Skocz do zawartości

Wartburgiem po nadwiślańskich wybojach

Wartburg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

IMG_1032.JPG

W ówczesnych czasach to był świetny samochód dla wędkarza, miał tylko jedną wadę, z silnikiem "warszawowskim" "żarł" paliwo jak smok, 15-20 litrów na 100-kę to był super wynik, a potrafił "wyżłopać" i 25, ale za to dobrze sprawował się w terenie. Później po zastosowaniu silnika z Poloneza było trochę oszczędniej, ale już gorzej z jazdą w terenie. Miałem go w wersji wojskowej model Honker, przystosowany do przewozu 7 osób, bez "balkonika" ładunkowego i z demontowanym dachem.
Samochód Tarpan Honker 4012 osobowy, 2.5 D Iveco 1993r. - Sklep  PGmilitaria.pl

Edytowane przez Alexspin

@Alex kiedyś bardzo chciałęm uszlachetnić tarpana mostami i reduktorem  uaza tzw "afgańskimi" i okrasić silnikiem od fergusona, było to naprawde dawno.
@kat_636 w muzeum żarcikiem było to że na ekspozycji straszyły wędki których używam :)

Gość Ubertroll
11 godzin temu, Wartburg napisał:

Nadchodzi czas na obstrzał z armatohaubic; zaraz czas na brzane a i "kulinarny" sum po nurcie chodzi...

Masz Andrzeju wentylowane pomieszczenie?

2 godziny temu, zwykły michał napisał:

Ile ważą Twoje ciężarki? 

Jak dla mnie, tak na "oko", to ze 200 g. Równie dobrze mogą być to 300 g sztuki. Sam z ciekawością poczekam co Wartburg napisze.

Edytowane przez Docio

Około 300 zależnie od napełnienia formy 280~320 
Gotowałęm w przeciągu,
fajnie sie topi opakoofke od starego kabla telekomunicacyjnego wypaćkaną smołą :ph34r:
to nie był czysty ołów tylko jakiś stop drukarski z epoki dawno mnionej kiedy uzywano ołowianych czcionek i takowych spacji...

3 hours ago, mikolaj łódzki said:

Może trochę spóźniony ale rozglądając się znalazłem takie cudo.;)

Wyobraź sobie, że jeszcze się rozglądam :D Dla mnie to abstrakcja bo nigdy nie mieszkałem nawet w okolicy łowiska sumowego. Pojawiło się po wielu latach od wyjazdu z rodzinnego domu.

Osobiście na suma wybrabył coś innego ale do łowienia płaszczek na jednym z wybrzeż hameryki taki kij jest moim pierwszym wyborem. Wiem abstrakcja. Można by też było tym próbować łowić halibuty w Norwegii.:) I tak myslalem czy nie kupic tego kija ale sądzę bedzie to kupienie armaty żeby zestrzelić muchę. Ostateczna decyzją pochwalę się w wątku odpowiednim. 

Masz jeszcze kawał życia przed sobą i dzisiejsza abstrakcja może być codziennością. Będziesz miał dość łowienia płaszczek I zatęsknisz za wzdręgami ;)

Moje życie już kilka razy skręciło w niespodziewanym kierunku i robiłem rzeczy o jakich nawet nie śniłem dwa lata wcześniej :) Mam na myśli robienie czegoś w sensie zawodowym.

Gość kat_636

alexspin - miałbyś temat do rozmów z moim mężem, ciekawe zdjęcie, mówisz 7 os formalnie czy nieformalnie?; )

k.

alexspin - czy to prawda że na 10 osób te współczesne są?

co z nim się stało że już go nie masz ? ciekawa jestem , napisz.

4 godziny temu, kat_636 napisał:

mówisz 7 os formalnie czy nieformalnie?

Na tyle osób był zarejestrowany, a nieformalnie mógł pomieścić nawet 12.;)

4 godziny temu, kat_636 napisał:

co z nim się stało że już go nie masz ?

To było dawno, kupiłem go 15 lat temu i sprzedałem po trzech latach. Po prostu był dla mnie za duży, zbyt paliwożerny. Praktycznie jeździłem nim w dwie osoby, w porywach we cztery, więc sens utrzymywania go był wątpliwy. Poza tym to był grat z wyprzedaży wojskowej i wymagał ciągłych napraw.
Kupił go zapaleniec, który wyremontował go od podstaw i zrobił z niego cacuszko, kontakt się urwał i nie wiem co z nim się dalej dzieje.
Do tego ja też jestem stary i już wyparowała mi z głowy jazda po niedostępnych wertepach.

Edytowane przez Alexspin

• 2 tygodnie później...