Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 7 Kwietnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2024 (edytowane) Łady leszcz ten powyżej,zazdrościć.U mnie już tradycyjnie na kanale,same płotki i jedna niespodzianka na białe robaczki . Płoć już tarłowa i nie dziwne że ok 10 zniknęły i zostały same ukleje :). I jednym zakupem się pochwalę bo nie wszędzie są gałęzie na ognisko Edytowane 7 Kwietnia 2024 przez mopsik 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 9 Kwietnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2024 Dziś nowa dziura i nowy krzak. Poziom wody opada bardzo szybko, najprawdopodobniej za sprawą jednej z zapór. Ryba żeruje w takich warunkach słabo. Taka jest woda, trzeba brać co daje i czekać na lepsze warunki. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 10 Kwietnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2024 NoFaJnErYbUsiE! Takie filigranowe, w sam raz na raczenie oglądających... zdesperowanych. Dziś oglądałem zdjęcia karasi spiningowych rzędu 48 cm. Zaskocz czymś ciekawym, a nie prawie narybkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 12 Kwietnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2024 Zrobiłem przegląd rzeki po długotrwałym wysokim poziomie wody. Dużo zmian. Poziom wody się ustalił i w miarę się oczyściła. Zimy nie było, lodu nie było, ziemia nie zamarzła. Dlatego wodą szybko się ogrzała i część gatunków przystępuje pewnie do tarła na co wskazuję wiele oznak. Zmienia się świat zmienia się wędkarstwo. Ustalone kanony związane z rocznym trybem pogody i temperatur odchodzą powoli do historii. W najbliższym czasie muszę odwiedzić jedno z tsrlidk zobaczyć cóżtam słychać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 12 Kwietnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2024 (edytowane) . Edytowane 13 Kwietnia 2024 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 14 Kwietnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2024 Hej.Dzisiaj u nasw Gdańsku była ładna pogoda ale wiało jak cholera.Dlatego wybrałem Kanał Śledziowy bo wiatr miałem w plecy a bardziej stroma skarpa chroniła.Co brało ? Nic nowego...płocie.Miałem kilkanaście takich ponad 25 cm a kilka 30 cm.Brały certy ale tylko jedna 35 cm i kilka sporych zerwałem . Leszczyki...raczej maluszki. Ryb miałem tyle ,że siatkę z wody było trudno wyciągnąć - dobre 8kg.Wszystkie pływają dalej. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 5 Maja 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2024 (edytowane) Dzisiaj dla odmiany spławiczek chociaż spodziewałem się słabych brań bo to czas tarła płoci i leszcza. No ale jest jeszcze krąp i inne gatunki...tylko że nie chciały brać.Brań na lekarstwo chociaż woda z rana bąblowała ,czekałem na to jedno branie lina i nic.Kilka płotek ,krąpików i mikro leszcze.Nad wodą jest już pięknie zielono.Z ciekawostek spotkałem zaskrońca,malucha takiego ok 50 cm ,chciałem mu wlanąć fotkę jak płynął ale jak się poruszyłem to spierdzielił Edytowane 5 Maja 2024 przez mopsik 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 6 Maja 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2024 W ostatnich dniach trochę się pokręciłem tu i tam ... Najpierw byłem na Szkarpawie w Drewnicy, z ryba srednio ale za to mam nowego kolegę, miejscowego Kolejny wypad to Nogat w Kępkach, liczyłem po cichu na karasie a wyszło jak zwykle Wreszcie w sobotę pognałem nad Tuge, tam ponoć linki się pokazali. Najpierw był leszczyk a potem i wspomniany linek Weekend na duży plus. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 6 Maja 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2024 Nie ilość a jakość, a jakość przednia. Pewnie dla tego, że miałeś fajne skarpetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 18 Maja 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2024 Znalazłem miejscówkę na której spędzę chyba cały rok. Ryba jest gruba co widać po spławach i zerwane żyłce 0,20 mm. Wczoraj zamówiłem materiały do nęcenia. Jak przyjdą zacznę pracę. Nadzieję są spore. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 19 Maja 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2024 (edytowane) Poobijany i pogryziony ale powoli podbijam stawkę. Z naciskiem na powoli. Jeszcze czysta partyzantka bez nęcenia choć chciałbym już nęcić i łowić w pełni świadomie a nie tym co akurat jest w lodówce. Edytowane 19 Maja 2024 przez ryukon1975 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 23 Maja 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2024 Ładna miejscówka,widać że nikt tam nie łowi i to jest jej urok. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 3 Czerwca 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 Wreszcie mam czym się pochwalić, ostatnie wypady ubogie były w wyniki, a to pogoda kiepska, a to ryby nie brały, a to wędkarz do kitu ... W niedziele wybbrałem się nad Nogat, miała być Jazowa ale już mocno zarosło. Poleciałem więc niedaleko do Kępek. Na miejscu jeden wędkarz, wyniki słabe. może dlatego, ze łowił na dystansie?? Na wszelki wypadek postawiłem zestaw gruntowy daleko od brzegu ale prawdziwe życie było przy brzegu . Sporo drobiazgu i dwie takie perełki ... warto było. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 3 Czerwca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2024 W śmietanie dla dwóch osób wystarczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 4 Czerwca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2024 W dniu 23.05.2024 o 22:04, mopsik napisał: Ładna miejscówka,widać że nikt tam nie łowi i to jest jej urok. Takie są najlepsze bez dojazdu samochodowego dla nierobów którzy chcą wejść na gotowe na które ktoś pracował. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 4 Czerwca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2024 Zdjęcia nie mam ale trafiła mi się gęś Wyciągnęła grubo ponad 100m żyłki i bezczelnie uciekła z całym zestawem. Zostałem na brzegu z pustą szpulą i szczęką przy ziemi. Ryby długości dłoni bez palców. Pocieszam się, że to nowa woda i jeszcze się nie znamy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 11 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2024 (edytowane) . Jpg Po dłuższej nieobecności nad wodą dziś taka niespodzianka. Edytowane 11 Sierpnia 2024 przez ryukon1975 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 12 Sierpnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Jak na pierwszy dzień po wczorajszym zanęceniu na brudnej wodzie może być. Pomimo że miałem obawy co do zanęty i przynęt roślinnych w tych warunkach, poszło. Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez ryukon1975 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 14 Sierpnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2024 50+ z okazji środka tygodnia. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 15 Sierpnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2024 (edytowane) Biorą za pniem. Metoda to połączenie bolonki, przystawki i feedera. Jak zwał tak zwał ważne że skuteczna. Kleń fikał aż przynętę że słoika wytrząsł na trawę. Edytowane 15 Sierpnia 2024 przez ryukon1975 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 16 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2024 (edytowane) Minął tydzień na niskiej wodzie i w upałach. Brały tylko klenie i certy. Zmieniłem dziś sposób nęcenia w spojrzeniu długoterminowym. Za Za kilka dni dowiem się czy to dobry ruch. Dalej mam zamiar łowić dość lekko i finezyjnie bolonką. Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez ryukon1975 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. niebel Napisano 19 Sierpnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2024 Pomimo upałów udało mi się troszkę połapać na bacik w sobotni poranek. W siacie prawie same leszczyki, kilka płotek i dwa super karasie. Próbowałem nowy rodzaj zanęty samoróbki podejrzany na YT. Jak na razie opinia pozytywna, ale muszę powtórzyć połów by mieć co do tej zanęty jakieś większe plany. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 20 Sierpnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2024 Pogoda lekko się zmieniła. Nadal bardzo ciepło ale bez słońca. Ryby małe i średnie. Jedna duża stracona po błędzie własnym, lenistwo. Jak powiedziała po Olimpiadzie Maria Andrejczyk "spieprzyłem sprawę koncertowo". Jednak szybko przyszli mi na pocieszenie "nasi sportowcy" mający w tym dziesiątki lat doświadczenia więc wracając brzegiem do domu nuciłem wesoło "Nic się nie stało....". 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 7 Września 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2024 (edytowane) Dni coraz krótsze, noce nieco chłodniejsze. Zmieniam dziś żyłkę na jesienne 0,20 mm. Nadszedł czas wielkiej ryby. Pomimo że liście spadają do jesieni jeszcze sporo czasu. Lecą głównie dlatego że są przegrzane, pewnie brakuje im wody. Może ktoś powiedzieć że to zdjęcie do tematu sprzęt ale nic bardziej mylnego. Ze sprzętem nie ma nic wspólnego tylko z tym co się aktualnie dzieje wodzie i jej okolicach. Na te "okolice" też należy patrzeć bo wody coraz mniej. Edytowane 7 Września 2024 przez ryukon1975 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 9 Września 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2024 Nad wodę chyba nie wcześniej jak w środę. Póki co chyba spławik tradycyjny zrobię bo materiał mam "bogaty". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi