Maksymilian Zając Posted September 10, 2019 Report Share Posted September 10, 2019 Dzień dobry, mam takie pytanie do kiedy biorą ryby? sprawa wygląda tak że pod koniec września kupię nową odległościówkę i zamierzam wybrać się z nią nad wodę ale nie wiem czy będzie to dobry czas na połów białej ryby.Wytłumaczy mi ktoś do kiedy można chodzić na ryby żeby połapać coś sensownego? czy może odpuścić i poczekać do wiosny? z góry dziękuje za odpowiedzi 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 10, 2019 Report Share Posted September 10, 2019 Z takimi rzeczami nie ma na co czekać! A ryby biorą od 1 stycznia do 31 grudnia, więc przez cały ten okres można sobie połowić. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Zając Posted September 10, 2019 Author Report Share Posted September 10, 2019 Dziękuję ! w takim razie czekam na wędkę i ruszam nad wodę na szczupaka i białoryb. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 11, 2019 Report Share Posted September 11, 2019 14 godzin temu, Jotes napisał: (…) A ryby biorą od 1 stycznia do 31 grudnia, (…) "Zjadłeś" Jarku jedno słowo w tym zdaniu, powinno być: "A ryby nie biorą od 1 stycznia do 31 grudnia"... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 11, 2019 Report Share Posted September 11, 2019 11 minutes ago, Alexspin said: "Zjadłeś" Jarku jedno słowo w tym zdaniu, powinno być: "A ryby nie biorą od 1 stycznia do 31 grudnia"... Może nie każdemu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted September 11, 2019 Popular Post Report Share Posted September 11, 2019 Ryby biorą do śmierci własnej, potem już nie. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caweł Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 Mogę tylko powiedzieć, że na spinning Najgorsza pora to zima. Na odległościówce się nie znam. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 13 godzin temu, Caweł napisał: Mogę tylko powiedzieć, że na spinning Najgorsza pora to zima. (…) Bzdura, chyba, że łowiska są skute lodem to wówczas, po prostu nie da się spinningować. Najgorsze są letnie, silne upały. 13 godzin temu, Caweł napisał: (…) Na odległościówce się nie znam. Na szczęście, bo pewnie przeczytalibyśmy kolejny "bzdet". 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caweł Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 7 godzin temu, Alexspin napisał: Bzdura, chyba, że łowiska są skute lodem to wówczas, po prostu nie da się spinningować. Najgorsze są letnie, silne upały. Na szczęście, bo pewnie przeczytalibyśmy kolejny "bzdet". U mnie najgorsza pora to zima mówię tu o sobie. A co do upałów to się zgodze 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Dla mnie najgorszym okresem przynajmniej od kilku lat to wczesna wiosna. Ryby raczej nie chcą współpracować podczas spinningu i wtedy właśnie zaliczam najwięcej powrotów "o kiju". W tym roku mam jednak zamiar trochę poganiać za kleniem więc może troche odmienię statystyki. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Alexspin Posted March 1, 2020 Popular Post Report Share Posted March 1, 2020 Zgadzam się z Adamem, bo to szczupak i boleń zakazane, okoń i kleń szykują się do tarła i etyka podpowiada żeby też je oszczędzać. Na dobrą sprawę pozostają pstrągi, ale w moim rejonie to ryba rzadko spotykana. Mimo to bywam nad wodą, bo wędkuję, żeby łowić, a nie złowić... i to mi wystarcza. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wartburg Posted March 1, 2020 Popular Post Report Share Posted March 1, 2020 U niektórych to '"łowić" ma niewiele wspólnego z łowieniem.... Kontakt z naturą ptaszki śpiewają, rzeka szumi.... jak warunki lokalne nie są przeszkodą wesoło trzaska ognisko... a ryby no cóż .... nie muszą przeszkadzać w kontemplacji natury 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 (edited) może następnym razem Edited May 2, 2020 by GLONU 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts