Wędkarz1031 Posted March 26, 2021 Report Share Posted March 26, 2021 Cześć jakie przynęty powinno się stosować na maj małe czy duże jaskrawe czy naturalne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baburka Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Myślę, że nie tylko na maj ale w skali całego roku, najlepsze będą takie, na które drapieżniki będą reagować, a to trzeba zbadać samemu zależnie od wody na której łowisz. Złotej reguły nie ma , jak w całym zresztą wędkarstwie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GryDis Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Sam nie spininguje zbyt dużo ale od kolegów wiem że najlepsze są canibale shad teez Fox Rage kopyto relax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamień Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Na moich lokalnych wodach w maju dają radę obrotkówki 3-4, w kolorze biedronki. Jak wiadomo zasady nie ma, każda woda rządzi się swoimi zasadami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 29, 2021 Report Share Posted March 29, 2021 Wahadełka POLSPING Alga 1-2, Gnom 1-2, Kalewa 1-2. Gumki seledynowe, zielone z brokatem 3-4". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkos Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 (edited) Słuchajcie, ja dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem. Proszę, powiedzcie mi czym się sugerować właśnie przy wyborze przynęt? Na co zwracać uwagę, tak aby faktycznie były skuteczne? W sieci znalazłem ofertę gdzie ceny są naprawdę przystępne, w porównaniu z innymi sklepami tego typu. Co myślicie? Edited April 23, 2021 by wind Edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 (edited) 21 minut temu, wojkos napisał: Słuchajcie, ja dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem. Proszę, powiedzcie mi czym się sugerować właśnie przy wyborze przynęt? Na co zwracać uwagę, tak aby faktycznie były skuteczne? W sieci znalazłem ofertę https://nizel.pl/przynety/ gdzie ceny są naprawdę przystępne, w porównaniu z innymi sklepami tego typu. Co myślicie? Sądzę, że najpierw powinieneś sprawdzić w zasadach połowu, czy taka przynęta jest dozwolona w wodach, w których chesz łowić. A tak między nami, to ta reklama jest wyjątkowo prymitywna. Firma reklamowana właśnie straciła wszystko w moich oczach za zatrudnianie takich kiepskich naganiaczy. Edited April 23, 2021 by Docio 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 1 hour ago, wojkos said: Proszę, powiedzcie mi czym się sugerować właśnie przy wyborze przynęt? Na co zwracać uwagę, tak aby faktycznie były skuteczne? Jeżeli okoniowe to bierzesz wszystko co mają w sklepie i może coś się sprawdzi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 (edited) 5 minut temu, zwykły michał napisał: Jeżeli okoniowe to bierzesz wszystko co mają w sklepie i może coś się sprawdzi Czyli te gumki w kolorze kawa z mlekiem i motoroil po kilku sezonach straciły swoją skuteczność? Pytam bo przez ostatnie 5 lat praktycznie tylko o nich czytałem. No z wyjątkami, Alex nieśmiertelnie poleca małe wahadełka a jeszcze inni obrotówki. Edited April 23, 2021 by Docio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 23, 2021 Report Share Posted April 23, 2021 Przecież to reklama 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted April 24, 2021 Report Share Posted April 24, 2021 W dniu 23.04.2021 o 15:53, zwykły michał napisał: Przecież to reklama A do tego bezczelna. Przystępne ceny to się ubawiłem jak zobaczyłem woblery, które kupiłem po 16 zł a tu kosztują 26 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts