napisano 7 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Marca 2015 Teraz znalazłem czas na zrobienie formy do farszu ołowiowego
Jotes Napisano 19 Marca 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Marca 2015 W kaponie je utwardzasz i impregnujesz?
DawidGorzow Napisano 22 Czerwca 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Czerwca 2015 Cos pod tolla, Baryłki maja 8cm, a długie 10cm, waga od 25g do 36g. ster 3mm
DawidGorzow Napisano 22 Czerwca 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Stelaż z drutu 1,5mm Edytowane 22 Czerwca 2015 przez DawidGorzow
lester Napisano 24 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2015 Woblery do trolingu, sprawdzone na jeziorach i wodzie płynącej.6cm, lipa, 10gr,tonące.praca nie do opisania. .Wobler skacze do przodu i wnerwia szczupłe.Skacze bez pociągania wędką.
kris1313 Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Lipca 2015 No noooo Leszku!!! Lepiej wypieścić już chyba się nie da. Na dokładkę jeszcze znalazłeś nową pracę wabika - gratulacje. A o złowionych przez Ciebie rybskach, to gadają pod Gdańskiem.
jungu Napisano 5 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2015 W końcu miałem wolniejszą chwilę i wystrugałem pierwszego własnego woblerka, ot taki okoniopodobny z nadzieją że będzie killerem na szczupłe. Wobler 7g strugany z pcv spienionego, wolnotonący, dociążony ołowiem. Jutro jak mi się uda zrobię pierwsze testy i sprawdzę czy potrzebny będzie ster. Proszę fachowców o ocenę...
Alexspin Napisano 5 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Najlepiej ocenią rybki... to im ma się podobać. Przetestuj i pochwal się wynikami na wodzie. Ps Podziwiam wszystkich "rękodzielników", że też Wam się tak chce i skąd macie czas na tę dłubaninę, ja lediwe co drugi tydzień z trudem wygospodarowuję po kilka godzin na wędkowanie... Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Alexspin
thoffi Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam wszystkich Jestem nowy na forum to mój pierwszy post. Naprawdę piękne przynęty można tu zobaczyć, niejeden wędkarz takie przynęty by chciałby mieć w swoim pudełku. Jestem pełen uznania dla wszystkich twórców. Pozwólcie też, że też podzielę się wypocinami ze swojego warsztaciku.
Jotes Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2015 Pozwólcie też, że też podzielę się wypocinami ze swojego warsztaciku. E, warsztacik... Skromniś z Ciebie, a rutyna Twoich wyrobów, aż bije po oczach! Bardzo ładne i zgrabne woblery. Malowania I liga. Masz ode mnie punkciora. Ale powiedz no mi, te "krzywulce" z pierwszej fotki, jaka długość i na jaką głębokość schodzą? Może byłbym zainteresowany...
Alexspin Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Też byłbym zainteresowany... Jakie parametry, pływające czy tonące, jaki ciężar, jaka cena? Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Alexspin
grzybek Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2015 Bravo thoffi, pięknookie trofea. Niedawno znalazłem fajny filmik n/t produkcji woblerów. Może kiedyś sam się zajmę produkcją?
Rekomendowane odpowiedzi