Docio Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Mógłbym sobie zaśpiewać: miałeś Chamie złoty szpadel... Miałem fajną saperkę, podwójnie składaną, zajmowała tyle miejsca, że mieściła się praktycznie wszędzie ale kręgosłup się burzył no to podarowałem ją Windowi. Kupiłem sobie szpadel normalnej wielkości i to był słuszny wybór choć oko uciakało mi na półkę z saperkami. Problem powstał w samochodzie bo choć ze zmieszczeniem jego nie ma najmniejszego problemu to jednak wala się w bagażniku. No to postanowiłem go przytwierdzić do przegrody. Zmierzyłem średnicę styliska i zakupiłem to sztuk dwie. Sam ciekaw jestem jak ten uchwyt będzie trzymał i sprawował się. A może ktoś ma już z nim praktykę i chciałby się podzielić wrażeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Czegoś podobnego używam na działce do trzymania w pionie narzędzi ogrodniczych. Nie powiem - dosyć wygodne choć często trzeba dwoma rękami wpiąć się w uchwyt. Jak to będzie zachowywać się w samochodzie podczas jazdy trudno mi określić. U mnie się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 choć często trzeba dwoma rękami wpiąć się w uchwyt No od razu mordka mi się cieszy. O to właśnie mi chodziło żeby było mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Zbrojeń do Big Game ciąg dalszy Klipsy trollingowe przed i po modyfikacji (wymiana krętlików, agrafek, linki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okno Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Widzę Andrzej że całkiem po taniości kupujesz. Aby czkawką Ci się nie odbło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 po taniości kupujesz Na melonach nie leżę Janeczku. Doić się też się nie dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1313 Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Ten przełącznik to dał mi do myślenia, aż zwoje się zagrzały Tym bardziej, że w naturze ma 2 razy tyle styków niż na schemacie. Zadanie zmiany kierunku obrotów silnika rozwiązane Panie Prezesie. Potrzebującym sprzedam licencję za Broksa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Właśnie doszły 4szt z papierami, podbitą gwarancją, wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Kijaszek także dotarł - Shakespeare Ugly StikTiger Gold + 2.18m/12-25lb Potężna pała na duże ryby. Po taniości ale myślę, że nie zawiedzie. Pierwsze wrażenie to ciężka, solidna konstrukcja. Sprasowany korek na rękojeści, uchwyt Fuji... Ocenię akcję ML dopiero pod obciążeniem. Na razie wystarczą mi dwa kije dorszowe, które będą chciał wypróbować - wtedy może kupię następny? Muszę dokładniej wiedzieć, czego potrzebuję? Ponoć ciężko to złamać, oby Niech pracuje, docenimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 27 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Nie wiem, czy dobrze zrobiłem ale kupiłem żyłkę SUFIX DURAFLEX 0,40/15,5kg na 300m szpuli. Długo zastanawiałem się nad zakupem w Decathlonie ale po kilku telefonach jednak wróciłem się i wziąłem. Obsługa w sklepie absolutnie poniżej krytyki, także smród jaki wpada w nozdrza odpycha ale już nie chciało mi się ganiać. Po przeglądzie w necie danych tych żyłek dochodzę do wniosku, że jednak wybór nie był zły. Zobaczymy w praniu, co warta jest ta żyłka? Gwarancja dwa lata, ciekawe Wyrobiłem sobie kartę lojalnościową i sprawdzę ją za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarot Napisano 29 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Kołowrotek Ryobi ecusima 300Vi Plecionka Mikado Nihotno 0,14 Amen Andrzeju a co do Twojego postu na temat gwarancji w Decathlonie - dziś oddałem niespełna roczny kołowrotek Daiwa Laguna na gwarancji w Decathlonie, jako rozwiązanie gwraancji proponowali mi bon o wartości kołowrotka. Niestety żeby otrzymać zwrot gotówki musiałem wypisać zgłoszenie reklamacyjne Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Astarot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Poszedłem "tylko" po robactwo i paczkę ziemi ... Poprosiłem o spławiki w przedziale 1,5-2,5g . Koniecznie z grubą antenką . Ale jeden cienias od Lorpio wpadł mi w oko i dołączył do towarzystwa. Taki zboczek jestem Do tego kilka drabinek, trzeba będzie zestawów uwiązać parę. Na Wycztok jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Napisano 4 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Poszedłem "tylko" po robactwo i paczkę ziemi ... Poprosiłem o spławiki w przedziale 1,5-2,5g . Koniecznie z grubą antenką . Ale jeden cienias od Lorpio wpadł mi w oko i dołączył do towarzystwa. Taki zboczek jestem DSC_0082.JPG Do tego kilka drabinek, trzeba będzie zestawów uwiązać parę. Na Wycztok jak znalazł. dobrze widzę, że te spławiki Experta mają w zestawie koszulki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 4 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Bardzo dobrze widzisz, tylko Lorpio golas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszkiewicZ Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Wreszcie "nadejszła wiekopomna chwiła" , że i ja wystawię na widok publiczny swój dzisiejszy zakup. - A było to tak: wybrałem się w porze przed południowej na przejażdżkę rekreacyjną w kierunku miejscowości Chwaszczyno, aby tam obrać kierunek Żukowo a po drodze odwiedzić zbiornik wodny "Żwirownię". Po pokonaniu ronda, w niedalekiej odległości, przy trasie ukazał się szyld " sklep wędkarski". Był bym niewdzięcznikiem nie wstępując do niego - przy okazji dokonałem zakupu dwóch spławików i haczyki nr 16. W wykonaniu przyponów nie miałem problemu, ale jak na takie małe haczyki nałożę robala... (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 ale jak na takie małe haczyki nałożę robala... (?) Pensetą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 7 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Pensetą. Proponuję przez lupę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 9 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Systematycznie odwiedzam swoje ulubione sklepy i wciąż coś kupuję i kupuje i .... Ostatnio zakupiłem poza prozaicznymi zanętami, glinami i ziemią płyn do odtłuszczania żyłki na kołowrotku. Obaczymy co to warte ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 9 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Woda z ludwikiem też rewelacyjnie to robi, a prawie za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zduneq Napisano 12 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Systematycznie odwiedzam swoje ulubione sklepy i wciąż coś kupuję i kupuje i .... Ostatnio zakupiłem poza prozaicznymi zanętami, glinami i ziemią płyn do odtłuszczania żyłki na kołowrotku. Obaczymy co to warte ... Proszę nie wieszać na mnie psów, ale cóż ten zabieg ma uczynić?Rozumiem, że odtłuścić ale jaki da to konkretnie efekt? A ja dzisiaj zakupiłem 2 błystki .Niedługo aktualizacja postu.Zamówiłem z sieci 15 akcesoriów do spiningu(błystki,kopytka,główki,wahadłówki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 12 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Proszę nie wieszać na mnie psów, ale cóż ten zabieg ma uczynić?Rozumiem, że odtłuścić ale jaki da to konkretnie efekt? Ten zabieg spowoduje, ze żyłka będzie łatwiej tonęła, co w niektórych metodach i technikach jest kluczową sprawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 12 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Daj znać jak w łowieniu Dzisiaj już mogę coś o tym napisać. 1. Kołowrotek miodzio, zarzucanie, topienie żyłki, praca hamulca, układanie żyłki, itd - poezja. 2. Slidery Rive - wykonanie perfekcyjne, towar wart swej ceny, ale mam zastrzeżenia do opisu ich gramatury. Krótko mówiąc przestrzelili na plus (przeszacowali o ponad 1 g). 3. Slider Traper 4+10. Musiałem potraktować kropelką Super Gluta ten metalowy element dociążenie własnego, bo wylatał. W porę zauważyłem i zabezpieczyłem. Tu z kolei niedoszacowali dociążenia na żyłce na minus. W rzeczywistości potrzeba do niego ok 2 g więcej na żyłkę. 4. Mam jeszcze "na warsztacie" slidery Gutka, ale te są we wstępnej fazie testów. Z tego, co już zanotowałem, to potrafią wpadać w locie w beczkę, a to niesie za sobą nieuchronne splątanie. Tak się działo dzisiaj podczas siłowych zarzuceń pod wiatr. Zakupiłem też marker do znaczenia na żyłce. I co ciekawe, nie wydałem na niego 50 czy ponad 60 zł, ale aż 5 zł. Przypadkiem znalazłem się w sklepie z art szkolnymi i papierniczymi i tam go znalazłem. Jak zrobię raz znak na żyłce rozpoczynając połów, to mam go jeszcze podczas kolejnego wędkowania. Warunek, wysuszyć żyłkę ręcznikiem i dopiero malować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 13 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Jotes zaskoczyłeś mnie spławikiem Rive. Różnica 1g to dla tej firmy prawdziwa porażka. O Traperze nie ma się co rozpisywać, to najzwyklejsza niedoróbka i miałeś albo pecha, albo taka jest strategia firmy na eliminowanie strat z produkcji. Co do markera to aby Ci służył jak najlepiej. Osobiście nie jestem przekonany do olejowych, gdyż musiałbym znać pełną specyfikację czy aby nie niszczy żyłki tak jak popularne i powszechne acetonowe. Gdybyś "puścił farbę" w czasie którejś rozmowy telefonicznej to od razu poleciłbym Ci foliopis, który właśnie przeznaczony jest do nanoszenia oznakowań na materiałach z poliestru i poliamidu, czyli materiałów, z których robione są żyłki. Cena też jest zbliżona 5-8zł/szt. Osobiście za Stabilo OHPen universal czarny zapłaciłem niecałe 6zł i używam do pisania na folii od ponad roku. Na strunówkach napisy muszę poprawiać po miesiącu choć macam je codziennie. Napisy bez problemu wytrzymują też na torebkach, które "wpadają" z produktami do zamrażarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 13 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Z tymi spławikami, to jest spore utrudnienie podczas łowienia, bo w takim razie nie mogę w tracie połowu zrobić podmiany. Gdybym chciał podmienić Rive 3+12, na slider innej firmy np Gutka, czy Trapera o takiej samej gramaturze, to już jest dupcia blada. Się nie da! Ale jakoś to można przeboleć. W Rive brakuje mi też większej ilości kombinacji z antenkami, bo są tylko dwie - pomarańczowa i żółta. W traperze jest aż 5 kombinacji i to stawia je wyżej od Rive, a przynajmniej pod tym względem. Z kolei wypadające dociążenie wstępne wyłażące z Trapera, to jest jego minus. Takich niedoróbek nie trafia się w Rive. Muszę jeszcze zdobyć slidery Lorpio, choć Jonasz zdaje się miał do nich zastrzeżenia. Jeśli dobrze pamiętam, to wyleciało mu w trakcie połowu gniazdo do mocowania antenek. Ale skoro już o tym wiem, to profilaktycznie przed użyciem mogę to potraktować Super Glutem. A odnośnie markera, to nie odnotowuję żadnych zniszczeń żyłki. Jest OK! Olejowy/olejny, to nie to samo, co acetonowy i każdy z nas powinien o tym pamiętać jeszcze z podstawówki, że aceton jest rozpuszczalnikiem. Z czystym sumieniem polecam ten marker! Jak zrobię nim krechę na żyłce, to bardzo długo trzyma piękny i wyrazisty biały kolor. I o to chodzi! Ten zakup jest trafiony... Edytowane 13 Maja 2015 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 18 Maja 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Sprzęt powoli się zużywa więc czas powoli odświeżać zasoby. Przed sezonem odkryłem, ze mój pokrowiec przetarł się na dnie, a podczas ostatniego wędkowania zamek jednej z komór wziął i się zepsuł. Człowiek, który uszył mi poprzedni zniknął z rynku a to co proponuje Allegro nie podchodziło mi specjalnie więc postanowiłem zainwestować w firmowy pokrowiec. I tak odebrałem dziś dwukomorowy pokrowiec Kongera o długości 165cm. Mam nadzieję że i ten posłuży parę lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi