Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 17 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 Godzina po pracy, gotowana pszenica i bacik 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 18 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 @zwykły michał co to za okazy. Ja się cieszę, że ukleja podrosła od ostatniego roku. Poczekam jeszcze dwa i będzie wielkości palca środkowego . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 18 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) To taki mini "sukces" bo podobno w tym kanale ryby nie biorą na nasiona. Zajęło mi aż 35 min i udowodnić tutejszym ekspertom co ryby myślą o ich opiniach. Większy leszcz walczył jak lew i zepsuł mi łowisko bo byłoby więcej Nie widziałem jeszcze żeby leszcz tak wałczył bo zachowywał się jak spory lin. Ludzie regularnie karmią kaczki chlebem, łowią na chleb ale podobno pszenica się nie sprawdzi. Nie używam robaków bo nie można opędzić się od okoni. Mam jeszcze inne tajne pomysły ale nie będę mówił że wyka jako zanęta selekcjonuje ryby i biorą tylko leszcze. Świeża pszenica to głownie płocie a sfermentowana to tylko klenie. Kiedy łowię na kukurydzę dodaje parzoną kaszę do zanęty bo daje mocny zapach i świetnie wabi ryby. Bardzo dobrze sprawdza się na liny. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez zwykły michał literówka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jan-ek Napisano 20 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Dziś karpik w takim miejscu 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 17 Września 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 To, że nic nie pisze nie znaczy, ze nie łowie. Po prostu coś tam skubie ale chwalić się nie ma czym. Dziś wreszcie podeszła ładna płotka na Piaskowym. Brały głównie niewielki okonki, wielkości kciuka. Między nimi zaczęły wychodzić fajne płotki. Jesień to ochłodzenie i widoki na fajne ryby. Paweł miał dwa brania na żywca, niestety pierwszy spadł, drugi przegryzł fluorocarbon. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zwykły michał Napisano 18 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Dwa takie "potwory" na pszenicę 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 27 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 (edytowane) W związku z poprawą pogody dziś pierwsze łowienie na FLAGMAN CAST MASTER BOLO 6000. Zestaw prosty bez psucia czyli spławik-ciężarek-krętlik-przypon-hak. Ryby dość aktywne kij ochrzcił po około dwudziestu minutach kleń 40 z małym a nawet bardzo małym plusikiem. Potem nadal brały głównie klenie niestety zamiast rosnąć kurczyły się w oczach. Było tak dobrze i ciepło po tych deszczach i ochłodzeniu że może i jutro pójdę. Edytowane 27 Września 2022 przez ryukon1975 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 27 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Zawsze woda ma taki kolor? Ganiałbym tam z zestawem uzbrojonym w malutkie woblerki kleniowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 27 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 6 minut temu, Ubertroll napisał: Zawsze woda ma taki kolor? Ostatnio dużo padało ale ogólnie zawsze jest mocno trącona i ma małą przejrzystość. Taki mamy tutaj pod górami klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 27 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 28 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Wstałem dwie godziny temu. Niestety na ryby nie poszedłem bo padało, dopiero przestało.Prognozy pogody mówią jednak że potem ma być słonecznie. Żyję więc nadzieją Pogoda taka ostatnio że odbój przy ścianie domu zaczyna mi mchem porastać, pada i zimno.Lato zaś bardzo upalne i suche było więc zamiast trawnika mam piaskownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 28 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Dziś pięć godzin na pełnym luzie. Wziąłem tylko małe pudełko z akcesoriami. Przynęty oraz produkty podstawowe czyli woda i papier toaletowy. Przeszedłem kilka miejscówek, ryby może nieduże ale rozmach w gatunkach spory. Od kiełbi po sumy, no może sumki. Wymiarowy sumek na bolonce, przyponie 0,16 mm już robi wrażenie, zrobiłem w czasie holu kilka zdjęć. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 29 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Dzisiejsze podchody ze spławikiem z powodu deszczu pod dachem. Jednak dzień nie powinien a nawet nie może być stracony. Właśnie odebrałem od kuriera 10 kg grochu, będą ryby jadły. Co bym ja nie łowił głodny wyszedłem chwilę do ogrodu pozbierałem trochę orzechów dla siebie. Za chwilę moczenie grochu, jutro gotowanie. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 1 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2022 (edytowane) Po dwóch dniach opadów znów nad rzeką z bolonką. Stan wody wzrósł dość wyraźnie ale można było łowić w miarę komfortowo. Niestety brały tylko klenie do 30 cm i podobne "sumy". Mżawka prawie cały czas więc wróciłem w błocie i mokry. Dlatego podczas powrotu nad autostradą ucieszył mnie widok że ktoś u mnie w domu rozpalił w piecu. Zamiast ryb przyniosłem kanie i jabłka. Dniówka zaliczona. Suszę wszystko jutro też jest dzień. Edytowane 1 Października 2022 przez ryukon1975 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 1 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2022 Ja też byłem dzisiaj na rybach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 9 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 (edytowane) Ustanowiłem dziś mistrzostwo w łowieniu ryb małych a nawet jeszcze mniejszych. W wolnych chwilach oglądałem technikę lotniczą która nieustannie zwozi Ukraińcom "bułki" żeby mieli czym ugościć Rosjan. Ogólnie było nieźle tylko błoto jeszcze nie obeschło po opadach co widać na moich dłoniach. Edytowane 9 Października 2022 przez ryukon1975 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 9 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Chętnie kliknąłbym "lubię to". Tylko po cholerę wciskać tak płytkie dygresyjki odnośnie tego, co się dzieje za naszą wschodnią granicą. Inne przemyślenia zostawię dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 10 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 To się nie dzieje na Ukrainie tylko te samoloty lądują tu w Polsce na lotnisku pod Rzeszowem, w ogromnych ilościach. Jednak każdy ma prawo do swojego zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 10 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Tylko od prezentowania swojego zdania na takie tematy są inne fora/grupy na fb, etc. Może te "bułki", to jakaś głębsza metafora, za którą nie nadążam? Niech Moderator oceni, czy takie komentarze są dopuszczalne, czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 10 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 (edytowane) Moderato nie cofnie mojego życia tego gdzie byłem i co robiłem. Chyba że to temat zakazany i mówimy o idealnym świecie. Nie widzę problemów.Czyli na świecie jest 8xmiliard kochających się ludzi a nie dwax8 miliardy karabinków szturmowych kałasznikowa. Na rybach świat się nie kończy. Edytowane 10 Października 2022 przez ryukon1975 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 10 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 No dobra, widzę że i moderacji się to podoba. Zatem GrAtYFaJnErYbKiPoZdRo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 23 Października 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2022 Po kilku weekendach z dala od wędzisk udało się w końcu wyskoczyć nad wodę. Miało być rybnie i blisko więc padło na Drewnicę. Ryb było rzeczywiście dużo ale raczej sieczka, trafił się jeden "okaz" 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 25 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 (edytowane) To tylko pozostaje zazdrościć połowów bo byłem na Piaskowym i zaledwie kilka płotek i krąpik.Rok temu o tej porze brały na potęgę ładne płocie.Może za tydzień będzie lepiej Edytowane 25 Października 2022 przez mopsik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 25 Października 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Paweł był w zeszłym tygodniu kilka razy na kanałach i była lipa, dlatego wybraliśmy Szkarpawę. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 26 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2022 15 godzin temu, mopsik napisał: To tylko pozostaje zazdrościć połowów bo byłem na Piaskowym i zaledwie kilka płotek i krąpik.Rok temu o tej porze brały na potęgę ładne płocie.Może za tydzień będzie lepie Słyszałem, że teraz najlepszą zanętą jest ta z dodatkiem miału węglowego... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi