Skocz do zawartości

Spławikowe 2024r

wind
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ubertroll

NoFaJnErYbUsiE!

Takie filigranowe, w sam raz na raczenie oglądających... zdesperowanych. Dziś oglądałem zdjęcia karasi spiningowych rzędu 48 cm. Zaskocz czymś ciekawym, a nie prawie narybkiem.

Zrobiłem przegląd rzeki po długotrwałym wysokim poziomie wody. Dużo zmian. Poziom wody się ustalił i w miarę się oczyściła. Zimy nie było, lodu nie było, ziemia nie zamarzła. Dlatego wodą szybko się ogrzała i część gatunków przystępuje pewnie do tarła na co wskazuję wiele oznak. Zmienia się świat zmienia się wędkarstwo. Ustalone kanony związane z rocznym trybem pogody i temperatur odchodzą powoli do historii. W najbliższym czasie muszę odwiedzić jedno z tsrlidk zobaczyć cóżtam słychać. 

IMG_20240412_060226.jpg

IMG_20240412_064654.jpg

IMG_20240412_064705.jpg

IMG_20240412_071605.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 23.05.2024 o 22:04, mopsik napisał:

Ładna miejscówka,widać że nikt tam nie łowi i to jest jej urok.

Takie są najlepsze bez dojazdu samochodowego dla nierobów którzy chcą wejść na gotowe na które ktoś pracował. 

Zdjęcia nie mam ale trafiła mi się gęś :) Wyciągnęła grubo ponad 100m żyłki i bezczelnie uciekła z całym zestawem. Zostałem na brzegu z pustą szpulą i szczęką przy ziemi.

Ryby długości dłoni bez palców. Pocieszam się, że to nowa woda i jeszcze się nie znamy.

• 2 miesiące temu...

Minął tydzień na niskiej wodzie i w upałach. Brały tylko klenie i certy. Zmieniłem dziś sposób nęcenia w spojrzeniu długoterminowym. Za Za kilka dni dowiem się czy to dobry ruch. Dalej mam zamiar łowić dość lekko i finezyjnie bolonką. IMG_20240816_063319.thumb.jpg.4ac1da7f0b6639c5a84077dd4b3593a5.jpg

Edytowane przez ryukon1975

• 3 tygodnie później...