Gość Ubertroll Napisano 14 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 (edytowane) Andrzeju, tonący brzytwy się chwyta Drapieżniki mają mnie ostatnio... tam! Aleeeeeeeee, tak na serio, to plan jest taki. W czasie wiosenno-letnio-jesiennym w okolicach brzegu pływa mnóstwo białorybu. Planuję wtarabaniać się do wody i łowić ryby, które niekoniecznie dla wielu wędkarzy są zdobyczą spinningową. I choć mormyszyng staje się coraz bardziej popularny, to w moich okolicach niekoniecznie. I to mnie kręci, szczególnie, że chcę to robić będąc jak najbardziej wtopiony w środowisko ryb. Zaczynałem od kleniojaziowania na microwoblerki, bo w mojej okolicy prawie nikt tak nie łowił. Następnie casting - bo "co to za wędka do góry nogami', w następnej kolejności casting na meeeega lekkko (dopóki przestało mnie to rajcować, kiedy chińska myśl kopjującotechnologiczna spsiarowała to). Teraz chcę się wyłamać i z pełną premedytacją łowić płocie, wzdręgi, karasie i leszcze. A jak to się stanie masówką, to może będzie warto pochylić się nad tym. Choć ktoś upierdliwy powie, że to przepływanka. Trza szukać bodźców Edytowane 14 Listopada 2023 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szperaczz Napisano 15 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 To już naprawdę ostatni (przynajmniej w tym roku) Na sucho mega, w weekend może uda się nad wodą spróbować 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 15 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 19 godzin temu, Ubertroll napisał: Choć ktoś upierdliwy powie, że to przepływanka. Chyba ktoś niewidomy. Przecież to batomuchówka. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 15 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Godzinę temu, Szperaczz napisał: To już naprawdę ostatni (przynajmniej w tym roku) Zarzekała się żaba błota. Pod choinką już jest miejsce. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 15 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 Ostatni nabytek i ostatni sam zostałem w tym kraju tylko kolejnego psa mi siostra zostawiła. Jak to mówią nie kupiony ale wesoły, gryzie jak należy. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szperaczz Napisano 15 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Docio napisał: Zarzekała się żaba błota. Pod choinką już jest miejsce Mikołaj już wór zawiązał, tak jak i gwiazdor i inne ludy co z choinką mogą mieć związek No może jeszcze rękawice, kalosze i jakieś drobnice (przynęty) do castingu ale nic z grubego sprzętu. Ewentualnie walizka na broń jeśli dopasuje jakąś by 3 castingi zmieścić Edytowane 15 Listopada 2023 przez Szperaczz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 15 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2023 W dniu 14.11.2023 o 21:18, Ubertroll napisał: Teraz chcę się wyłamać i z pełną premedytacją łowić płocie, wzdręgi, karasie i leszcze. A jak to się stanie masówką, to może będzie warto pochylić się nad tym. Choć ktoś upierdliwy powie, że to przepływanka. Nie rób plastikow/węglowego obciachu, jaończyka mozna kupić tanio o ile nie musi mieć cechy rzemieślniczej nadanej rodowi kilkadziesiąt pokoleń wstecz. taki na przykład 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 18 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 (edytowane) Parę gumek na początek w promocji z Pleciony. Kolejkują się następne. Edytowane 18 Listopada 2023 przez ZbylR 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 20 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2023 Kijek dotarł, multik w drodze 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 20 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2023 Hahaha, a nie pisałem. A choinka czeka, a pod nią takie ładne miejsce pod lekko zwisającą gałązką, wciąż puste... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 20 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2023 (edytowane) 7 godzin temu, ZbylR napisał: Kijek dotarł, multik w drodze Się pochwal jakie masz wrażenia z rzucania tym wędziskiem. Ja mam mieszane. Może dlatego, że do szczupakowania lubię mięsiste i ciepłe blanki. Ten jest jakiś dla mnie "kołkowaty". Być może mam zbyt małe doświadczenie w użytkowaniu tak mocarnych wędzisk. Zanosi się, że będę szukał czegoś innego. Zapewne coś ze stajni St. Croixa. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 20 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2023 To pewnie dopiero na wiosnę Ja się nie znam, ale tak sobie myślę, że przy takim cw nie może być zbyt „mięsiście”. Ciężkie przynęty przeładowywałyby wędzisko, i trochę byłoby „bujające” się. Ale podkreślam, ja się nie znam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 21 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 Ja mam wrażenie jakbym rzucał kijem od szczotki. Ale ja mam mizerne doświadczenia z tego typu zestawami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 21 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Ubertroll napisał: Być może mam zbyt małe doświadczenie w użytkowaniu tak mocarnych wędzisk. Zbytnia skromność Kto jak nie Ty Co ja mam powiedzieć, jeśli nigdy nie miałem wędziska przekraczającego 60g, a teraz najcięższe ma raptem 35 (praktycznie 40)g? Edytowane 21 Listopada 2023 przez Alexspin 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kusy Napisano 21 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 22 godziny temu, Ubertroll napisał: Może dlatego, że do szczupakowania lubię mięsiste i ciepłe blanki. Ten jest jakiś dla mnie "kołkowaty" Z tego co wiem to masz też SG4 20-60g a to chyba nie jest "mięsisty" kijek? Mam ten sam model z serii SG2 która zbiera opinię troszkę mniej szybszych od SG4, a moja SG2 wydaje bardzo szybka Zakupiłem trochę "cukiereczków" pod to castingowanie 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 21 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2023 2 godziny temu, Kusy napisał: Z tego co wiem to masz też SG4 20-60g a to chyba nie jest "mięsisty" kijek? To jest wędzisko przeznaczone przede wszystkim pod jerki, a nie gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 22 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Kupiłem nowy.... mutiplikator Generalnie elektryczne ale posada awaryjne zasilanie korbą 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kusy Napisano 22 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Według sprzedawcy ma być zaj*bista dzieki @Ubertroll za namiary 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 23 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Gdy sprawdzisz, napisz czy sprzedawca mówił prawdę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 23 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Znasz Alku sprzedawcę - Pawła (@psulek). Sprzedaż sprzętu wędkarskiego nie jest dla Niego głównym źródłem utrzymania, więc nie musi nawijać makaronu na uszy klientom . Nie chcę wyjść na jakiegoś naganiacza, ale do dzięki Pawłowi trafiłem na P-line'a TCB8 , z której jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 23 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Kupowałem od niego plecionki Sunline Siglon i nie mam żadnych zastrzeżeń. Zawsze wszystko w porządku, żadnych wpadek. Rzetelne informacje i opisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 23 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 8 godzin temu, Alexspin napisał: Gdy sprawdzisz, napisz czy sprzedawca mówił prawdę... Najwcześniej w maju. Teraz do końca sezonu na multiku zostaje to co jest. A póki co jeszcze gumki 20 cm kupiłem miesiąc został to się choć trochę nacieszę tym castem Na fotce dla porównania z gumka 10 cm. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 23 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Co to za uzbrojenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 23 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 59 minut temu, ZbylR napisał: Co to za uzbrojenie? Aaa takie mojego autorstwa sam je sobie robię można powiedzieć. Podwójny krętlik połączony z materiałem przyponowym od Dragona (surflon 7x7 12kg). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 24 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 W dniu 20.11.2023 o 15:29, Docio napisał: Hahaha, a nie pisałem. A choinka czeka, a pod nią takie ładne miejsce pod lekko zwisającą gałązką, wciąż puste... Krakał, krakał… I wykrakał Ale już koniec! W tym miesiącu Teraz jakaś lina do tego, tylko jaka? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi