Jotes Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoszenie Napisano 27 Czerwca 2014 Tyle razy Cię widziałem a jakoś przednich nóg nie dostrzegłem. Eno, jak to? Jak siedzę, to mam przednie nogi, ale jak się tylko schylę, to mam nogi w tyle. Hihi.
grzybek Napisano 3 Lipca 2014 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2014 Kończą mi się agrafki bo używam ich sporo, na dorsza, na sandacza... Tak więc dokupiłem deko... Towar pierwsza jakość, bezawaryjne. Wykonane z twardego i sprężystego drutu, bez problemu można założyć główki jigowe. Przyjazny sposób magazynowania, wygodny dla wędkarza. Polecam. Niby drobiazg ale jakże pożyteczny. Warto używać niezawodny sprzęt.
paragraf Napisano 3 Lipca 2014 Zgłoszenie Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) Ja kupiłem bata Cupido 5m za 36 zł . Do nauki, na razie po 3 wizytach na łowisku nie widzę żeby niska cena czyniła go fatalnym sprzętem Edytowane 3 Lipca 2014 przez paragraf
Gość Ozet Napisano 4 Lipca 2014 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Marcinie z Lublina, powtarzamy po wielokroć banał mówi że "nie sprzęt łowi ale wędkarz". Owszem, wędzisko wyższej klasy, lżejsze, to większy komfort łowienia, swoboda operowania nim, szybsza reakcja na branie. Ale czy także większa skuteczność, to już zależy od "operatora sprzętu". Moim zdaniem, owe 5m przy tanich batach, to długość graniczna, aby w miarę przyzwoicie (skutecznie i bezboleśnie) łowiło się nim. Powyżej tej długości, zwłaszcza przy intensywnych braniach, łowienie może stać się udręką. (No chyba że ktoś ma łapy, jak przysłowiowy kowal.) Ręczę że tym batem, ze względu na wolniejszą akcję i "ciepłe",środkowe ugięcie, a tym samym szerszy zakres amortyzacji, jesteś w stanie wyholować większą rybę, niż identycznym zestawem przy użyciu bata o szybkiej akcji, z włókna węglowego. Mniejsze jest też ryzyko uszkodzenia wędziska przy forsownym holu, albo wyrywaniu ryb "na klatę". A jakby nawet, to 36zł nie majątek. Edytowane 4 Lipca 2014 przez Ozet
ugabanda Napisano 28 Lipca 2014 Zgłoszenie Napisano 28 Lipca 2014 A ja po dłuższej przerwie mogę pokazać mój nowy podbierak Dragona. Bardzo dobry, mocny podbierak - mogę go z czystym sumieniem polecić jako bardzo dobry podbierak uniwersalny. Pozdrawiam
wind Napisano 30 Lipca 2014 Zgłoszenie Napisano 30 Lipca 2014 A ja dostałem zestaw gruntowy w zgrabnym pudełku, z ciekawych drobiazgów igła do nawlekania przynęt, koraliki trochę haków. Reszta do ... niczego . Ale pudełko fajne .
wind Napisano 5 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak zwykle, wpadłem tylko po robaki ... nowa siatka do przechowywania ryb, ok. 1,5m do łódki, konkretna podpórka pod wędzisko, z gwintem do wkręcania w twardy grunt, a ostatnio Finger Guard co by sobie paluszków nie okaleczyć.
wind Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia 2014 Dziś dotarł w końcu do mnie namiot. Mniejsza wersja tego, który zakupił wiosną @Docio, bo 3 osobowy. Opinia po pierwszych "przejściach" nad Narwią była zachęcająca więc się zdecydowałem. Namiot to Wild Nat NODUS 4F. Jeszcze parę drobiazgów biwakowych i za 10 dni zaczynamy .
Docio Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia 2014 Konkretny zakup, nie będziesz żałował a i Kasi będzie wygodnie.
Łukasz Trzópek Napisano 17 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 17 Sierpnia 2014 Wędka shimano beastmaster 10-30 2.70 kołowrotek stradic 3000 sfd pudelka flamebu kilka rapali plecionka sufic 0.20 przypon jaxon fluocarbon
stawny Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie, Dziś sobota, byłem na bazarku w Poznaniu, takim na ul. Bema, tam jak w Koszalinie stoją panie za wschodniej granicy ze sprzętem wędkarskim. Przechadzając się po stoiskach, i wertując różne cuda potrzebne wędkarzowi, zauważyłem woblery, popery i błystki. Skuszony tymi błyskotkami wyszukałem woblera nurkującego i błystki wahadłowe na okonia 5 g., plus poperki aż w 4 kolorkach. Śmieszne pieniądze zapłaciłem, i powiem wam, że wybór woblerów, jest wielki, i błystek. I początkujących spinningistów zachęcam do zaopatrzenia się w taki sprzęt, właśnie na bazarku od pań za Buga . Może to nie jest firmowe SALMO, ale sądzę, że moje nowości będą łowne, bardzo na poperki liczę, bo szczupaki małe przypominają i jeden z kolorem pstrąga. Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez stawny
wind Napisano 25 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 25 Sierpnia 2014 Nie pochwaliłem się, ale jeszcze przed wyjazdem nabyłem kilka szt spławików "lisci", 3,5 i 6g, ołów do zestawów gruntowych od 11 do ... 150g.
Tammyy Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2014 @Stawny widzę, że oprócz wobków nabyłeś również nowy numer WW.
stawny Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2014 Tak podkładka pod zdjęcie to nowe ww.
grzybek Napisano 27 Sierpnia 2014 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Trafiłem na alledrogo aukcję tanich woblerów imitujących ukleję. Z wyglądu i opisu powinny mi pasować do głębokości łowiska i metody, którą ostatnio preferuję (trolling). Wziąłem większą ilość do podziału z kolegą bo traci niemiłosiernie cenne rarytasy rękodzielnicze Jako, że kolega znany jako Góral nie robi już swoich woblerów więc nie oddam już nic ze swoich zapasów nikomu. Są dla mnie zbyt cenne. Niestety, kiedy odebrałem te wobki trochę przeraziłem się - produkcja Rumpol! Obawiam się najgorszego - ciekawe czy będą pracowały w wodzie, wabiły ryby? Dorwałem też innego wobka - SalmoSting powinien mi coś zwabić, obym się nie mylił. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez grzybek
Janek Napisano 4 Września 2014 Zgłoszenie Napisano 4 Września 2014 Kilka dni temu po wczesniejszym przeszperaniu neta kupilem Savagegear Bushwacker 15-60g polecam wykonanie swietne a cena do jakosci terz daje rade.
Tammyy Napisano 5 Września 2014 Zgłoszenie Napisano 5 Września 2014 Miałem okazję pomachać tym modelem, ale w mniejszym wyrzucie (do 42g) Ciekawie zrobiony i moim zdaniem jak ktoś ma do wydania 240zł+ warto się zastanowić.
grzybek Napisano 7 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Października 2014 Zbliża się jesień. Przez przypadek znalazłem na bazarku leginsy wyszczuplające wykonane z bambusa W trakcie przymiarki w domu okazało się, że to całkiem fajny ciuch na chłodne dni. Cena 25zł - taniocha a w składzie 50%węgla drzewnego (bambus), 35% bawełny i 15% elastanu. Obadam jak się sprawują? Wyglądają na ciepłe i sympatyczne w dotyku. Produkt Pure Co, made in PRC
kris1313 Napisano 7 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Października 2014 Andy - no to masz komplet z bambusową boazerią zabudowy ławek! Mam nadzieję że sztywność włókna nie jest taka sama jak boazerii, co??? A kupiłeś na czasie, bo w pojedyńczych gatkach rano i wieczorem jest już zimno.
grzybek Napisano 8 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Października 2014 Galoty mięciutkie i cieplutkie ale piją w kroku. Marznąć nie lubię a na wodzie o to nie trudno. Jeszcze trochę i będziemy ogrzewać się gorącą zupką Z reguły po ogrzaniu mieliśmy wyniki, ciekawe czy tak będzie w tym roku?
Docio Napisano 9 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2014 W przyszłym tygodniu przyjada do mnie nówki 4 x Vredestein 175/70R14C SNOWTRAC 3 [95] T. Intrygujący bieżnik i według etykiety bardzo ciche. Opinie też mają nie najgorsze a cenowo bardzo konkurencyjne w porównaniu do innych. Jak zwykle wszystko okaże się w czasie użytkowania. Obecne letnie Hakook nie miały najlepszych opinii, jak wszelkie koreańskie, ale na moje szczęście okazało się to nieprawdą. Po kilku tysiącach kilometrów nadal wyglądają jak nówki a i ceny wyraźnie podskoczyły jak i opinie, bo to niby koreańskie ale produkowane na Węgrzech.
Pawel Napisano 9 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2014 Zbyszku będziesz zadowolony z tych zimówek, chociaż dla mnie najlepsze zimówki to Nokiany. Ale czy są u nas aż takie zimy?
Docio Napisano 9 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Października 2014 O Nokianach i zadowoleniu urzytkowników czytałem ale nie znalazłem oferty, więc nawet trudno mi stwierdzić, czy w ogóle na nie mnie stać. Rynek generalnie jest zawalony (dosłownie) Pirelli, chyba jakaś ekstra promocja producenta była. Nawet Falken jest mało, choć i te "łyżwy" mają swoich amatorów w miastach, bo na sniegu ponoć zachowuja się świetnie. Cóż, skusiłem się na porównanie według etykiet oraz opinii. Porównałem wszystko w kilku oponiarskich sklepach i ku memu zaskoczeniu wypadły najlepiej w końcowej ocenie parametrów i stosunku ceny do jakości z etykiety. Zweryfikuję swoją ocenę na pierwszym śniegu i lodzie, może nawet specjalnie ruszę dupsko aby się przekonać jak współpracują z moim abs-em. Śmieję się bo na poprzednich zimówkach pedał hamulca strzelał mi w stopę jak pepesza. Hamowanie z 30-to metrowym wyprzedzeniem lub 30-to sekundowe jasnowidztwo co może stać się na drodze. Paskudnie męcząca taka jazda.
Jotes Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Napisano 10 Października 2014 (edytowane) U mnie przygotowania do sezonu jesiennego i połowu grubych okoni. Z tej racji kupiłem kolejną wklejankę - Konger Virago Twist-R 1-10 g, 240 m. Na "macanego" kijek super, jutro sprawdzian w boju. Kongerek z Ryobi Ecusima 1000 stanowi teraz zgrabnie dobrany komplecik. Edytowane 13 Października 2014 przez Jotes
Rekomendowane odpowiedzi