Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

masz już jakieś informacje?

Nic nie wiem, na pewno @Okno da znać a pewnie i któryś z Janów będzie do mnie dzwonił to dostaniesz info.

Gość woldi
Napisano

Wind, a na Wycztoku już coś próbowałeś, bo ja ten weekend musiałem sobie odpuścić?

Napisano

Wind, a na Wycztoku już coś próbowałeś, bo ja ten weekend musiałem sobie odpuścić?

Tak, siedziałem w czwartek wieczorek i piątek rano, niestety, tylko trochę drobnicy. Widziałem, że łowili zębate na spina i to z wynikami ;).

Planuję nocować i połowić w najbliższy weekend. ;).   ;);)

Napisano

Wiosna nad Wisłą rozszalała się na dobre ;)  Jazie dawno po tarle - żrą bez opamiętania. Płocie i leszcze trą się partiami i będzie tak jeszcze do czerwca. Trafiają się wychudzone ze śladami tarłowych igraszek /braki łusek, postrzępione płetwy/ i grubasy z wysypką tarłową.

post-1110-0-98513600-1367852620_thumb.jpg

post-1110-0-23874900-1367852373_thumb.jpg

post-1110-0-18911900-1367852607_thumb.jpg

post-1110-0-24084400-1367852634_thumb.jpg

Bywa ciężko... ;)

post-1110-0-14773500-1367852644_thumb.jpg

Tracz nurogęś z młodymi - kocham wiosnę :D

Napisano

@Spławiku66, widzę, ze nie doczytałeś regulaminu forum.

Za łowienie większych i piękniejszych ryb niż członkowie administracji użytkownik może zostać ukarany -1000 pkt reputacji.

:).

Zaholuj proszę naszego Docia na te miejscówki, niech mu będzie dobrze. :D

Napisano

Niestety, Dociek nie da rady - proponowałem. Na miejscówkę trzeba dmuchać z buta ze dwa kilosy od cywilizacji. Znaczy samochodu.

Ostrzeżenie o karze przyjmuję z pokorą. Od dziś będę wstawiał wyłącznie fotki ptaszków, kwiatków, ewentualnie wędki bez kołowrotka albo opakowania po haczykach ;)

Napisano

Niestety, Dociek nie da rady - proponowałem.

Szkoda :(. Ale piękne ryby pływają w tych naszych przetrzepanych przez kłusoli, rybaków i inne kormorany wodach. Gratulacje. :D

Gość Ozet
Napisano

Spławiku sześćdziesiąty szósty gratuluję i zazdroszczę pięknego połowu.U nas na środkowej Warcie,płoć i leszcz jeszcze nie zaczęły tarła.

Gość ŁYSY0312
Napisano

Pojechałem na "majówkę" do teścia nad Narew pod Łomżę..... Cały tydzień w plecy... wody tyle jak przy powodzi 3 lata temu. Dostępu do rzeki w promieniu 20 km nie było. Na starorzeczach nieliczne dostępne miejscówki i zero śladów ryby.....

Spławiku66 zazdrość mnie zżera z ćlamaniem :angry:

Napisano

Dzięki Koledzy za dobre słowo. Zazdraszczać tak na prawdę nie ma czego. Jestem na rybach ponad 200 razy w roku, więc od czasu do czasu coś złowię. Cudów nie ma - tylko zwykła matematyka ;)  :D

Napisano

Niestety, Dociek nie da rady - proponowałem.

Potwierdzam. Splawik66 to dobry i uczynny człowiek, i nie drażni zaproszeniami na miejscówki, do których nie mam szans dotrzeć. Ale przynajmniej mogę pooglądać. :D 

Napisano

Dzisiaj otworzyłem sezon spławikowy na Kanale Piaskowym. Niestety, pogoda nie była łaskawa i łowić zacząłem dopiero o godz. 19. Zanęta do wody, pinka na haczyk i dosłownie po kilku sekundach pierwsze branie. Przez 15 minut rybka co chwilę, później niestety została otwarta śluza, a ludzie tam łowiący doskonale wiedzą co to znaczy. Posiedziałem jeszcze z 40 minut, wyjąłem dwie płoteczki i jednego leszczyka i uciekłem do domu. Oczywiście nie zapomniałem o pamiątkowym zdjęciu.

post-162-0-78764200-1368134956_thumb.jpg

Napisano

Przed sezonem zostało mi jeszcze trochę prac do wykonania na działce więc wczoraj wybrałem się nad Wycztok. Oczywiście zaplanowałem wszystko tak, aby urwać parę chwil ;) na pomoście. Niestety, wyniki kiepskie, trochę płoci i kilka krąpi. "Wyraźniejsze" ryby brały na kukurydzę, na białe skubały słonecznice :(. Dziś rano tak samo, tyle więcej, ze miałem branie na żywcówce, które .... przespałem :(. PRzed południem zaczęło padać i zwinąłem siędo domu. Za tydzień znów jest weekend ;).

Napisano

Ja jak dopiszę pogoda to z piątku na sobotę jadę do Piaseczna na nockę. z tego co się orientowałem to niedaleko zalewu koronowskiego. znajomy ma tam działkę więc zobaczymy co tam się będzie działo:)

Napisano

Witam

W końcu udało mi się zorganizować kawałek wolnego czasu i na ryby :). Wczoraj od 16:00 do 20:00 na Stawie Kobyloch złapałem siedem pięknych krasnopiórek. Rewalacja może to nie jest ale w końcu pierwsze ryby w tym roku. Rybki brały na kukurydzę, biały i czerwony nie cieszył się powodzeniem :)

Pozdrawiam

ULi

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wreszcie trochę połowiłem ;). Zabrałem Maćka i w sobotę z rana celem przetarcia przed zawodami wyskoczyliśmy na Piaskowy. Problemem było znalezienie miejsca, w końcu wbiliśmy się pomiędzy dwa odcinki gdzie odbywały się zawody. Co tu dużo gadać, powiem tylko, że ciężko było siatkę wyciągnąć, byłem przekonany, że gdzieś zaczepiła  o dno ale nie ... to ryby :D . Ułowiło się ;) tak na oko jakieś 6kg. Cieszyło to tym bardziej, ze wędkarze z obu grup, które miały zawody, twierdzili że " mizeria". W niedzielę za to wypłynęliśmy na Wycztok ( znów z Maćkiem) i odwiedziliśmy zeszłoroczne miejscówki pod przeciwnym brzegiem. Miejsce i ryby nie zawiodły, dwa ładne leszcze wytargałem na nową odległościówkę, więc można powiedzieć, ze przeszła "chrzest w boju".

W sumie to był świetny weekend, nie tylko wędkarsko ;).

Napisano

ja tez tak pare razy mialem na nowakowie,kazdy mamrotal ze slabo ze rybka nie weszla ,pogoda,cisnienie itd a ja jedna za druga targalem i przy wazeniu nieraz prawie 10 kg krapia i ploci bylo,najwazniejsze na kanale jest umiejetnie przytrzymac ryby w lowisku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...