Klasa ósma Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 Jaka najlepsza zanęta Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 Pytanie tak ogólne że nie sposób na nie odpowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 Nie bądź taki drobiazgowy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 30, 2020 Report Share Posted March 30, 2020 1 godzinę temu, Klasa ósma napisał: Jaka najlepsza zanęta Własna. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klasa ósma Posted March 30, 2020 Author Report Share Posted March 30, 2020 dzięki mordo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinawronski Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Polecam czekoladowa mi się sprawdza jednak wszystko zależy od wody i ryb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Zanęta dziś znaczy bardzo wiele. Dobra potrafi cuda, szczególnie na komercji i podobnych łowiskach. Jeśli jednak nie odpiszesz wody, warunków takich jak pora roku, nie napiszesz jakie gatunki będziesz lowil to nic nie wiem. Nic też nie da że opiszę jak necic klenie i jazie na rzece gdy Ty będziesz lowil krasie i liny w stawie. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Aby zacząć zdobywać wiedzę warto sobie uświadomić jak rozległy jest jej brak! Dwa reklamowe filmy z youtube tego nie załatwią. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 2 godziny temu, ryukon1975 napisał: Zanęta dziś znaczy bardzo wiele. Dobra potrafi cuda, szczególnie na komercji i podobnych łowiskach. Jeśli jednak nie odpiszesz wody, warunków takich jak pora roku, nie napiszesz jakie gatunki będziesz lowil to nic nie wiem. Nic też nie da że opiszę jak necic klenie i jazie na rzece gdy Ty będziesz lowil krasie i liny w stawie. Krzysztofie, bardzo trafne uwagi, ale wątpię żeby autor tematu był w stanie ogarnąć "o czym do niego rozmawiasz". ;) Prześledziłem jego forumową twórczość i wygląda ona tak: - założył 2 tematy - napisał w sumie 3 posty - użył w nich łącznie 9-ciu słów (w tym jedno obraźliwe). Tak więc intelektualny potencjał autora, wydaje się być oczywisty. Za podsumowanie niech posłuży cytat z Wartburga: 36 minut temu, Wartburg napisał: Aby zacząć zdobywać wiedzę warto sobie uświadomić jak rozległy jest jej brak! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 36 minut temu, Ozet napisał: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Z zanętą bywa tak że każdy musi wy testować ją sam. To co się sprawdza na jednym łowisku wcale nie gwarantuje powodzenia na innym. Owszem są dodatki które powielają się w składzie prawie każdej zanęty, ale te rzeczy jak dodatki zapachowe i smakowe wcale nie muszą się wszędzie sprawdzać tak samo. Kilka rzeczy które zawsze u mnie zawsze działają w zanęcie to: ochotka, kolendra, mączka rybna, kasza manna. Reszta to kwestia pory roku lub nawyków ryb. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 39 minut temu, Ozet napisał: żeby autor tematu był w stanie ogarnąć "o czym do niego rozmawiasz". Niestety ale trudno się czegokolwiek nauczyć gdy nie umie się zadać pytania. Zaś żeby go zadać potrzebne są jakieś podstawy wiedzy w temacie na który się pisze. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 5 hours ago, Ozet said: Za podsumowanie niech posłuży cytat z Wartburga: 6 hours ago, Wartburg said: Aby zacząć zdobywać wiedzę warto sobie uświadomić jak rozległy jest jej brak! Wydrukuje sobie za zgodą autora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 47 minut temu, zwykły michał napisał: Wydrukuje sobie za zgodą autora To się nadaje na motto, czegokolwiek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Wydrukuje sobie za zgodą autora Wyłącznie do użytku niekomercyjnego A tak serio to nie wiem czy gdzieś to przeczytałem czy może usłyszałem 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Tylko na własny użytek. Intensywnie zdobywam wiedzę i ciągle widzę że mam braki tu i ówdzie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 2 godziny temu, Wartburg napisał: Wyłącznie do użytku niekomercyjnego A tak serio to nie wiem czy gdzieś to przeczytałem czy może usłyszałem Nie ważne. Raz w życiu każdemu wychodzi złota myśl lub dowcip stulecia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 3 godziny temu, zwykły michał napisał: Tylko na własny użytek. Intensywnie zdobywam wiedzę i ciągle widzę że mam braki tu i ówdzie. Interesujące, im starszy jestem bardziej staje się rozległą wiedza ..... o brakach 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 To też wydrukuje Po prostu lubię to co robię. Po pracy sporo czytam i trafiłem dziś na ciekawe wyjaśnienie zagadnienia nad którym pracuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 31, 2020 Report Share Posted March 31, 2020 Mm nie jasne przeczucie że w związku z rozwojem sytuacji w kraju trzeba będzie za chwilę reaktywowaćKompostownik Link to comment Share on other sites More sharing options...
schaefer.katrine Posted April 3, 2020 Report Share Posted April 3, 2020 Muszę jeszcze sporo poczytać na temat odpowiednio przygotowanej zanęty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts