Dario1906 Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 (edited) Siemanko wszystkim zastanawiam się czy ktoś jeszcze korzysta z prasy wędkarskiej z kiosku jest tego sporo mimo że internet moim zdaniem powoli zniszczy gazety jeśli tak to co polecacie?? Jeśli się wogole jest sens kupować? Przy czym oczywiście z forumwedkarskie.pl żadna gazeta nie ma szans Edited October 10, 2018 by wind edycja tytułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 (edited) Sporo??? Jeśli trzy miesięczniki WW, WŚ i WMH to sporo, no to masz minimalistyczne wymagania. Zresztą żadne z tych czasopism nie zapewni Ci wiedzy jaką możesz uzyskać na Forum. Artykuły to w większości ordynarne chałtury, i hymny samochwalne, w czym pierwsze miejsce zajmuje Pan Walicki "Łysy wąż" opisując w WW przygody wędkarskie jakie każdy może sobie wymyślić, nie wskazując żadnych sposobów, metod lub używanego sprzętu. Podobne choć zdecydowanie bardziej profesjonalne są w WŚ felietony Pana Kolendowicza. Poza tym co druga strona to reklamy, w których dystrybutorzy bezczelnie okłamują potencjalnych nabywców. W sumie w większości beletrystyka i Science fiction… Edited October 10, 2018 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Jako osoba mogąca być posadzona o stronniczość wstrzymuję się od odpowiedzi. Mogę jedynie przyznać się, że redakcja co miesiąc przysyła mi egzemplarz za free. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Ajajaj, pewnie naraziłem się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 (edited) Alex mam nadzieję, że wiesz, iż staram się jak mogę być obiektywny a nawet rozsądny. Nie widzę też powodu abym był na kogoś zły za jego własną opinię. To jego opinia, ma do niej prawo i ja to szanuję. Mogę się z nią zgadzać lub nie, ale to doprowadzi do polemiki i to jest sedno w tym konkretnym temacie, gdyż jako osoba wiedząca o rzeczach nieznanych powszechnej opinii wdam się w kabałę niezdrową dla mnie. Dlatego wstrzymuję się od głosu. Edited October 10, 2018 by Docio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Ja raz w miesiącu kupię jakąś gazetkę, ale raczej tylko dlatego że lubię popatrzeć na rybki trochę większych rozmiarów niż pływają w mojej okolicy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 Też ściema, te rybki nadzwyczaj często są prezentowane na wyciągniętych rączkach i "wpychane" w obiektyw. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 10, 2018 Report Share Posted October 10, 2018 A ja sobie prenumeruję WW i co jakiś czas poświęcam trochę czasu i poczytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 WW to gadzinówka na smyczy ZG PZW. Samo to zniechęca do czytania. Najlepszym był WP, ale teraz tylko w internecie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 11, 2018 Report Share Posted October 11, 2018 Coś w tym jest Nigdy nie mogłem zmusić się do czytania WW, zawsze coś mi nie pasowało i dałem sobie spokój. Przez kilka lat miałem prenumeratę WP i brakuje mi ich artykułów. Czasami zaglądam na stronę ale internet to nie to samo, zdecydowanie bardziej wolę papier. Szkoda że tak się ułożyło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted October 19, 2018 Report Share Posted October 19, 2018 (edited) Ja korzystam z WŚ i WW plus poczytna książkowa literatura. Oprócz prasy, bardzo lubię dobre stare kino wędkarskie, jeszcze na kasetach VHS. Mam Kolendowicza i Taszarka z DAM/Cormoran filmy. Jesienne szczupaki i W poszukiwaniu okonia na spinnig. Można pomarzyć, o tamtym sprzęcie i rybach. Zresztą stare filmy i prasa archiwalna nieźle uczą, ale nad wodą musisz to próbpwać, lub modyfikować wiedzę nabytą. Oglądaliście te filmy z K i T? Edited October 19, 2018 by stawny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 20, 2018 Report Share Posted October 20, 2018 (edited) Kolendowicz i Taszarek, to już klasyka. Oglądałem "Jezioro obfitości". Świetna szkoła spinningu, tyle że to było ładnych kilkanaście lat temu, a wówczas wody PZW nie były jeszcze tak "odrybione" jak teraz po tych kilkunastu latach bezmyślnej, rabunkowej gospodarki. Około 25 lat temu, w Warcie poniżej tamy Jeziorska w 3 godziny złowiłem 16 okoni. 2,5 roku temu w tym samym miejscu, złowiłem 3 okonki (nie okonie tylko okonki) w 16 godzin i uważam to za sukces. W tym samy zamierzchłym okresie w Sulejowskim w jedno przedpołudnie złowiłem 3 bolenie i kilkanaście okoni, a przez ostatnie 3 lata złowiłem 1 szczupaka i kilka okonków. Jeszcze kilka lat takiej gospodarki i na ryby będzie trzeba jeździć do Norwegii, albo nad Ebro. Edited October 20, 2018 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Chrzan Posted October 24, 2018 Report Share Posted October 24, 2018 Idealne do pociągu czy innej podróży. Super skracacz wrażenia długiej drogi. Połowa artykułów jest tak nudna, iż po 10 minutach usypiam przez co podróż się nie dłuży 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 25, 2018 Report Share Posted October 25, 2018 Nie do każdej podróży, jadąc samochodem można spowodować wypadek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts