Alexspin Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) (...) gdy fiskus się dobierze komuś do czterech liter, to tylko modlitwa pozostaje. ... a i ona nic nie pomoże, choć może teraz, przy obecnej władzy totalitarnej, jeśli pomodlić się do Boga Bliźniaka, albo Św. Ziobra, może i pomogłoby... Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Alexspin
1papilion9 Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Grudnia 2015 Święty Antoni jeszcze mógłby pomóc
Jotes Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) ... a i ona nic nie pomoże, choć może teraz, przy obecnej władzy totalitarnej, jeśli pomodlić się do Boga Bliźniaka, albo Św. Ziobra, może i pomogłoby... No tak, rządy aferzystów, sprzedawczyków, zdrajców, sługusów niemieckich i złodziei, by mogły pomóc, bo byłoby komu haracz zapłacić. Niebezpieczną dla wędkarskiego forum, strunę naciągasz, oj niebezpieczną!... Zwłaszcza, że to obraża poglądy wyborców i to zdecydowanej większości! A szyderstwo z wiary, jest oznaką tchórzostwa, a nie odwagi. Rajcuje Cię opluwanie rodaków? Po Tobie, spodziewałbym się więcej rozwagi, empatii i tolerancji ( za ostatnich rządów najmodniejsze słowo) Edytowane 22 Grudnia 2015 przez Jotes
Docio Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Grudnia 2015 że to obraża poglądy wyborców i to zdecydowanej większości! Hmmmm, znów operujemy inną matematyką? Wyniki dawno opublikowane. W uogólnieniu na zwycięską partię zagłosowało 40% przy 50% frekwencji, czyli ok 30% wyborców uprawnionych do głosowania. W mojej matematyce 30% całości nigdy nie było zdecydowaną większąścią.
wind Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Grudnia 2015 Niebezpieczną dla wędkarskiego forum, strunę naciągasz, oj niebezpieczną!... Zostańmy przy tej przysłowiowej ... Polityka to śliski temat i jak by nie patrzeć bardziej dzieli niż łączy, odwrotnie niż nasze szlachetne hobby .
Jotes Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Grudnia 2015 Hmmmm, znów operujemy inną matematyką? Tak, właśnie widzę, że Ty operujesz własną, a nawet TVNowską. Średniorozgarnięty człek prawidłowo odebrał moją wypowiedź i wie, że ja mam na myśli zdecydowaną większość, która poszła na wybory. To TA ZDECYDOWANA większość dała wynik wyborów! Twoje wyniki nie mają wpływu na wynik wyborczy. I tego się trzymajmy... Polityka to śliski temat i jak by nie patrzeć bardziej dzieli niż łączy, odwrotnie niż nasze szlachetne hobby I o tym napisałem wyżej, ale jak widać, zbyt małym drukiem...
Alexspin Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Jarku, nikogo nie chciałem obrazić, ani opluwać. To mnie obraża i opluwa Pan Prezes zaliczając mnie do gorszej kategorii Polaków i wygłaszając pewne porównania. Natomiast w pełni zgadzam się z pierwszym zdaniem Twojego postu. Nie jestem ani pro-PO, ani pro-PIS, ani żadne pro-, mój zawód wymaga apolityczności i tak trzymam, ale nie jestem też zwolennikiem rządów totalitarnych, a jak dotąd na to się zanosi i to mi się nie podoba. Jestem również przekonany, że nie spodziewała się też tego większość tych, którzy stanowili tę większość wyborców. Mam kontakt z wieloma ludźmi, którzy wynieśli na tron Pana Prezesa, niestety, teraz są mocno zawiedzeni. Miało być lepiej, ale nie poprawi się "złego" przez wprowadzanie "gorszego"... Nie szydzę również z wiary, bo to nie ma niczego wspólnego z polityką. Wiara jest sprawą wybitnie indywidualną i ma się ją w sercu i duszy, a nie w głowie. Przepraszam jeśli Cię uraziłem, nie miałem tego w zamiarze, źle mnie zrozumiałeś. Ps Danielu, jeśli uważasz za stosowne, wywal mój post #351... Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Alexspin
Jotes Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Alek, szanuję Cię jako wędkarza i kolegę z Portalu, ale nie interesują mnie Twoje wynurzenia na temat, jak pojmujesz polityków i politykę. Nie obchodzi mnie, że ulegasz presji mediów reżimowych. Nie interesuje mnie, że nie potrafisz słuchać ze zrozumieniem. Nie obchodzi mnie, że przyjmujesz bezkrytycznie zmanipulowane teksty i to jeszcze zamieszczane w takim szmatławcu, jak Fakt24. Ja słuchałem bezpośrednio słów Prezesa - oglądałem to na żywo (w TV) - które zostały zmanipulowane, zrozumiałem i w pełni się z nimi zgadzam. O apolityczności, to nawet nie powinieneś pisać, skoro wylewasz jednocześnie aż tyle politycznego brudu i uprzedzeń na forum. Teoretycznie ten zawód powinien być apolityczny, ale tę zasadę złamał, zniszczył i zniweczył prezes TK, wpieprzając się z buciorami do polityki. Ten komunistyczny twór należy czym prędzej rozpędzić na zbity ryj, przewietrzyć i stworzyć na nowo, ale po pełnej lustracji sędziów! Powiadasz rządy totalitarne? Jeszcze się okaże, jakie to będą rządy, dopiero się zaczynają. Ale fakty są takie, że ludziom, którym było dobrze i bogacili się w czasach poprzednich rządów, strach do dupy zagląda, bo już im nic nie przyjdzie lekką ręką. Oni mieli jak pączek w maśle, a reszta społeczeństwa była pod okupacją. Spoko, okupant odsunięty od koryta, wróci prawo i porządek - dla wszystkich! Ostatnich 8 lat okupacji idzie w niepamięć, czas odbudować kraj ze zgliszcz i wiń za to okupanta. Powiadasz, że masz kontakty z wieloma ludźmi? Ja też, ale też potrafię czytać ze zrozumieniem, przeglądając różne fora i widzę niezadowolonych tylko i wyłącznie tych, którym za poprzednich rządów żyło się bogato i lekko. Widziałem też tych - Tfu! - KODowców, bo to oni są wichrzycielami i podburzają do... No właśnie do czego, jeśli nie do bratobójczej walki i zwalczania się na wzajem? Głupim i zdezorientowanym, sterowalnym narodem, rządzi się łatwo. Na wiecach widzę w pierwszym szeregu starych i zatwardziałych komuchów, w środku pochodu byłych Milicjantów, a kolumnę zamyka stare znienawidzone ZOMO. Przyłączasz się do nich, do ludzi żądnych krwi rodaków? A do tego to wszystko zmierza i tylko z tego powodu, że zarządzają nimi ludzie reprezentujący wpływy polityków, bankierów i przedsiębiorców z Niemiec, broniących się przed nałożeniem na nich podatków takich, jakie w całej Europie muszą płacić. Już w przeszłości próbowali dwukrotnie, narzucić światu swoją dominację i politykę. I wiemy, jak to się skończyło... Reasumując. Czy będzie gorzej, czy lepiej, to ocenimy na zakończenie kadencji, bo tak zdecydowała większość wyborców - czy to się komuś podoba, czy też nie! A zrozumieć, zrozumiałem prawidłowo obydwie Twoje wypowiedzi. Szanuję Cię, ale nie tykajmy tutaj polityki, przynajmniej nie w taki sposób, w jaki dokonałeś wrzuty w wędkarskim przecież temacie. Wróćmy na ziemię. Danielu, sorry, ale muszę Cię prosić, byś niczego nie usuwał. Ja, póki co, nie mam się czego wstydzić w swoich wypowiedziach. A jeśli z czymkolwiek się pomyliłem, to będę się bił w piersi na koniec czteroletniej kadencji. Wtedy też pokajam się i przeproszę za swoje błędne rozumowanie. Niech wszystko tutaj wisi i czeka na prawdę. Alku - pozdrawiam Cię.
Alexspin Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 (...) fakty są takie, że ludziom, którym było dobrze i bogacili się w czasach poprzednich rządów, strach do dupy zagląda, bo już im nic nie przyjdzie lekką ręką. Oni mieli jak pączek w maśle, a reszta społeczeństwa była pod okupacją. Spoko, okupant odsunięty od koryta, wróci prawo i porządek - dla wszystkich! Ostatnich 8 lat okupacji idzie w niepamięć, czas odbudować kraj ze zgliszcz i wiń za to okupanta. Z tym zgadzam się w 100%%.(...) zarządzają nimi ludzie reprezentujący wpływy polityków, bankierów i przedsiębiorców z Niemiec, broniących się przed nałożeniem na nich podatków takich, jakie w całej Europie muszą płacić. Już w przeszłości próbowali dwukrotnie, narzucić światu swoją dominację i politykę. I wiemy, jak to się skończyło... Z tym też.(...) ale nie tykajmy tutaj polityki, przynajmniej nie w taki sposób, w jaki dokonałeś wrzuty w wędkarskim przecież temacie. Wróćmy na ziemię. Za to przepraszam wszystkich.(...) Czy będzie gorzej, czy lepiej, to ocenimy na zakończenie kadencji (...) Zobaczymy... ja mam ambiwalentny stosunek do tego co się dzieje, choć miałem inne nadzieje. Jarku pozdrawiam Cię i mam nadzieję, że Ty masz rację, chciałbym się mylić...
Docio Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Średniorozgarnięty człek prawidłowo odebrał moją wypowiedź Jednak i tutaj się nie zgodzę, gdyż średniorozgarnięty wie co pisze i nie napisałby wyborców, które to słowo określa wszystkich uprawnionych do głosowania, lecz napisałby głosujących, które to słowo oznacza tych co udali się do urn. Dziękuję pięknie za podsumowanie mojej osoby. Znaczy jestem małorozgarnięty a to oznacza niemal lub wręcz debila. No to również życzę Ci zdrowych i wesołych świąt, a reszta jest milczeniem...
wind Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Koledzy, stawiacie mnie w niezrecznej sytuacji.
Alexspin Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Jeszcze raz przepraszam wszystkich...
Jotes Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Jednak i tutaj się nie zgodzę Jakoś mnie to nie dziwi. No cóż, jednak nie zrozumiałeś pomimo, że specjalnie dla Ciebie napisałem drukowanymi literami - "TA ZDECYDOWANA większość". Zdecydowana, znaczy tyle, że byli przy urnach, zdecydowali się oddać głos i wybrali nowy parlament. W sposób zdecydowany - DEMOKRATYCZNY! - opowiedzieli się za kimś konkretnym, zgodnie ze swoją wolą i sumieniem. I nikt, absolutnie nikt, nie ma prawa teraz tego zmienić. Nie napisałem nigdzie, że chodzi mi o wszystkich obywateli uprawnionych do głosowania, bo z nich większość nie zdecydowała się na wzięcie udziału w demokracji bezpośredniej (w sumie, w obywatelskim obowiązku). Olali wybory i teraz psioczą, choć nie mają prawa. Za późno na krokodyle łzy! Wyniki wyborów są i poszły już w świat, jak sam słusznie zauważyłeś. Niezdecydowani głosu nie mają - świadomie zrezygnowali z niego. A Ja mimo wszystko Ciebie nie będę obrażał - to Twoja domena, obrażać wszystkich wokół, jeśli coś nie jest po Twojej myśli. I wzajemnie, wszystkiego dobrego - wesołych świąt. Dla mnie EOT!
Docio Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Koledzy, stawiacie mnie w niezrecznej sytuacji.Forum jest dla wszystkich a nie wybranych, więc wal bana ja się nie pogniewam. Jeszcze raz przepraszam wszystkich... Nie przyjmuję. W żaden sposób i z żadnej strony nie poczułem się urażony. Twoje zdanie, Twoja opinia, Twój punkt widzenia w całkowitej zgodzie z konstytucją i zapisami o wolności słowa, wyznania oraz wolności swobodnej wypowiedzi. Można polemizować jak ma się taką potrzebę ale bezwzględnie trzeba uszanować.
Jotes Napisano 23 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Grudnia 2015 Jeszcze raz przepraszam wszystkich... Alek, nie ma sprawy. I ja przepraszam, że się uniosłem! Grunt to różnić się pięknie, a w tak śliskim, niewdzięcznym i wręcz niebezpiecznym temacie, jest to raczej niemożliwe. Taki temat z przyjaciół potrafi uczynić zapiekłych wrogów. A tego bym nie chciał i nie chcę mieć w Tobie wroga! Ja wciąż żyję nadzieją, że kiedyś będzie lepiej. I tylko to nam pozostaje, bo na resztę nie mamy wpływu. Trzymaj się zdrowo i wesołych świąt! Windzie, Ty też wybacz i nie chowaj urazy - jeszcze raz wesołych świąt!
Alexspin Napisano 24 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Grudnia 2015 Witam w ten wigilijny poranek, zdrowych, pogodnych i udanych Świąt Bożego Narodzenia życzą Alex i Nicca.
Jmatejko Napisano 28 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Grudnia 2015 Jak tam wasze samopoczucie po świętach? Pojedzeni? Popici?
Jmatejko Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2016 To nawet nie pytam w takim razie jak po sylwestrze ;> u mnie było o dziwo na trzeźwo, aczkolwiek ciekawie pozdrawiam
Jotes Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Po sylwestrze zdrowo, bez bólu głowy i bez kaca. Też w sumie o suchym pysku, bo dwóch małych łiskaczy i lampki szampana (na całą noc!), nie ma co liczyć. Ja w nowy rok wszedłem z entuzjazmem. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Jotes
Alexspin Napisano 4 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Stycznia 2016 Ja podobnie jak Jarek, tyle, że to były dwa drinki (szarlotka) i dwie lampki Martini. Szykowałem się na noworoczne wędkowanie, ale w rezultacie odstraszyła mnie temperatura...
ugabanda Napisano 8 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Stycznia 2016 No to jak pech to pech . Pieniądze uszykowane na wędkę i kołowrotek zostają wydane na naprawe samochodu - alternator akumulator . Tak to juz bywa.
Jotes Napisano 8 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Stycznia 2016 A krochmal auto! Wędkowanie jest najważniejsze. Fakt! To jest pech, a zawsze w zimę i na mrozach, to zaraz wszystko wyłazi. Ja wczoraj miałem szybki stosunek ze śmietnikiem. Blachara odrapana lekko i potłuczony klosz tylnych świateł.
Alexspin Napisano 10 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Stycznia 2016 Łączę się z Wami w bólu, też musiałem wybulić 300 PLN na nowy akumulator...
1papilion9 Napisano 10 Stycznia 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Stycznia 2016 Inwestycja na przyszłość czymś trzeba dojechać na łowisko
Rekomendowane odpowiedzi