Dario1906 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 (edited) Witam wszystkich prosiłbym o małą pomoc jestem na wakacjach postanowiłem powędkować ale jak narazie to ino się wk........Już mówię o co chodzi a mianowicie chodzi o żyłkę i kołowrotek poprostu tragedia żyłka miała być tonąca super itd a gówno takie że szkoda gadać kołowrotek wiecznie wkręca żyłkę do siebie, kabłąk niechce się zamykać wszystko co za gówno no na początek taki mi pan sprzęt w sklepie doradził już pisze jaki to sprzęt proszę o pomoc w wyborze nowego kołowrotka i normalnej żyłki dzięki za pomoc pozdro. P.s Nie jestem jakimś karpiarzem łowie sobie poprostu z gruntu Wędka Jaxon Antrishti feeder 360 60-120g Kołowrotek Zaxo 40 mistrall GR 5.2:1 Żyłka Shimano Technium czarna Edited July 16, 2021 by Dario1906 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZapalonyMire1964 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 A jaki sprzęt masz? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 Przecież napisał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakFilip1243 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 polecam przewiesić żyłkę dwa razy i będzie miodzio co do sprzętu to słabiutki, polecam fenwicki bo jaxony słabe 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzalonySum711 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 Witam, prosze szanownego Pana, wędkarstwo to nie jest tania sprawa. Jeżeli kupuje Pan sprzęt w Auchanie czy innej biedronce prosze się nie dziwić!! Co do kołowrotka mogę polecić gorąco Abu Garcia Revo2 Ike Spin. Używam tego sprzętu od paru już lat i ani razu mnie nie zawiódł. Pozdrawiam 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karpionator17 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 1 minutę temu, Docio napisał: Przecież napisał. gdzie Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino1315 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 To jedna i ta sama osoba - troll. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzalonySum711 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 (edited) Ja sobie wypraszam miano trolla! Edited July 16, 2021 by SzalonySum711 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario1906 Posted July 16, 2021 Author Report Share Posted July 16, 2021 9 godzin temu, SzalonySum711 napisał: Witam, prosze szanownego Pana, wędkarstwo to nie jest tania sprawa. Jeżeli kupuje Pan sprzęt w Auchanie czy innej biedronce prosze się nie dziwić!! Co do kołowrotka mogę polecić gorąco Abu Garcia Revo2 Ike Spin. Używam tego sprzętu od paru już lat i ani razu mnie nie zawiódł. Pozdrawiam Przecież napisałem że kupowałem w sklepie wędkarskim i koleś mi tak doradził a Pan mi pisze że kupiłem w biedronce 9 godzin temu, RybakFilip1243 napisał: co do sprzętu to słabiutki, polecam fenwicki bo jaxony słabe No po to założyłem zapytanie żeby ktoś pomógł. Poza tym jak kupowałem zdawałem sobie sprawę że na początek tak będzie dlatego proszę o pomoc w wybraniu nowego sprzętu. No chyba że tutaj nie ma pomocy ino naśmiewanie mimo wszystko pozdrawiam wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 9 godzin temu, RybakFilip1243 napisał: co do sprzętu to słabiutki, polecam fenwicki bo jaxony słabe Obiecałem adminom, że nie będę emocjonalnie reagował, ale nie mogę. Bzdury takiego kalibru dawno nie czytałem, w dodatku bzdury od osoby, która nie ma pojęcia w ogóle o sprzęcie, gdyż nie potrafi nic konkretnego zaproponować. 9 godzin temu, SzalonySum711 napisał: Co do kołowrotka mogę polecić gorąco Abu Garcia Revo2 Ike Spin Brawo, wreszcie coś konkretnego. Szkoda tylko, że duma z posiadania, choć w to wątpię, przysłoniła umiejętność czytania ze zrozumieniem i w sposób oczywiście kretyński poleca się kołowrotek spinningowy z przełożeniem 6,2:1 do gruntówki. Brawo. 2 godziny temu, Dario1906 napisał: Przecież napisałem że kupowałem w sklepie wędkarskim i koleś mi tak doradził a Pan mi pisze że kupiłem w biedronce Przestań tracić czas na tych lub tego użytkownika i przejrzyj ostatnie wątki na forum gruntowym oraz sprzęt dla początkujących. Znajdziesz od razu kilka odpowiedzi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzalonySum711 Posted July 16, 2021 Report Share Posted July 16, 2021 Prosze mnie nie traktować jako trola! Rozumiem pomyliłem się ale prosze nie stosować hejtu w moim kierunku, prosze szanownego pana DOCIO. Pozdrawiam mimo co ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario1906 Posted July 16, 2021 Author Report Share Posted July 16, 2021 3 minuty temu, Docio napisał: Przestań tracić czas na tych lub tego użytkownika i przejrzyj ostatnie wątki na forum gruntowym oraz sprzęt dla początkujących. Znajdziesz od razu kilka odpowiedzi. W sumie racja wróce z urlopu i na spokojnie poczytam wszystko. Dziękuję za zrozumienie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 19 godzin temu, Dario1906 napisał: W sumie racja wróce z urlopu i na spokojnie poczytam wszystko. Dziękuję za zrozumienie Nie musisz czekać. Po kliknięciu na konkretne forum wyświetla się lista ostatnich tematów i od razu zobaczysz konkretne wątki. A żyłka jak żyłka, każda pod obciążeniem zatonie, to nie powinien być problem. 19 godzin temu, SzalonySum711 napisał: Prosze mnie nie traktować jako trola! Rozumiem pomyliłem się ale prosze nie stosować hejtu w moim kierunku, prosze szanownego pana DOCIO. Pozdrawiam mimo co ... Chętnie zmienię zdanie jednakże wyznacznik odpowiedniego użytkowania i dbania o sprzęt, w efekcie czego służy on kilka lat, nie jest wymiarem jakości. Tym bardziej, że firma nadal wstydzi się przyznać, że przeniosła swoją fabrykę do Chin. Na forum jest całkiem sporo osób, które posiadając trzykrotnie tańszy sprzęt może pochwalić się tym samym okresem użytkowania. Z drugiej strony od kiedy Abu przeniosło swoje centrum dystrybucyjne do USA i zmieniło nazwę na Abu Garcia to jakoś z roku na rok traciło swoją renomę. Świat dość bezwzględnie reaguje na pewne decyzje i wszelkie zestawienia reklamacyjne, które tam są dostępne a u nas tajne. Uczciwie mówiąc wolałbym dołożyć te dwie stówki i kupić oryginał Daiwa z Malezji, która ma niezmiennie ugruntowaną opinię jakości. A jeśli chodzi o ugruntowaną opinię to o wiele większym pozytywem może pochwalić się Okuma, która dedykowane gruntowi kołowrotki ma o ponad połowę tańsze. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 16 godzin temu, Karpionator17 napisał: gdzie Pozdrawiam Tutaj: 22 godziny temu, Dario1906 napisał: Witam wszystkich prosiłbym o małą pomoc jestem na wakacjach postanowiłem powędkować ale jak narazie to ino się wk........Już mówię o co chodzi a mianowicie chodzi o żyłkę i kołowrotek poprostu tragedia żyłka miała być tonąca super itd a gówno takie że szkoda gadać kołowrotek wiecznie wkręca żyłkę do siebie, kabłąk niechce się zamykać wszystko co za gówno no na początek taki mi pan sprzęt w sklepie doradził już pisze jaki to sprzęt proszę o pomoc w wyborze nowego kołowrotka i normalnej żyłki dzięki za pomoc pozdro. P.s Nie jestem jakimś karpiarzem łowie sobie poprostu z gruntu Wędka Jaxon Antrishti feeder 360 60-120g Kołowrotek Zaxo 40 mistrall GR 5.2:1 Żyłka Shimano Technium czarna 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzalonySum711 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 12 godzin temu, Docio napisał: Chętnie zmienię zdanie jednakże wyznacznik odpowiedniego użytkowania i dbania o sprzęt, w efekcie czego służy on kilka lat, nie jest wymiarem jakości. Tym bardziej, że firma nadal wstydzi się przyznać, że przeniosła swoją fabrykę do Chin. Na forum jest całkiem sporo osób, które posiadając trzykrotnie tańszy sprzęt może pochwalić się tym samym okresem użytkowania. Z drugiej strony od kiedy Abu przeniosło swoje centrum dystrybucyjne do USA i zmieniło nazwę na Abu Garcia to jakoś z roku na rok traciło swoją renomę. Świat dość bezwzględnie reaguje na pewne decyzje i wszelkie zestawienia reklamacyjne, które tam są dostępne a u nas tajne. Uczciwie mówiąc wolałbym dołożyć te dwie stówki i kupić oryginał Daiwa z Malezji, która ma niezmiennie ugruntowaną opinię jakości. A jeśli chodzi o ugruntowaną opinię to o wiele większym pozytywem może pochwalić się Okuma, która dedykowane gruntowi kołowrotki ma o ponad połowę tańsze. PROSZE MNIE NIE - TROLLOWAĆ, SZANOWNY PANIE DOCIO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 1 godzinę temu, SzalonySum711 napisał: PROSZE MNIE NIE - TROLLOWAĆ, SZANOWNY PANIE DOCIO... Raczej to ty robisz z siebie odwrotnego geniusza . Więc? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzalonySum711 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 NAZYWANIE MNIE D...BILEM TO - DNO! JA SOBIE WYPRASZAM, JESZCZE RAZ I NIGDY NIE DOTKNE WEDKI! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Ty nam grozisz że nigdy nie dotkniesz wędki? Przecież to nie nasza sprawa, twoje życie twoje wybory, jednak dużo tracisz rezygnując z wędkowania. Dziwisz się że przyjęło się że jesteś trollem, a tak naprawdę to sam sobie zaprzeczasz w swoich wpisach. W jednym z tematów piszesz że polecasz (nazwa) kołowrotek bo służy ci dobrze od kilku lat, a później zakładasz drugi, w którym piszesz że od niedawna zacząłeś się interesować wędkarstwem. Uwierz, zdarzało się tutaj tyle trolli, że po kilku pierwszych wypowiedziach można stwierdzić z kim ma się do czynienia. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karpionator17 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 1 minutę temu, m4ko napisał: Ty nam grozisz że nigdy nie dotkniesz wędki? Przecież to nie nasza sprawa, twoje życie twoje wybory, jednak dużo tracisz rezygnując z wędkowania. Dziwisz się że przyjęło się że jesteś trollem, a tak naprawdę to sam sobie zaprzeczasz w swoich wpisach. W jednym z tematów piszesz że polecasz (nazwa) kołowrotek bo służy ci dobrze od kilku lat, a później zakładasz drugi, w którym piszesz że od niedawna zacząłeś się interesować wędkarstwem. Uwierz, zdarzało się tutaj tyle trolli, że po kilku pierwszych wypowiedziach można stwierdzić z kim ma się do czynienia. głos rozsądku. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzalonySum711 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 I bardzo dobrze! Im więcej trolli tym lepiej! Już napisałem że popełniłem błąd pisząc że używałem jej od kilku lat, nie jest to prawda, lecz sam kołowrotek został mi polecony przez mojego dobrego znajomego! Nie jestem trollem, chciałem zająć się wędkarstwem i wtopić się w otoczenie, ale widze że na tej platformie panuje wiele ludzi, którzy po prostu nie szanują początkujących. Szkoda że tak zraziliście mnie wędkarstwem. Wasza sprawa i widać jaką społeczność zrzesza wędkarstwo. NIE POZDRAWIAM Jak macie teraz pisać w związku z moim postem że przecież jak mam znajomego wędkarza to może on poprowadzi moje korepetycje, jednakże mieszka on w Anglii i jest ostatnio bardzo zajęty pracą. Mam nadzieje że administrator jeszcze ma za grosz szacunku i przepuści moje wpisy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Mielicie w miejscu i do tego jeszcze nie na temat. Zamykam. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts