Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 10 Lipca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 Skoro koniecznie musi być spiningowy to może taki, wydaje sie ciężki do zniszczenia 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 Do samoobrony też może być 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 Prawdziwa "waga ciężka", ale kiedyś takie były ciężkie i nie do zajechania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 (edytowane) Godzinę temu, Alexspin napisał: Prawdziwa "waga ciężka", ale kiedyś takie były ciężkie i nie do zajechania. Zasadniczo do pełnego szklaka to idealnie wyważa, przy bambusie i miotaniu cięzarami 200+ daje dobrą celność i nie urywa ręki Edytowane 11 Lipca 2024 przez Wartburg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 Proponowałeś do spinningu Kołowrotek plus pełny szklak to minimum 1kg. Jak długo można łowić z takim obciążeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 (edytowane) 4 godziny temu, zwykły michał napisał: Kołowrotek plus pełny szklak to minimum 1kg. Raczej 3 kg. A jak długo? To zależy od wędkarza i jego samozaparcia. Kiedyś, będąc młodzieńcem, będąc nad Wkrą siedziałem sobie na brzegu z gruntówką. W pewnej chwili, jakieś 50 m ode mnie wszedł do wody w spodniobutach Stomil, wędkarz z Germiną - batem 5 m o wadze coś koło ponad 2 kg. Wszedł po pierś i zaczął łowić na przepływankę na wyciągniętej ręce. Myślałem, że będzie robił odpoczynki ale nie. Dobijało do dwóch godzin jak go obserwowałem, nie wiem ile czasu tak łowił bo musiałem iść na obiad. Tak, byłem w takim wieku, że jak mama podała godzinę to musiałem być. Aha, z tego co wiem nie tylko ja widziałem taką rzecz, pewien użytkownik forum widział coś łudząco podobnego. Może się odezwie. Edytowane 11 Lipca 2024 przez Docio 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 4 godziny temu, zwykły michał napisał: Proponowałeś do spinningu Serio? Jakoś "ciężko" myśle wszystko mi sie z gruntówką kojarzy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 1 minutę temu, Docio napisał: wędkarz z Germiną - batem 5 m o wadze coś koło ponad 2 kg. Wszedł po pierś i zaczął łowić na przepływankę na wyciągniętej ręce. Sado maso... kija tzreba wyważyć jak Alfred Samet przykazał w książce o wędkarstwie sportowym z epoki pierwszych szklaków. Tak dobrze widzicie to odważnik od wagi szalkowej o ciężarze 0,5 kg wetkniety radośnie w dolnik inaczej nie jestem w stanie tym skutecznie działać zę o celności nie wspomne. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 23 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2024 (edytowane) Najnowszy zakup, włókno szklane, "krowi ogon" 1-6g, do tego multiplikator 135g. Nigdy nie miałem tak miękkiego wędziska, uczę się go - broda co trzy/cztery rzuty. Gdy nauczę się nim posługiwać napiszę coś więcej. Edytowane 23 Lipca 2024 przez Alexspin 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 23 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2024 Rozumiem, że Aliexpress? Warto podać linka zainteresowanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 24 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2024 (edytowane) Proszę bardzo, dla zainteresowanych: Wędzisko Multiplikator Plecionka Zastrzegam, zestaw jeszcze nie jest w pełni sprawdzony i nie ośmieliłbym się polecać. Edytowane 24 Lipca 2024 przez Alexspin 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 24 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2024 On 7/23/2024 at 11:02 AM, Alexspin said: do tego multiplikator 135g O tym pisałeś w Maju? Miałem się przypomnieć, że miała być recenzja a tu dopiero przyjechał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 28 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2024 Michał, jesteś zainteresowany tym multiplikatorem? Do jakiego łowienia chciałbyś go zaadoptować? Samo wędzisko zostało opisane jako "krowi ogon". Jestem to sobie w stanie wyobrazić. Szkło + siermiężne, ciężkie (na podstawie zdjęcia) przelotki. Problem z "brodami" może być spowodowany tym, że blank stosunkowo wolno oddaje energię , a lekka szpulka momentalnie wkręca się w obroty... "Twoja zawartość musi zostać zatwierdzona przez moderatora." - jest szansa, że za tydzień wpis się pojawi? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 28 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2024 7 minut temu, Inshore napisał: Twoja zawartość musi zostać zatwierdzona przez moderatora." - jest szansa, że za tydzień wpis się pojawi? Witam, wpis się pojawi gdy zostanie zatwierdzony. Nie wcześniej i nie później. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 28 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2024 A jest szansa, że będę mógł napisać prywatną wiadomość do Administracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 28 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2024 8 minut temu, Inshore napisał: A jest szansa, że będę mógł napisać prywatną wiadomość do Administracji? Priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 28 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2024 47 minutes ago, Inshore said: Michał, jesteś zainteresowany tym multiplikatorem? Do jakiego łowienia chciałbyś go zaadoptować? Chodzi mi po głowie łowienie okoni kiedy jest trochę chłodniej. Złożyłbym coś taniego bo nie będzie często używane. Mam kilka multiplikatorów ale morskie i zabytkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 28 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2024 Dobrze się podrap po głowie, bo jak dorastasz do łowienia okoni - a nie łowiłeś ich wcześniej - to zmontuj sobie zestaw stałokszpulowy. Jak będziesz wiedział jakich przynęt będziesz używał, jak daleko potrzebujesz rzucić, w jakich warunkach będziesz łowił, to dopiero wtedy przeanalizuj, czy zestaw z multiplikatorem jest zasadny. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 29 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2024 (edytowane) 8 godzin temu, zwykły michał napisał: Chodzi mi po głowie łowienie okoni kiedy jest trochę chłodniej. Złożyłbym coś taniego bo nie będzie często używane. Mam kilka multiplikatorów ale morskie i zabytkowe. Polecam: Black Rock II (praktycznie obsługuje przynęty od 2g do 20g); Daiwa Tatula 70 (na Aliexpress można dorwać poniżej 500.- PLN), lub tańszy Streeto Cast 7200. Alternatywnie ten zestaw ze szklakiem, ale jeszcze nie dość przetestowany: Wędzisko; Multiplikator. Ps Można poszukać czegoś tańszego, ale bez gwarancji, że wytrzyma dłużej niż jeden sezon. Edytowane 29 Lipca 2024 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 29 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2024 4 hours ago, Alexspin said: Można poszukać czegoś tańszego, ale bez gwarancji, że wytrzyma dłużej niż jeden sezon. Sezon w Twoim rozumieniu to minimum pięć w moim Wędzisko trzeba by było importować z Polski. Nie powinno być problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 23 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2024 Nowiutkie pachnące. Zamawiałem je na dwa w razy jeden raz major fishing(skleptrebucco). Nie polecam. Złożyłem zamówienie w niedzielę (11.08) wysyłka miała być w 24-48 godiny. W środę nic się nie ruszyło dzwonię (10.30). Dowiedziałem się dwóch rzeczy facet po drugiej stronie nie wie co to za zamówienie (podałem numer i zawartość) I to że odzwoni za chwilę. Minęła godzina i nic oddzwaniam i głucho tylko sms, że nie może rozmawiać i tak zaczęła się zabawa w ciuciubabke i napastowanie tego człekokształtnego osobnika telefonami. O 16.30 wreszcie się porozumiałem z sprzedawcą otóż kołowrotki które zamówiłem są po zwrocie gwarancyjnym. Są one już nie dystybuowane w Polsce więc poprosiłem o zwrot. Napisałem maila z numerem konta. A teraz pytanie retoryczne ,czy sprzedawca zlecił zwrot tego samego dnia? Zwrotu doczekałem się dopiero w środę(21.06) po sms-ah i już mniejszej liczbie telefonów. Drugi raz zamówiłem w środę (14.08). W dwóch sklepach Mietus i Bowl. Obydwa spisały się dobrze Bowl trochę gorzej bo paczka była dzień później i trochę gorzej zapakowane ale była(muszę zadzwonić tylko żeby podesłali kartę gwarancyjną). Oprócz tego w lokalnym sklepie kupiłem taką o to kołyske i torbisko. Do torbiska dorobię z pleksi dno żeby ją dosztywnić. Jeszcze były 2 paczki z zaopatrzeniem typu haki,dodatki, koszyki, dodatki do zanęt itp. Zapowiadam test plecionek. I spokojnie nie zapomniałem o napisaniu recenzji jaxona betaforcera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 23 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2024 38 minut temu, mikolaj łódzki napisał: Nowiutkie pachnące. Małe jakieś to łóżko 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 23 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2024 37 minutes ago, Wartburg said: Małe jakieś to łóżko Nie jesteś na czasie Tak się łowi karpie i kołyski są dobrze widziane. Jakoś muszą dorosnąć do swoich rozmiarów i nie zaszkodzi im odrobina komfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 23 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2024 1 hour ago, mikolaj łódzki said: Zamawiałem je na dwa w razy jeden raz major fishing(skleptrebucco). Nie polecam. Ten sklep od lat ma fatalne opinie. Szkoda, że nie wiedziałeś wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 23 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2024 Pośpiech ot praca oprócz widziałem jak się dobrze sprzedały na mietusie były 3 sztuki w styczniu a kupiłem ostatnią. A że z przyczyn nie jasnych konger zaprzestał dystybucij chciałem kupić zanim wykupią a akurat ten sklep oferował 2 sztuki ,choć pewnie parę sztuk chowa się po hurtowniach. Kołyske kupiłem po to aby przetestować i sprawdzić a potem mówić że to zbędny bajer po za tym mogę zrobić ładne zdjęcia z rybą bez jej wymemłania w piachu. Dla jasności na wszystko co kupiłem zarobiłem samemu nie dostałem od rozdziców/dziadków. W planach jest kupienie siedziska i wędziska pod spławik. O ile kij wiem jaki to z krzesłem mam zagwozdkę czy kupić coś w ogrodniczo-budowlanym czy typowo wedkarskiego. Mam na oku elektrostatyka f5r (ten z tacką i podpórką). Jakoś to spławikowanie mnie wciągnęło i jestem ciekaw czy lepiej zorganizowane stanowisko coś zmieni jeżeli chodzi o szybkie łowienie płoci. A tak po prostu mam już dość siedzenia i opcja rozłożenia ala leżak jest kusząca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi