wind Posted January 1, 2021 Report Share Posted January 1, 2021 Wierzę, że będzie lepiej w Nowym Roku w tematach spinningowych. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fishhuntertv wędkarstwo Posted January 3, 2021 Report Share Posted January 3, 2021 (edited) Musi być lepiej bo to ważne tematy w linku parę ładnych ataków szczupaka jakie udało mi się uwiecznić, no i oczywiście akcja Edited January 3, 2021 by Fishhuntertv wędkarstwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 "5 ataków szczupaków w jednym miejscu" @Fishhuntertv wędkarstwo ale nie w tym miejscu..tu jest miejsce dla szczupaków z 2021. Myślę, że w tym roku już będę większe i je zobaczymy ponownie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojciechP Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 Pierwszy spacer z wędką w tym roku... pierwsza ryba, sorry rybeczka. Przynęta - sztuczna ochotka z Decathlonu na główce 3g. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post hege Posted May 30, 2021 Popular Post Report Share Posted May 30, 2021 Coś cichutko Panowie w spininngowych łowach w tym roku. Co prawda też nie połowiłem, ale sezon w końcu można u mnie uważać za rozpoczęty. Wczorajszego wieczoru odwiedziłem jedną z moich ulubionych miejscówek. Dziś po południu już z wędką melduje się na miejscu. W tym roku głównie będę się nastawiał na okonie, jest to moja pieta achillesowa, więc muszę trenować. W czasie 3-godzinnego spacerku nad brzegiem Mjosy tym razem udało mi się złowić kilka małych garbusków. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 4, 2021 Report Share Posted June 4, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted June 10, 2021 Report Share Posted June 10, 2021 U mnie ze spinningiem ostatnio krucho. Byłem parę razy na zbiorniku zaporowym Żeronice, ale nic tam się nie dzieje. Bolenie jeszcze słabo aktywne, sandacze nie dały się przechytrzyć podczas tarła uklei a i po szczupaku śladu nie widać. Ogólnie znów rok zapowiada się kiepsko jeśli chodzi o wymachiwanie wykałaczką. Próbowałem ostatnio nawet podłubać okonki wokół powalonego drzewa (miejscówka 100%), ale i one nie chciały się skusić na żadną z przynęt. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post hege Posted June 13, 2021 Popular Post Report Share Posted June 13, 2021 Tym razem szybki, popołudniowy wypad nad Sperillen. Do wody trafiają przynęty 4D Perch Shad. niestety nie zaopatrzyłem się w środek przeciw komarom, a chciały chyba mnie zjeść. Po dwóch godzinach wędkowania i odpędzania komarów, czas do domu;) 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 17, 2021 Report Share Posted June 17, 2021 Hege, ogarnij sobie jakiś dobry środek na komary, bo nie dadzą Ci w spokoju powędkować. Ja od kilku lat używam repel50, nie śmierdzi i nie uszkadza ubrań. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 (edited) To uczucie gdy Narew darzy obficie, ale nie rybami. Ten koszyk postanowiłem zachować jako przykład rękodzieła wędkarskiego. Edited June 19, 2021 by Metal 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 Drapieżny koszyk (brzmi jak tytuł niskobudżetowego horroru klasy b) wziął na te samą obrotówkę co małża Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 1 godzinę temu, Metal napisał: Drapieżny koszyk Ja mniejszego używam na śmieci, to kontener a nie zanętnik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 2 minuty temu, Docio napisał: Ja mniejszego używam na śmieci, to kontener a nie zanętnik. Drapieżny kontener, brzmi zacnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 Dopiero za drugim razem zauważyłem że masz złożone dłonie. Trzeba mieć zacny sprzęt żeby tym miotać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 Godzinę temu, zwykły michał napisał: Dopiero za drugim razem zauważyłem że masz złożone dłonie. Trzeba mieć zacny sprzęt żeby tym miotać Tak, mam złożone:D Myślę że mój Sea Heavy Picker cw 400g dałby sobie z nim radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 Większość z nas używa bardziej subtelnego sprzętu Mam cztery feedery i nie mają takiego cw po dodaniu do siebie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 19, 2021 Report Share Posted June 19, 2021 1 godzinę temu, zwykły michał napisał: Większość z nas używa bardziej subtelnego sprzętu Mam cztery feedery i nie mają takiego cw po dodaniu do siebie To fakt, czasami z moim "subtelnym inaczej" sprzętem, czuję się jak barbarzyńca Posiadam również lżejszą wersję tego Sea Pickera, do 200g. Oba w długości 330cm, dwuskłady. Rozważam zakup krótkiej wersji 240cm, do 200g na łódkę do dużych gum i woblerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 20, 2021 Report Share Posted June 20, 2021 4 godziny temu, zwykły michał napisał: Większość z nas używa bardziej subtelnego sprzętu Mam cztery feedery i nie mają takiego cw po dodaniu do siebie Prawie zawsze na swojego Ron Thompson montuję koszyk 100 g plus ciężarek samolotowy 100 g. No ale wyciągam go jedynie w jednym celu choć i tak w niektórych miejscach rzeki to zdecydowanie za mało. Próbowałem zestawu 100 + 150 g ale to już max obciążenia dla tego kijka i rzuty to loteria. Mimo 250 g obciążenia nadal niektóre miejsca w rzece są nieosiągalne, nurt wypycha z nich to obciążenie. Ron Thompson surf 420 cw 50 - 250 g. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 20, 2021 Author Report Share Posted June 20, 2021 Panowie trzymajcie się tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 20, 2021 Report Share Posted June 20, 2021 Wracając do tematu, ubiegły wtorek wieczorne wypad nad Narew do Modlina z nastawieniem na sandacza. Po 23 zamiast oczekiwanego sandacza 10cm Nike (gloog) skonsumowało niewymiarowe szczupaczątko. Na swoje szczęście zapięty tylko na tylną kotwicę, w miarę bezinwazyjnie odhaczony wrócił do wody. Zdjęcia nie będzie, nie mam w zwyczaju fotografować ryb niewymiarowych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 20, 2021 Report Share Posted June 20, 2021 Dzisiejsza na "upatrzonego". Wystarczyło przeciągnąć wiróweczkę blisko ryby. Widok ataku i samego brania - coś pięknego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 20, 2021 Report Share Posted June 20, 2021 Mepps Black Fury w rozmiarze 0 lub 00? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 20, 2021 Report Share Posted June 20, 2021 Błystka ABC Cobra 0 miedź oxyde. Generalnie świetne błystki, startują od pierwszego zakręcenia, cena śmieszna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metal Posted June 21, 2021 Report Share Posted June 21, 2021 HaDe, z ciekawości kupię na próbę, tylko w większym rozmiarze. Obecnie nie dysponuję sprzętem do łowienia taką drobnicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted June 21, 2021 Report Share Posted June 21, 2021 (edited) Myślę, że warto. Ja już kilka lat na nie łowię. Z meppsów zrezygnowałem, szczególnie tych najlżejszych. Ja znalazłem frajdę w dłubaniu drobnicy na zestaw baicastingowy. Im mniej ludzi tak łowi... tym fajniej Edited June 21, 2021 by HaDe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts