Olosonkos Posted October 2, 2019 Report Share Posted October 2, 2019 Mam taką tanią wędke mocną bo nie złamał jej karp z 6 kg i mam pytanie czy moge przyczepić zamiast spławika i haczyka jakąś obrotówke czy coś ? Czy się nie złamie jak o jakiś wodorost zachacze no i czy wogóle sie nie zniszczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted October 2, 2019 Report Share Posted October 2, 2019 Dzień dobry czy jest papier toaletowy? Nie ale mogę zaproponować ścierny lub tekturę....... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 2, 2019 Report Share Posted October 2, 2019 Nikt Ci nie zabroni ale szybko zniechęcisz się do łowienia na spinning. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted October 3, 2019 Report Share Posted October 3, 2019 Moja pierwsza próba spinningu była właśnie na wędce spławikowej. Siedziałem sobie samotnie rankiem nad wodą, chciałem delikatnie podciągnąć zestaw i wtedy w spławik uderzył okoń pewnie ponad 30 cm. Pobiegłem do domu o wszystkim powiedziałem bratu. Zdecydowaliśmy że wieczorem zaczniemy łowić na spinning. Nie mieliśmy sprzetu spinningowego. Więc wzięliśmy wędkę przeznaczoną do spławika. po drodze zahaczyliśmy o sąsiada który miał kilka przynęt spinningowych i we trzech przeszliśmy kilka kilometrów żeby złowić upragnionego okonia. Jako że jestem najstarszy czyniłem honory i jako pierwszy wykonywałem rzut. Wędka za plecy, i machnięcie ile pary w rękach. Trzask. Wędka złamała się tuż nad uchwytem kołowrotka. I całą trójkę czekała kilkukilometrowa droga powrotna po jednym rzucie. Nie przeciążyłem wędki . Spławikówki po prostu nie są przystosowane do takiego rzucania. Są o wiele grubsze i stawiają opór w powietrzu. No może ewentualnie match.... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 3, 2019 Report Share Posted October 3, 2019 4 hours ago, wędkarstwo z pasją said: No może ewentualnie match.... Jeśli cokolwiek wytrzyma zarzucanie w granicach cw i pozwoli osiągnąć rozsądny dystans to odległościowka Nie mogę sobie jednak wyobrazić prowadzenia przynęty takim kijem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 3, 2019 Report Share Posted October 3, 2019 Hmmmm, bambus dał by radę... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 7, 2019 Report Share Posted October 7, 2019 W dniu 03.10.2019 o 20:26, zwykły michał napisał: Jeśli cokolwiek wytrzyma zarzucanie w granicach cw i pozwoli osiągnąć rozsądny dystans to odległościowka Nie mogę sobie jednak wyobrazić prowadzenia przynęty takim kijem. Jeśli ktoś ma odpowiednio ukształtowaną wyobraźnię - da się, ale czy jest sens używania widelca (nawet z szerokimi zębami) do jedzenia zupy...? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 7, 2019 Report Share Posted October 7, 2019 Czyli nie mam wyobraźni Ktoś kto łowi od lat na spinning mógłby sobie poradzić ale mnie to nie dotyczy. Wolę popatrzeć na spławik albo szczytówke. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 W dniu 7.10.2019 o 20:13, zwykły michał napisał: Czyli nie mam wyobraźni Masz, masz, tylko nieco przytłumioną przez współczesny rynek. Kiedyś było inaczej... A co do widelca wspomnianego przez Alexa. Generalnie w Azji zupy je się pałeczkami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Jest duży wybór, każdy znajdzie coś na własną kieszeń. Nie nowe to używane ale posłuży jakiś czas. Zwyczajnie nie trzeba kombinować i wyobraźnia się nie rozwija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 @Olosonkos, imienniku, nie kombinuj. Rynek jest dobrze nasycony sprzętem, jeśli się poszuka, to bez trudu łatwo znaleźć zupełnie przyzwoite wędziska spinningowe za zupełnie strawne ceny. Jeśli obawiasz się, że Ci nie przypasuje spinning, to rozejrzyj się za używką. Mam też na zbyciu, jeśli jesteś zainteresowany odezwij się na Priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts