Gość HaDe Napisano 13 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Ale, że co, że za duże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 27 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 Po miesiącu abstynencji dzisiaj nie wytrzymałem i pojechałem na Wartę z nastawieniem zabawy z króciakami, bo zawsze o tej porze brały niewymiarki. Jednak nad wodą martwo... Zawsze miałem kilkanaście/ kilkadziesiąt puknięć maluchów a teraz ślad po nich zaginął. Trafił się jeden przyzwoity sandał z pięknym holem, ale niezbyt czysto zapięty za "kapotę" więc darowałem mu życie. W przyszłym tygodniu pojawię się tam jeszcze raz z nadzieją na czystą walkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 28 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) Graty, piękna ryba, pozdro. Edytowane 29 Listopada 2021 przez HaDe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 28 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 HaDe, uwierz mi że w tym roku nie zabrałem do domu żadnego drapieżnika niezależnie od gatunku czy rozmiaru. Po prostu przy takim rybostanie w moich okolicznych wodach doszedłem do wniosku że łatwiej o rybę w sklepie niż na posiadówce nad wodą. Poza tym staram się do tego podchodzić w miarę sprawiedliwie. Jeśli ryba wzięła by przynętę w pysk, miałbym satysfakcję że udało by mi się ją przechytrzyć i wtedy nie miałbym żadnych wyrzutów sumienia czy ją wziąć czy wypuścić. Ale jeśli ryba została złowiona przez przypadek, to pluł bym sobie w brodę jak bym ją zabrał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 29 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) . Edytowane 29 Listopada 2021 przez HaDe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 29 Listopada 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Panowie, to nie jest temat o tzw. " no kill". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 5 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 To była chyba ostatnia sesja w tym roku. Ciekawe co tak sponiewierało sandacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 5 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 6 godzin temu, HaDe napisał: Ciekawe co tak sponiewierało sandacza? Po zdjęciach mniemam że był on wymiarowy przez co szczupak lub większy sandacz odpada. Sumy zadają inne rany przez konstrukcje ich jamy gębowej a bolenie ich w ogóle nie zadają (posiadają jeno zęby gardłowe). A przez to że nie żyjemy w kongo goliata tygrysiego też można wykluczyć. Z powodów geograficznych payara również odpada. A co nam zostało w takim razie ? Kamienie i gałęzie. Widziałem podobne przypadki ran u ryb spowodowane właśnie ostrymi kamieniami . W dniu 29.11.2021 o 04:46, HaDe napisał: . Skrzywienie kręgosłupa spowodowane uszkodzeniami z narybieństwa . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 5 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 6 godzin temu, HaDe napisał: Ciekawe co tak sponiewierało sandacza? Śruba od silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 5 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Mało prawdopodobne, rany wydają się stosunkowo świeże, a w tym roku co najwyżej sinik elektryczny był tam używany. Czapla raczej by tak nie uszkodziła ciała. Łudzę się, że gdzieś w głębinach monstrum jakieś się czai i da się kiedyś oszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 5 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Jeśli nie śruba to może wydra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 6 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Oooooo, możliwe. Ślady jej "działalności" widywałem na brzegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HaDe Napisano 11 Grudnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi