Maksymilian Zając Napisano 10 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Września 2019 Dzień dobry, mam takie pytanie do kiedy biorą ryby? sprawa wygląda tak że pod koniec września kupię nową odległościówkę i zamierzam wybrać się z nią nad wodę ale nie wiem czy będzie to dobry czas na połów białej ryby.Wytłumaczy mi ktoś do kiedy można chodzić na ryby żeby połapać coś sensownego? czy może odpuścić i poczekać do wiosny? z góry dziękuje za odpowiedzi
Jotes Napisano 10 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Września 2019 Z takimi rzeczami nie ma na co czekać! A ryby biorą od 1 stycznia do 31 grudnia, więc przez cały ten okres można sobie połowić. 2
Maksymilian Zając Napisano 10 Września 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Września 2019 Dziękuję ! w takim razie czekam na wędkę i ruszam nad wodę na szczupaka i białoryb.
Alexspin Napisano 11 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 11 Września 2019 14 godzin temu, Jotes napisał: (…) A ryby biorą od 1 stycznia do 31 grudnia, (…) "Zjadłeś" Jarku jedno słowo w tym zdaniu, powinno być: "A ryby nie biorą od 1 stycznia do 31 grudnia"... 2
zwykły michał Napisano 11 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 11 Września 2019 11 minutes ago, Alexspin said: "Zjadłeś" Jarku jedno słowo w tym zdaniu, powinno być: "A ryby nie biorą od 1 stycznia do 31 grudnia"... Może nie każdemu 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 11 Września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 11 Września 2019 Ryby biorą do śmierci własnej, potem już nie. 5
Caweł Napisano 27 Lutego 2020 Zgłoszenie Napisano 27 Lutego 2020 Mogę tylko powiedzieć, że na spinning Najgorsza pora to zima. Na odległościówce się nie znam.
Alexspin Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoszenie Napisano 28 Lutego 2020 13 godzin temu, Caweł napisał: Mogę tylko powiedzieć, że na spinning Najgorsza pora to zima. (…) Bzdura, chyba, że łowiska są skute lodem to wówczas, po prostu nie da się spinningować. Najgorsze są letnie, silne upały. 13 godzin temu, Caweł napisał: (…) Na odległościówce się nie znam. Na szczęście, bo pewnie przeczytalibyśmy kolejny "bzdet".
Caweł Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoszenie Napisano 28 Lutego 2020 7 godzin temu, Alexspin napisał: Bzdura, chyba, że łowiska są skute lodem to wówczas, po prostu nie da się spinningować. Najgorsze są letnie, silne upały. Na szczęście, bo pewnie przeczytalibyśmy kolejny "bzdet". U mnie najgorsza pora to zima mówię tu o sobie. A co do upałów to się zgodze
jungu Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoszenie Napisano 29 Lutego 2020 Dla mnie najgorszym okresem przynajmniej od kilku lat to wczesna wiosna. Ryby raczej nie chcą współpracować podczas spinningu i wtedy właśnie zaliczam najwięcej powrotów "o kiju". W tym roku mam jednak zamiar trochę poganiać za kleniem więc może troche odmienię statystyki. 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Alexspin Napisano 1 Marca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 1 Marca 2020 Zgadzam się z Adamem, bo to szczupak i boleń zakazane, okoń i kleń szykują się do tarła i etyka podpowiada żeby też je oszczędzać. Na dobrą sprawę pozostają pstrągi, ale w moim rejonie to ryba rzadko spotykana. Mimo to bywam nad wodą, bo wędkuję, żeby łowić, a nie złowić... i to mi wystarcza. 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 1 Marca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 1 Marca 2020 U niektórych to '"łowić" ma niewiele wspólnego z łowieniem.... Kontakt z naturą ptaszki śpiewają, rzeka szumi.... jak warunki lokalne nie są przeszkodą wesoło trzaska ognisko... a ryby no cóż .... nie muszą przeszkadzać w kontemplacji natury 8
GLONU Napisano 29 Kwietnia 2020 Zgłoszenie Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) może następnym razem Edytowane 2 Maja 2020 przez GLONU
Rekomendowane odpowiedzi