Skocz do zawartości

OFF TOP - chcesz pogadać o przysłowiowej ..... , to tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

Marckus, to grzech takie ładne fotki umieszczać w Off- topie, czyli w gruncie rzeczy na śmietniku forum. Już lepiej by im było w "muchowym". ;):)

Napisano

Marckus, to grzech takie ładne fotki umieszczać w Off- topie, czyli w gruncie rzeczy na śmietniku forum. Już lepiej by im było w "muchowym". ;):)

Zbyszku ja to się cieszę, że Tobie i innym się podobają (mam nadzieję, że się podobają :D ). Co do miejsca, nie wiedziałem gdzie je zamieścić :(

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak wszedłem do Kauflandu, to już myślałem, że założyli plantację marychy, a to tylko jakaś egzotyczna odmiana klonu - choć pewności nie ma. :)

post-1521-0-95191700-1462887426.jpg

Napisano

@markus i forumowicze - czy ktoś wie jak nazywa się ten owad?

Spotykam je nad swoja wodą, są bardzo spokojne i nie uciekają przy próbie odgonienia jak siądzie na ręce.

Pewnie  rybki lubią je i ich poczwarki bo to obfity kąsek. Czy poczwarki są drapieżne w stadium życia w wodzie? 

b4764f1c4e58690emed.jpg

Napisano

Dzięki  Jarku, bardzo mnie ucieszyłeś :) , bo to dla rybek bardzo cenny owad w zbiorniku który dopiero się rozwija!!!.

Płotki uwielbiają chruściki na haczyku. Na tą przynętę miałem rekordową zasiadkę. Brały nawet na wyssaną skórkę smętnie zwisającą z haczyka. :lol:  

Napisano (edytowane)

Pewnie  rybki lubią je

Rybki bardzo lubią chruściki  :D

Czy poczwarki są drapieżne w stadium życia w wodzie? 

Co znalazłem na wikipedii link

"Larwy chruścików są pod względem odżywiania bardzo zróżnicowane – są gatunki drapieżneroślinożerne (fitofagi),detrytusożerne (detrytusofagi) oraz wszystkożerne. Niektóre są wyspecjalizowane w odżywianiu się gąbkami czy glonami. Pod względem funkcjonalnym wyróżnić możemy aktywnych drapieżców ("napadacze"), filtratorówzdrapywaczy("zeskrobywacze"), zbieraczyrozdrabniaczywysysaczy."

Jak wszedłem do Kauflandu, to już myślałem, że założyli plantację marychy,

Dorabiają :D

Edytowane przez marckus
  • 5 tygodni później...
Napisano

Krótko i na czasie. Dzisiaj drugie z siedmiu i idziemy na mistrza! (I proszę nie sugerować że ten post powinien być w dziale Humor. Zresztą OT, też nie jest zbyt szczęśliwą lokalizacją dla tak doniosłej wizji.) ;):)

Napisano (edytowane)

Krótko i na czasie. Dzisiaj drugie z siedmiu i idziemy na mistrza! (I proszę nie sugerować że ten post powinien być w dziale Humor. Zresztą OT, też nie jest zbyt szczęśliwą lokalizacją dla tak doniosłej wizji.) ;):)

Nie wiem, czy uda się wygrać 7 meczów pod rząd...

Ale wizja ciekawa i prawie realna.

Górą Nasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Tammyy
Napisano

Tammyy napisał:

Gdy nagle krowy są piękniejsze od miejscowych kobiet, to już...

Z wyjątkiem Heidi Klum, ale wyjątek ponoć potwierdza regułę... ;)

Napisano (edytowane)

Chłopcy nasi, niech sobie dobrze buty Butaprenem wysmarują, żeby im się piłka kleiła i mają mi wygrać 2:1. :)

Problem tylko w tym, że u nas zapowiadają burze od 21.00 aż do 10.00 następnego dnia. Figę się zobaczy, a nie mesz... :(

Ps. Dla tych, co mają zakodowany Polsat Sport! Mecze dostępne są na NC+, kanał 245 ZDF i na kanale 300 Das Erste.  :cheers:

Edytowane przez Jotes
Napisano (edytowane)

Ps. Dla tych, co mają zakodowany Polsat Sport! Mecze dostępne są na NC+, kanał 245 ZDF i na kanale 300 Das Erste.  :cheers:

No już chyba nie

LINK

Ja osobiście oglądam na stronce pierwsza.tv

Za symbolicznego piątaka wykupiłem na 5 dni. Jak ktoś ma smart tv to może sobie odpalić stronkę i oglądać. tak samo działa na smartfonie :)

a już 1/8 to chyba w otwartej będzie :)

Edytowane przez wind
edycja linku
Napisano

Jotesku, bądź dobrej myśli. Nawet jak się jakaś burza "skroi", to na pewno "pójdzie bokiem". ;):) Też po cichu liczę na to skromne 2:1. ;)