Skocz do zawartości

Co nowego kupiliście?

szymonxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

I wzajemnie. Bardzo się cieszę, że przyjechałeś pomimo przeszkód. Naprawdę. Twoje wprowadzenie w otoczenie było dla mnie niezwykle pozytywne i pożyteczne. Bardzo dziękuję :) Zrobiłeś mi fantastyczną niespodziankę  nickiem :)

Zaczynam mieć wrażenie, że jestem już wyposażony na różne warunki i potrzeby, zaczynam spać spokojnie, kompulsywność znacznie zmalała, choć wciąż daje się trochę we znaki.

Ta kompulsywność, to trochę po sąsiedzku. Tegoż samego imienia sąsiad mieszkający w Finlandii, a na urlopie zza ściany (z branży wcześniejszej jak się okazało). Innego imienia trzy piętra niżej (też z wcześniejszej branży, tylko system później), i tak to się nakręcam przy rozmowach z nimi, tak jak dziś (prąd padł w bloku, spotkanie na klatce)

Gość Ubertroll

Tego złotego, mimo że już nieprodukowany, udało się kupić jako "unused" i to z nie byle jaką tunningową szpulką.

miet1320.jpg

Edytowane przez Ubertroll

5 hours ago, Ubertroll said:

Tego złotego, mimo że już nie produkowany, udało się kupić jako "unused" i to z nie byle jaką tunningową szpulką.

O co chodzi z rozmiarami szpuli? Pisaliście wcześniej o gramaturze szpul ale jakoś nie kojarzę o co w tym wszystkim chodzi.

Na razie używam stałoszpulowów, przymierzam się do szpuli ruchomej bo mam z czego wybierać. Mam kilka multiplikatorów ale raczej morskie.

29 minut temu, Wartburg napisał:

Fajne to VMC 9337, tez używam tego fasonu, co do spławików to na przystawkę irytujące-w/g moich doświadczeń- skrócił bym kil do max 3cm.

Zgadzam się haki VMC oceniłem tylko po wyglądzie modelu i grubości drutu choć skłamałbym że cena nie miała znaczenia. :)

Jeśli chodzi o spławiki to nie wykluczone są przeróbki kila, wszystko zależy od miejscówek i szczegółów jak będą używane. Kupiłem kilka po 6-8-10 g dlatego że się przydadzą a cena ich to 4,5 zł. Na sam dół strony trzeba skoczyć prawie.

Pogoda aktualnie jest ciekawa. Przypominają mi się młodsze lata. Łąki zalane wodami, wysoki poziom wód gruntowych. Jedyna różnica jest taka że kiedyś o tej porze był nie 12 a -22 stopnie i zamiast wody na łąkach był lód. Jednak nie zmienia to faktu że takie warunki dobrze wróżą łowieniu wczesną wiosną.

21 minut temu, Wartburg napisał:

Dziekuje ale wole swoje siekierą ciosane; fabryczne mi nie pasują do kompozycji artystycznej.

W sumie to jest jedna z najważniejszych rzeczy w wędkarstwie. Każdy sam wybiera, czy to sprzęt czy przynęty. Dlatego na końcu w razie niepowodzenia wszelkie żale może kierować również tylko do siebie.

W dniu 25.12.2023 o 01:21, mikolaj łódzki napisał:

Teraz jakąś wedęczka do tego ale jaka ? Oto jest pytanie.

Panowie czytam ,myślę . Wcześniej wybór już padł westin W3 3m 10-40 już kupiłem ale nie udało się skopletować mojego zamówienia . Siedzę myślę wybrałem sgs2 2.90 10-40 ale tak myślę czy aby na pewno kij na moje potrzeby ? Spojrzałem w3 2.70 10-40 w całkiem rozsodnej cenie ale wpadł mi też w oko jaxon green point 285 10-40. Jest o połowę tańszy a długosciowo jest idealny bo połączę nim (pkazjonalny )spinning morski ,szczupak jeziorowy i szczupaka rzecznego. Myślałem też nad jaxonem summum ale najdłuższy ma tylko 2,60 więc krótkawy a cenowo podobny do w3. Wiem jedno idę jutro dalej się bawić z płotkami w wyzwaniu jakie sobie założyłem żeby na bezrybiu wyczarować rybę.:) Dziś już czarowane było i przedwczoraj też..... 

9 minutes ago, mikolaj łódzki said:

Wiem jedno idę jutro dalej się bawić z płotkami w wyzwaniu jakie sobie założyłem żeby na bezrybiu wyczarować rybę.:) Dziś już czarowane było i przedwczoraj też..... 

Jezioro, rzeka, kanał? Jak łowisz? Może coś podpowiemy chyba, że próbujesz być samodzielnym czarodziejem ;)